Geschikt cadeau voor zakenrelatie: ideeën voor zakenpartners

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Toon waardering aan een zakenrelatie of klant. Niet met een bloemetje of een fles wijn, maar met een passend cadeau. Het kan lastig zijn om een persoonlijk of nuttig cadeau te vinden. Duurzaamheid staat tegenwoordig centraal, maar het blijkt dat er nog veel meer is om uit te kiezen.

We hebben een aantal originele relatiegeschenken of cadeaus verzameld. Deze zijn geschikt voor het verrassen van klanten, zakenpartners, collega’s, concurrenten en andere zakelijke relaties.

Een duurzaam cadeau

Het beste cadeau voor de zakenrelatie is duurzaam. Het schenkt aandacht aan de natuur en de toekomst van de aarde. Denk hierbij aan cadeaus als een agenda of notitieblok van gerecycled papier, zaden of planten, een badplank van bamboe of houten gadgets. In onderstaande lijst vind je een compleet overzicht van alle duurzame geschenken.

Bekijk duurzame cadeaus

Een sportief cadeau

Voer je een business binnen de sportwereld, dan is een sportief cadeau een logische keuze. Maar het is ook geschikt voor zakenrelaties in andere branches. Sport is namelijk belangrijk en goed voor lichaam en geest. We zouden dagelijks meer moeten bewegen, dit geldt al helemaal voor de mensen die veel tijd zittend op kantoor doorbrengen.

Een sportief cadeau valt dus zeker goed in de smaak. Denk bij een sportief cadeau aan een drinkfles, een stappenteller of misschien wel een smoothie blender. De kleinste cadeautjes zijn verkrijgbaar vanaf € 9, oplopend tot meer dan € 100. Voor elk budget is er een geschikt cadeau voor de zakenpartner te vinden.

Naar sportieve cadeautjes

Een relatiegeschenk met iets lekkers

Liefde gaat door de maag en iedereen houdt van iets lekkers. Een relatiegeschenk dat uit iets lekkers bestaat wordt nooit afgeslagen. Ga even wat verder dan een zak borrelnootjes of een chocoladereep. Kies voor een glazen pot, gevuld met drop, bonbons of snoepjes. Of misschien wel een snoeptaart, een gevulde snoeptrommel of een mok met passende opdruk, gevuld met lekkers.

Op de speciale pagina van Snoepkado vind je veel originele ideeën. Geschikt als cadeau voor een zakenpartner, voor een verjaardag, jubileum, geboorte en nog veel meer.

Bekijk Snoepkado aanbod

Een desk organizer

Je kent het wel, je zit aan je bureau en je wordt gek van al die rommel. Hier een oplaadkabel, daar een pen en de paperclips slingeren ook overal rond. Je krijgt het niet weggewerkt en het ziet er zo rommelig uit dat je de concentratie verliest. Niet alleen jij maar ook je collega’s of zakenrelaties hebben hier last van. Het meest perfecte relatiegeschenk voor kantoormedewerkers is de desk organizer.

Deze organizer maakt een einde aan ongeorganiseerd werken. Je creëert hier een fijne werkplek mee. Een goede organizer bergt niet alleen pennen, sleutels en andere kleine dingen op maar kan ook de smartphone draadloos opladen. Eindelijk een opgeruimd bureau zodat je alleen nog maar de focus op het werk hoeft te leggen. Of nou ja, je zakenpartner dan. Maar misschien koop je er ook wel een voor jezelf.

ASOME Pennenbak met draadloze oplader

Voor 22:00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

De keyfinder: voor verstrooide zakenrelaties

Hard werken betekent soms een hoge werkdruk. Als gevolg hiervan vergeet de ondernemer of werknemer wel eens dingen. Bijvoorbeeld de sleutels. Waar lag de autosleutel nu en hoe kan het dat de huissleutel of de sleutel van het kantoor kwijt is? De sleutels zijn in veel gevallen niet weg, maar degene weet niet meer waar hij of zij ze gelaten heeft.

Met een keyfinder is dit probleem snel opgelost. Koppel de keyfinder met de smartphone en bevestig het kleine apparaatje aan de sleutelbos. Sleutels kwijt? Via de smartphone is zichtbaar waar de sleutel of de sleutelbos zich bevindt.

Een leuk en praktisch cadeau voor alle je zakenpartners, jong of oud. Bovendien is dit cadeau niet duur en het is zelfs mogelijk om hier een persoonlijke boodschap of het logo van het bedrijf op te laten drukken.

Naar keyfinders

Zeg het met een pen

Een pen, misschien wel het meest gekochte relatiegeschenk. De werelden digitaliseert en pennen zijn niet echt de trend. Maar wanneer je een pen met een persoonlijke of mooie boodschap geeft, dan kan dit weer wel. Kijk ook eens naar duurzame pennen van bamboe of hout. Die passen helemaal binnen een milieuvriendelijke gedachte.

Wat je zeker niet moet geven

Je maakt werknemers blij met een bonus, maar dit is geen cadeau voor een zakenrelatie. Geef dus zeker geen envelop met geld. Dit geldt ook voor een kortingsbon of een waardebon. Dit soort cadeaus laat zien dat je geen tijd en moeite in het geschenk hebt gestoken. De klant of zakenpartner voelt zich ineens niet meer zo bijzonder of waardevol.

Vermijd onpersoonlijke cadeautjes. Laat zien dat je er goed over heb nagedacht en dat het cadeau helemaal bij de zakenrelatie of het werk past. Soms helpt het om een persoonlijke boodschap bij het cadeau te geven. Zo maak je van een onpersoonlijk cadeau toch nog iets persoonlijks.

Vaak wordt geadviseerd om een USB-stick als cadeau aan een zakenrelatie te geven. Helaas is de USB-stick een vergeten item. Mocht je toch iets van opslag cadeau willen geven, denk dan eens aan online Cloudopslag in de vorm van een abonnement.

Ook wijn is een veel gekocht cadeau voor zakenpartners. Het risico met wijn is dat de ontvanger dit misschien niet drinkt. Het zal niet de eerste keer zijn dat de fles wijn weer wordt doorgegeven, en nog een keer, en nog een keer. Enig pluspunt dat erachter hangt is dat de wijn na vele malen doorgeven misschien al 20 jaar oud is, en hierdoor zeer kostbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Geschikt cadeau voor zakenrelatie: ideeën voor zakenpartners
Schuiven naar boven