Beste geurstokjes voor de slaapkamer

Bijgewerkt: 5 april 2022

Normaal worden geurstokjes in de woonkamer toegepast. Toch kun je behoefte hebben aan een frisse of lekkere geur op de slaapkamer. Wat zijn de beste geurstokjes voor slaapkamers? Het is belangrijk dat de geur niet te indringend is. Daarnaast moet deze onschadelijk voor de gezondheid zijn. Hieronder de beste keuze.

Lavendel geurstokjes

 • Ontspannend en rustgevend
 • Prijs: vanaf € 13

De beste geurstokjes voor de slaapkamer is lavendel. Deze geur werkt namelijk rustgevend. Al eeuwenlang wordt de lavendelplant gebruikt vanwege zijn ontspannende invloed. Het werkt niet alleen kalmerend maar ook bij slaapproblemen of depressiviteit.

De lavendel stokjes van THE RITUALS zijn populair, maar ook wat duurder geprijsd dan andere merken. Daarnaast heb je keuze uit de geurstokjes inclusief parfum, of een flesje met alleen de geurende olie. Maak je eigen geurstokjes door de lavendelolie in een potje of flesje te gieten. Zet wat bamboestokjes of satéprikkers in het flesje en je merkt hoe de geur zich door de slaapkamer verspreidt.

Tip: brand liever geen wierookstokjes op de slaapkamer. Hoe lekker ze ook ruiken, ze bevatten chemicaliën die de luchtwegen en ogen soms irriteren.

Bekijk lavendel geurstokjes

Jasmijn voor op de slaapkamer

 • Geeft zelfvertrouwen en werkt ontspannend
 • Prijs: vanaf € 15

Vind je lavendel te sterk ruiken of doet dit je aan een schoonmaakproduct denken? Sommige mensen houden niet van lavendel, anderen zijn er dol op. Een goed alternatief voor geurstokjes op de slaapkamer is jasmijn. Ook deze geur werkt ontspannend.

Is geschikt voor meditatie, ontspannen in slaap vallen maar werkt ook tegen lusteloosheid en bij apathie. Bovendien geeft deze geur een gevoel van zelfvertrouwen. Uitgerust en vol zelfvertrouwen ontwaken, dat willen we allemaal.

Ook nu weer keuze uit verschillende merken, hoewel deze geur moeilijker verkrijgbaar is.

Naar jasmijnstokjes

Sandelhout geurstokjes

 • Werkt slaapverwekkend
 • Prijs: vanaf € 13

Van sandelhout is bekend dat het een slaapverwekkend effect heeft. Daarnaast vermindert het stress, waardoor het een populaire geur voor op de slaapkamer, op kantoor of in de woonkamer is.

Dit geurbestanddeel wordt ook veel in parfums gebruikt, hierbij zorgt het voor diepte en warmte. Het heeft een sterk aroma en blijft hierdoor lang hangen. Sandelhout wordt veel ingezet bij aromatherapie. Kies voor de slaapkamer altijd voor geurstokjes of de geurende olie die je langzaam (middels eigen stokjes) verspreidt. Geen wierook op de slaapkamer branden!

Bekijk sandelhout geurstokjes

Kamille geur werkt ook uitstekend

 • Voor jong en oud
 • Prijs: vanaf € 20

Kom je moeilijk in slaap of word je tussendoor vaak wakker? Denk dan eens aan kamille geurstokjes. Deze stokjes zijn niet zomaar verkrijgbaar, slechts een enkel merk heeft deze geur in het assortiment. Kamille heeft een lichtbloemig aroma en werkt kalmerend, ontspannend en verzachtend. Niet alleen geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Naar kamille geurstokjes

Conclusie beste geurstokjes voor de slaapkamer

Het is een feit dat je niet zomaar elke geur op de slaapkamer kunt gebruiken. Dit komt omdat sommige geuren een opwekkend of verfrissend effect hebben. Ideaal wanneer je aan het werk moet maar niet wanneer je van een goede nachtrust wilt genieten. Hieronder nog eens de 4 beste geuren voor gebruik op de slaapkamer:

 • Lavendel
 • Jasmijn
 • Sandelhout
 • Kamille

Het is op de slaapkamer vooral belangrijk dat de geur niet te indringend is. Merk je dat de geur te sterk aanwezig is, verwijder dan 1-3 stokjes uit het flesje. Minder stokjes betekent namelijk een minder intense verspreiding.

Waarom mag je geurstokjes niet omdraaien?

Vaak wordt gezegd dat je geurstokjes niet om mag draaien. Het tegenovergestelde is waar: je moet ze juist regelmatig omdraaien. Hiermee voorkom je dat de stokjes uitdrogen. Het is aan te raden om ze elke 4 tot 6 dagen om te draaien zodat de stokjes goed vochtig blijven. Dit zorgt ook voor een zeer goede verspreiding van de geur.

Soms wordt de geur langzaam minder. Kijk eerst of de stokjes niet zijn uitgedroogd en draai ze eventueel om. Bedenk verder dat je neus snel aan een geur went. Na enkele dagen ruik je zelf niks meer, maar een ander wel.

Wil je telkens weer verrast worden door een heerlijke lucht op de slaapkamer? Wissel dan regelmatig van geur af. Bekijk hierboven de geschikte geurstokjes voor de slaapkamer en koop minimaal twee verschillende geuren. Gebruik ze niet door elkaar of tegelijkertijd, maar na elkaar.

Zo schadelijk zijn geurstokjes

Is het wel verstandig om geurstokjes op de slaapkamer te plaatsen? Wanneer je voldoende ventileert kan dit helemaal geen kwaad. Sommige mensen krijgen last van allergische klachten of een huidallergie. Wanneer je hier last van krijgt dan kun je de geurstokjes beter achterwege laten. Gebruik geurstokjes zeker niet op de babyslaapkamer of de slaapkamer van jonge kinderen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste geurstokjes voor de slaapkamer
Schuiven naar boven