Beste gaming laptop onder 2000 euro

Bijgewerkt: 21 februari 2022

Een gamelaptop kan in de kosten lopen. Soms moet je meer dan € 2500 betalen. Niet nodig, hieronder vind je de beste gaming laptop onder 2000 euro. Voor dit bedrag koop je een model met een krachtige processor en goede videokaart. Ook is er voldoende opslagruimte aanwezig, geschikt voor het opslaan van (offline) games.

Kenmerken van een game laptop

Een game laptop (gaming) is specifiek bedoeld voor het spelen van games. Om dat de realiseren moet hij wel een stuk krachtiger zijn. Hieronder vind je de kenmerken van een game laptop:

  • Scherm van 15 inch of groter
  • Processor: minimaal Intel i5/ Rayzen 5
  • RAM-geheugen: 16 GB of hoger
  • Capaciteit SSD: 256 GB of hoger
  • Uitstekende videokaart

Een gaming laptop is zwaarder en heeft ook een dikker ontwerp. Dat heeft natuurlijk met de verschillende onderdelen te maken.

Beste gaming laptop onder 2000 euro

Wil je de allerbeste gaming laptop, dan ben je in veel gevallen meer dan € 2000 kwijt. Bedenk dat een echte krachtpatser wel € 3000 of meer kan kosten. Toch is het niet nodig om zo diep in de buidel te tasten. Voor maximaal € 2000 heb je namelijk ook een uitstekende gaming laptop te pakken. Wel moet je dan even goed naar de specificaties kijken.

Om je te helpen vind je hieronder wat voorbeelden met betrekking tot de beste gaming laptop onder 2000 euro.

MSI game laptop

Het merk MSI staat bekend om de gaming laptops, en ook nog eens van een goede kwaliteit. Daarnaast zijn deze laptops heel betaalbaar. Het goedkoopste model kost rond de € 650, de duurste is verkrijgbaar voor een bedrag dat tegen de € 3500 aanligt. Maar voor een bedrag onder de € 2000 heb je een hele goede MSI laptop om te gamen.

Zo is het model met 15,6 inch scherm, Intel Core i5 processor en 512 GB SSD erg populair. Hij kost iets minder dan € 800 en is hiermee een zeer goede keuze. Gebruikers zijn zeer te spreken over de grafische videokaart en de prestaties van dit model.

Een andere hardloper is de MSI GF65. Deze heeft dezelfde processor en opslagruimte, maar de videokaart is een stuk beter. Niet alleen ideaal om te gamen maar ook voor videobewerking. Je koopt deze laptop voor ongeveer € 1100. Je ziet, de beste gaming laptop onder € 2000 is van het merk MSI.

Bekijk MSI laptops (gaming)

Lenovo gaming laptop

Zoek je beste gaming laptop onder 2000 euro en moet hij zelfs minder dan € 1000 kosten? Kijk dan eens bij het merk Lenovo. Het gaat hier om een Chinees merk, die zijn altijd wel wat goedkoper. Van Lenovo is ook bekend dat de kwaliteit goed is.

Zo heb je een model dat € 750 kost en beschikt over een 15,6 inch scherm, AMD Ryzen 5 processor met 16 GB werkgeheugen en 512 GBSSD-opslag. De videokaart is wat minder krachtig maar nog steeds heel erg goed en zeer geschikt om te gamen.

Van hetzelfde merk heb je ook de Legion, deze kost rond de € 1400. Onder de motorkap een AMD Ryzen 7 processor en maar liefst 1000 GB SSD opslag. De videokaart is ontzettend krachtig. Lenovo is dus ook heel betaalbaar en ontzettend goed.

Naar Lenovo game laptops

Acer laptops om te gamen

Het derde merk dat voor de titel beste gamelaptop in aanmerking komt is Acer. Dit Taiwanese bedrijf produceert niet alleen laptops maar ook pc’s, servers, opslag en randapparatuur. Het heeft miljoenen tevreden thuisgebruikers maar deze apparatuur wordt ook professioneel ingezet.

Met een Acer game laptop kun je altijd vooruit. Het goedkoopste model kost rond de € 750 en het duurste model tussen de € 1500 en € 1700. Dus voor minder dan 2000 euro ga je voor een zeer goede gaming laptop.

Onder de motorkap vind je altijd een Intel processor. De goedkopere modellen hebben een i5 processor en de duurdere modellen een i7 processor. Dit wordt ondersteund met minimaal 16 GB opslagruimte.

Verder maak je gebruik van SSD opslagruimte vanaf 512 GB. Aan boord is er ook een NVIDIA GeForce videokaart aanwezig. Er valt niks negatiefs over de Acer gaming laptops te vertellen, alleen dat ze misschien wat goedkoop aanvoelen (de behuizing).

Bekijk Acer gaming laptops

Wat is beter game PC of game laptop?

Veel gamers vinden een gaming laptop erg prettig werken. Dat is het ook want een laptop is altijd verplaatsbaar. Het ene moment speel je in de woonkamer, dan weer in de slaapkamer of je niet laptop anders mee naar toe. Bovendien zijn de moderne gaming laptops ontzettend snel en krachtig.

Wat is beter, een game PC of een game laptop?  Over het algemeen heeft een pc een langere levensduur. Ook kan een computer makkelijker worden aangepast op de gebruiker. Aan de andere kant is een game laptop vaak wel voordeliger in aanschaf, compacter en eenvoudig mee te nemen.

Kun je gamen op een normale laptop?

Over het algemeen zijn gaming laptops duurder dan normale laptops. Dit heeft met de verschillende en betere onderdelen te maken. Kun je gamen op een normale laptop? Ja dat kan, hoewel beperkt. Op een normale laptop speel je niet al te zware games. Je kunt er ook films en series op streamen, maar niet te langdurig of te vaak. Het systeem wordt onder invloed van games of streamen namelijk een stuk trager.

Met een gaming laptop lopen de beelden veel vloeiender in elkaar over. Bovendien zien ze er levensecht uit. Daarnaast is de processor snel en verlopen taken vlekkeloos. Daar waar een normale laptop wil haperen. Dus: wanneer je een actieve gamer bent kun je beter voor de beste gaming laptop gaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste gaming laptop onder 2000 euro
Schuiven naar boven