Beste frituurpan – praktisch en makkelijk schoon te maken

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste frituurpan heeft de juiste inhoud, werkt praktisch en is makkelijk schoon te maken. Allereerst is het de vraag hoe groot de frituurpan moet zijn. Dit hangt namelijk van je huishouden maar ook van je wensen af. Daarnaast heb je keuze uit verschillende merken, modellen en functies. Kijk maar eens wat de beste frituurpan is.

Waar op laten bij frituurpan

Voordat je naar de beste frituurpan kijkt, eerst wat belangrijke aandachtspunten. Hier moet je bij aankoop goed op letten:

Geurfilter: zorg dat deze aanwezig is, anders is hij minder geschikt voor binnenshuis. Zonder geurfilter kun je het apparaat beter in de schuur of garage gebruiken.

Inhoud: de best verkochte frituurpannen hebben een inhoud van drie tot vijf liter. Je hebt ook kleinere modellen met een inhoud van één tot twee liter, die is meer geschikt voor een éénpersoons huishouden.

Airfryer of vet/olie: de traditionele frituurpan werkt middels vet of olie. Wil je dit niet dan zou je voor een airfryer moeten gaan.

De beste frituurpan

Ook zo benieuwd wat de beste frituurpan is? Eerder keek de consumentenbond hiernaar. Opvallend was dat de friteuse niet meer zo populair is, de airfryer verkoopt veel beter. Toch zijn er mensen die voor de authentieke smaak uit de friteuse kiezen.

Het probleem met consumentenbonden is dat tests elkaar tegenspreken. Volgens de Duitse consumentenbond was de Tefal Actifry de beste frituurpan. De Nederlandse consumentenbond vond de Tefal Easy Pro juiste de beste keuze. Hoe dan ook, Tefal scoort altijd hoog. Hieronder vind je de best verkochte modellen.

Tefal frituurpan

Met het merk Tefal zit je altijd goed. De kwaliteit is ongekend hoog. De Filtra en Fiktea Pro van dit merk is onder consumenten erg populair. De Proversie heeft een vermogen van 3000 watt, hierdoor warmt de frituurpan snel op. Dit model is voorzien van een koude zone technologie, dit zorgt weer voor minder verspilling van frituurvet. Bijna alle onderdelen zijn uitneembaar en kunnen in de vaatwasser. Met een inhoud 4 liter is dit model geschikt vanaf drie personen.

De normale Tefal Filtra heeft dezelfde eigenschappen maar een inhoud van 2,1 liter. Hiermee is hij wat kleiner en bedoeld voor een tot drie personen.

Ook de Tefal Easy Pro Premium verkoopt erg goed. Hij kost minder dan € 60 en is hiermee een voordelige koop. De uitneembare binnenpan is makkelijk schoon te maken. De inhoud van 3 liter is goed voor 2-3 personen.

Het merk Tefal behoort zeker tot de beste frituurpan. Mocht je nog twijfelen: bestel online en bepaal binnen 30 dagen of je het product wil houden of toch liever terugstuurt.

Bekijk Tefal frituurpannen

Princess friteuse

Opvallend is dat het merk Princess steeds meer naar voren komt. Kijk je naar het overzicht beste frituurpan dan komen veel modellen van dit merk voorbij. Bijvoorbeeld de kleine frituurpan met een inhoud van 3 liter en een regelbare thermostaat tot 190 °C. Of de dubbele frituurpan van 6 liter met oververhittingsbeveiliging.

Voordeel van het merk Princess is dat ze heel betaalbaar zijn. Zo betaal je voor de dubbele frituurpan rond de € 70 en het kleine model is verkrijgbaar vanaf € 39. Gebruikers zijn zeer tevreden over de friteuses van Princess. Veel modellen worden dan ook beoordeeld met 4,5 sterren of meer (maximaal 5 sterren).

Naar Princess friteuses

Tomado frituurpan

Het derde merk dat tot de beste frituurpan behoort is Tomado. Vroeger stond dit merk als budgetmerk met een middelmatige kwaliteit bekend. Inmiddels is de kwaliteit flink verbeterd. Tomado apparaten leveren goede prestaties en hebben ook een aardige levensduur. Toch blijft de kwaliteit in verhouding tot Tefal altijd wat achter. Aan de andere kant ben je met dit merk ook een stuk goedkoper uit.

Een van die populaire modellen is die met permanent anti reukfilter. Je bakt de lekkerste frites en snacks zonder dat er vervelende luchtjes in huis ontstaan. Met een inhoud van 2,5 liter is hij aan de kleine kant, tenzij je huishouden uit maximaal twee personen bestaat.

De dubbele frituurpan van dit merk doet het ook goed. Met een inhoud van 6 liter (2 x 3) heb je meer dan voldoende ruimte. Niet alleen geschikt voor frites en snacks maar ook voor andere gerechten. Je kunt de twee pannen afzonderlijk instellen tot 190 °C. Na gebruik is hij heel eenvoudig schoon te maken: de onderdelen mogen in de vaatwasser. Met een prijs van minder dan € 60 betaal je zeker niet teveel. Kortom: ook Tomado is een goede keus.

Bekijk Tomado frietpannen

Wat is een koude zone bij een friteuse?

In bovenstaand overzicht van de beste frituurpan kom je hier en daar iets over de koude zone tegen. Wat is een koude zone precies? Dit betekent dat het verwarmingselement ongeveer 2 cm boven de bodem geplaatst is. Het frituurvet of de olie die zich onder het verwarmingselement bevindt bereikt een lagere temperatuur, soms maximaal 40 °C.

Waarom is een koude zone zo belangrijke? Tijdens het frituren zakken er altijd kruimels naar de bodem. Wanneer het frituurvet op de bodem niet zo warm wordt, dan verbranden die kruimels niet zomaar. Dit betekent dat het frituurvet of de olie veel langer meegaat. Je bespaart dus op de kosten voor verversing van het vet of de olie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste frituurpan – praktisch en makkelijk schoon te maken
Schuiven naar boven