Kruimeldief met HEPA filter – beste merken

Bijgewerkt: 16 mei 2022

LifeGoods of Black & Decker, of toch het goedkopere Solocare. De beste kruimeldief met HEPA filter doet wat hij belooft. De kleinste deeltjes stof worden eruit gefilterd, en dat is weer beter voor de gezondheid. Hieronder de beste merken en modellen, belangrijke specificaties en de prijs.

BLACK+DECKER kruimelzuigers

 • Accuduur: 15 tot 21 minuten
 • Geluidsniveau: 60 – 80 dB
 • Prijs: € 73 – € 118

Een zeer kwalitatief merk is BLACK+DECKER, dat zeker de beste kruimeldief met HEPA filter op de markt brengt. Zeer geschikt voor grote en kleine schoonmaakklussen in en rondom de woning. Zuig moeiteloos stof, zand, dierenharen en andere viezigheid op. Gebruik de bijgeleverde zuigmond om stoelen, kussens of matten nóg schoner te krijgen.

Het design van deze kruimelzuigers ziet wat ‘bouwplaats-achtig’ uit, maar de kracht is ongekend hoog. Afhankelijk van het model heeft deze een stofreservoir van 0,4 tot 0,7 l. Verder gaat de accu tot 21 minuten mee. Deze modellen produceren een geluid van maximaal 85 dB, maar veel Black & Decker kruimeldieven zijn veel stiller (vanaf 68 dB).

Het HEPA-filter houdt de fijnste stofdeeltjes tegen waardoor je een schone lucht overhoudt. De Black & Decker is dan ook zeer geschikt voor huishoudelijk- en zakelijk gebruik, maar ook binnen de gezondheidszorg.

Bekijk Black & Decker kruimeldief

Philips kruimeldief met HEPA filter

 • Accuduur: 9 tot 14 minuten
 • Geluidsniveau: 70 – 81 dB
 • Prijs: € 69 – € 85

Ook Philips is een uitstekende keuze. De beste kruimeldief met HEPA-filter van dit merk is de MiniVac. Dit is een compact model dat het vooral in de keuken of het huishouden bijzonder goed doet. De krachtige en duurzame batterij werkt samen met een efficiënt oplaadsysteem. Deze kruimelzuiger heeft een stofreservoir van 0,5 l.

Een ander populair model van Philips is de steelstofzuiger die ook dienstdoet als kruimeldief, uiteraard ook weer voorzien van het welbekende HEPA filter. Meer dan 99,9% van de deeltjes uit de lucht gaan door het filter. Denk hierbij aan stof, bacteriën, virussen en allergenen.

Naar Philips kruimelzuigers

Bosch modellen

 • Accuduur: 16 tot 40 minuten
 • Geluidsniveau: ongeveer 75 dB
 • Prijs: € 97 – € 115

De derde in het rijtje beste kruimelzuiger met HEPA filter is het merk Bosch. Iedereen dit het merk van het kwalitatieve gereedschap maar ook witgoed en huishoudelijke apparaten. Het design van de Bosch kruimelzuiger mag er wezen, hij is voorzien van opvallend ronde vormen. Daar waar andere merken juist voor hoekige modellen gaan.

Maar dat is nog niet alles, de Bosch kruimeldief is een handige hulp voor de kleine zuigklusjes. Geschikt voor het opzuigen van kruimels, stof, zand, huisdierharen, vogelveren en nog veel meer. De keuze met betrekking tot kruimelzuigers is niet zo heel groot, want Bosch richt zich voornamelijk op de steelstofzuiger. Toch zijn de verkrijgbare modellen zeker aan te raden, al helemaal gezien de krachtige accu.

Bekijk de Bosch modellen

Goedkope kruimeldief met filter

 • Accuduur: 20 tot 60 minuten
 • Geluidsniveau: 68 – 82 dB
 • Prijs: € 27 – € 49

Naast de grote kwalitatieve merken zijn er ook veel goedkopere modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Solocare, Vitasy, Hioni, Zedar of LifeGoods. Ook deze modellen zijn uitgerust met het oh zo belangrijke HEPA-filter. Dit is het beste type luchtfilter dat verkrijgbaar is. Ideaal voor mensen met astma, ademhalingsproblemen of een of meerdere allergieën.

Let goed op de inhoud van het stofreservoir. Die moet minimaal 0,4 liter bedragen, anders ben je te vaak de stofbak leeg aan het gooien.

Naar overzicht kruimeldieven met HEPA

Wat filtert een HEPA filter?

Een kruimeldief zuigt de lucht inclusief het vuil aan. Eerst gaat de lucht door een grove filter. Hiernaast wordt deze door het HEPA filter getrokken. Dit filter bestaat uit een netwerk van vezels die verschillende lagen vormen. Het materiaal van de vezels bestaat uit glasvezel, cellulose en/of synthetische vezels.

De vezels zijn in de vorm van een accordeon gerangschikt. Hierdoor blijven deeltjes in de groeven zitten. Het filter is in staat om minimaal 99,5% van de vuildeeltjes, bacteriën en virussen uit de lucht te filteren. Dit zorgt voor een schone leefomgeving.

Hoe vaak moet je een HEPA filter vervangen?

Bij elke lediging is het verstandig om het filter buitenshuis uit te kloppen of schoon te blazen. Dit laatste kan middels een luchtcompressor. Het vervangen van een HEPA filter gebeurt normaal gesproken elke 6 maanden.

Dit hangt wel weer van het gebruik van de kruimeldief af. Wordt deze sporadisch ingezet, dan is een vervanging om de 9-12 maanden ook een prima keuze. Bij intensief gebruik of bij astma of allergieën vervang je het filter elke 3-4 maanden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kruimeldief met HEPA filter – beste merken
Schuiven naar boven