Veiligheid met de beste gps tracker kind

Bijgewerkt: 5 april 2022

In de gaten houden waar of wanneer je kind zich bevindt, dat zorgt voor veel geruststelling. De beste gps tracker kind toont realtime de locatie. Ook afgelegde routes zijn zichtbaar. Er is keuze tussen een gps-horloge of een tracker die je aan of in de tas of jas bevestigt. De allerbeste modellen worden hieronder besproken.

Gps horloge kind

  • Gps, 4G-netwerk, wifi
  • Prijsindicatie: € 69 – € 99

De beste gps tracker voor kind is het speciale horloge. Deze is voorzien van een ingebouwde gps tracker. Veel modellen dienen ook als smartwatch en zijn dus koppelbaar aan de smartphone.

De BRUVZ KT24 is een populair model dat contact maakt met het 4G-netwerk. Het beschikt over wifi, een gps tracker met een nauwkeurigheid van 10 meter en een SOS alarmfunctie. Het kind kan ermee bellen, gebruik maken van de ingebouwde camera en rekenspelletjes spelen.

De OHOME smartwatch inclusief gps tracker werkt op een vergelijkbare manier. Dit model is compatibel met Android of iOS. Bekijk waar het kind zich bevindt en bereik hem of haar op een makkelijke manier.

Een gps horloge is voor een kind makkelijk te dragen. Het kind kan dus zonder hinder naar buiten, ouders weten waar zoon of dochter zich bevindt. Let op: werkt zonder smartphone waardoor een abonnement of prepaid tegoed noodzakelijk is.

Bekijk gps-horloges voor kinderen

Mini gps tracker

  • 2G (of hoger) netwerk
  • Prijsindicatie: vanaf € 30 voor de betere modellen

Het kind volgen zonder dat het dit zelf in de gaten heeft? Ga dan voor een mini gps tracker. Dit kleine apparaatje verberg je in de jas of tas. Het is eventueel ook in de voering in te naaien, zodat je onopvallend gebruik maakt van een volgsysteem. Ook ideaal voor het tracken van koffers, fietsen of andere voorwerpen.

Dit is de beste gps tracker voor het kind omdat het onafhankelijk van een smartphone werkt. Veel modellen hebben een bereik van enkele kilometers. Let wel op dat je voor de betere modellen gaat, die kosten vanaf € 30. De hele goedkope mini gps trackers werken niet effectief genoeg.

De realtime tracking is zichtbaar op de app voor Android, iOS of web. Hij werkt op het simpele 2G netwerk, sommige modellen op de nieuwere netwerken. Hier is wel een simkaart voor vereist. Dit kan gewoon een prepaid kaartje zijn, of je neemt een abonnement.

Naar mini gps trackers

Invoxia – volgsysteem zonder simkaart

  • Inclusief driejarig abonnement
  • Prijsindicatie: € 99

Zoek je de beste gps tracker voor ’t kind zonder dat je een losse simkaart moet aanschaffen? De Invoxia werkt met een driejarig netwerkabonnement. Dit is gratis, na deze periode betaal je slechts € 9,99 per jaar. Hiermee is Invoxia een van de voordeligste gps-volgsystemen.

Deze tracker is geschikt om de positie van het kind te volgen, waarbij er afhankelijk van de instelling elke 5 of 10 minuten een signaal wordt doorgegeven. Dit kan soms afwijken naar eens in de 20 minuten.

Dit model is voorzien van een polskoordje, maar je bevestigt het ook makkelijk aan de broekriem, de tas of je hangt het om de nek van het kind. De Invoxia wordt ook veel gebruikt voor het traceren van auto’s, boten en motoren.

Bekijk Invoxia volgsysteem

Wat is de beste gps-tracker voor kinderen?

Het is fijn wanneer het kind geen hinder ondervindt van de tracker. Het beste gps tracksysteem voor kinderen is dan ook het gps horloge. Als tweede keuze is er de mini gps tracker, die eenvoudig in de broekzak, jaszak of de rugzak past.

Heeft het kind een eigen smartphone? Deze is ook inzetbaar als gps tracker. Dit kan middels een speciale app, bijvoorbeeld Familylink van Samsung.

Vanaf welke leeftijd het gps-horloge geschikt is

Een gps horloge is aan te raden voor kinderen vanaf vijf jaar oud. Voor hele jonge kinderen kan een dergelijk horloge soms lastig zijn. Ze doen het horloge af en raken het ergens kwijt. Oefen daarom eerst een tijdje in de thuissituatie en kijk of het kind het horloge echt omhoudt.

Vooral in de leeftijd tussen 7 en 10 jaar wordt het gps horloge veel gedragen. De piek ligt bij 12 jaar, omdat de meeste kinderen dan goed met een smartphone om kunnen gaan.

Hoe kan ik mijn kind volgen via gps?

De locatie van het kind volgen via gps kan op drie verschillende manieren:

  • Middels een gps-horloge
  • Via een gps tracker
  • Door gebruik te maken van een speciale smartphone app

In alle gevallen is het nodig om connectie te maken met het gps-netwerk. Het gebruik van dit netwerk is gratis. Het doorgeven van de locatie gebeurt via het 2G tot 5G netwerk. Je bekijkt de locatie realtime via een app op je eigen smartphone of tablet, of in de webbrowser.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Veiligheid met de beste gps tracker kind
Schuiven naar boven