Handdoeken aanbieding – de beste resultaten

Bijgewerkt: 7 februari 2022

Je bent iemand die op de centen let en dat is helemaal niet verkeerd. Maar wees voorzichtig met de eerste de beste handdoeken aanbieding. Kwaliteit blijft namelijk belangrijk. In dit artikel zie je meer over de handdoek aanbieding, de prijs en welke kwaliteit je kunt verwachten.

Hoge en lage kwaliteit

Een handdoeken aanbieding zegt niet direct iets over de kwaliteit. Want zelfs de hoogste kwaliteit producten kunnen met korting worden aangeboden. Maar hele lage kwaliteit handdoeken zijn van zichzelf al goedkoop. Weinig kans dat hier nog eens korting bovenop komt.

Hoe weet je wat goede of slechte kwaliteit is? Meestal zie of voel je dit. Wanneer de handdoek zwaar aanvoelt en zacht en veerkrachtig is, dan is hij van een goede kwaliteit. Maar wanneer hij ruw aanvoelt en je kunt misschien wat pluisjes lostrekken, dan gaat het om een slechtere kwaliteit.

Je herkent de handdoeken kwaliteit ook aan het aantal gram per vierkante meter:

 • Hotelkwaliteit: 800 g/m²
 • Zware kwaliteit: 500-800 g/m²
 • Matige kwaliteit: 400-500 g/m²
 • Slechte kwaliteit: minder dan 400 g/m²

Handdoeken aanbieding: de merken

Zoek je een goede handdoeken aanbieding? Het is vooral belangrijk dat je een goede kwaliteit koopt. Aan lage kwaliteit producten heb je niks. Dit soort handdoeken heeft een zeer korte levensduur. Bovendien is het helemaal niet prettig om je hiermee af te drogen. Dit neemt namelijk weinig vocht op en de stof voelt veel te ruw aan.

Hieronder vind je de beste merken voorbijkomen. Ook handdoeken aanbiedingen komen hierin voorbij.

Walra handdoeken

 • 550 g/m²

Een van de beste merken op het gebied van badhanddoeken, gastendoekjes en washandjes is het merk Walra. Het gaat hier om zware kwaliteit handdoeken. Je hebt keuze uit verschillende afmetingen waaronder het badlaken, de badhanddoek of het gastendoekje. Vul dit aan met washandjes en alles is compleet. Walra handdoeken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, alles met een eenvoudig en tijdloos design.

Niet altijd in de aanbieding maar je weet van tevoren wel wat je koopt. De kwaliteit is namelijk top, en daar doe je het tenslotte voor. Deze handdoeken worden veel per setjes verkocht waardoor je goedkoper uit bent.

Bekijk Walra handdoeken

Homéé badtextiel

 • 550 g/m²

Wanneer je een handdoeken aanbieding zoekt moet je zeker eens bij het merk Homéé kijken.  Niet iedereen is met dit merk bekend maar ze behoren tot de zware kwaliteit producenten. Deze hebben een luxe uitstraling, te danken aan de ingeweven band. Het gekamde katoen van deze handdoeken neemt veel vocht op.

Qua prijs ligt deze een beetje hetzelfde als voorgaande merk. Dus niet de allergoedkoopste maar in de aanbieding kun je wel wat geld besparen.

Naar Homéé handdoeken

Byrklund handdoeken

 • 500 g/m²

Een aanrader zijn de handdoeken van het merk Byrklund. Het gaat hier om een Noors merk dat echt wel weet wat kwaliteit is. Deze producten zijn van 100% katoen en dus ook 100% natuurlijk. Elke handdoek is prachtig afgewerkt met een mooie boord. Dankzij het ophanglusje kun je de handdoeken makkelijk kwijt.

De handdoeken van Byrklund vallen nog net in de categorie zware kwaliteit. Je wast ze op maximaal 60 °C in de wasmachine. Op deze temperatuur worden alle bacteriën gedood. Voor 10 stuks handdoeken (50 x 100 cm) betaal je rond € 50. In de aanbieding zijn ze goedkoper, maar dat spreekt voor zich.

Bekijk Byrklund badtextiel

De goedkoopste handdoeken

Misschien kun je geen handdoeken aanbieding vinden en bent daarom op zoek naar goedkope producten. De goedkoopste handdoeken kost niet veel, maar zijn van een lage kwaliteit. Meestal ben je tussen de één en drie euro per handdoek kwijt. Dat is natuurlijk hartstikke goedkoop maar let even op het gewicht. Deze moet toch minimaal 500 g/m² bedragen.

Maar dat is niet alles, ook het materiaal speelt een belangrijke rol. En natuurlijk de afwerking. Want sommige dikkere handdoeken hebben uiteindelijk toch een kortere levensduur. Over het algemeen geldt: de grotere merken zijn kwalitatief zeer goed. Terwijl de merkloze handdoeken niet altijd een perfecte keuze zijn.

Waar kan ik goedkope handdoeken kopen?

In verschillende winkels en bij webshops kun je goedkoper handdoeken kopen. Bijvoorbeeld bij de Action, Blokker, HEMA, Zeeman en Wibra. Wil je online bestellen, kijk dan eens bij bol.com. Hier is het assortiment ontzettend groot, waardoor je de verschillende merken en prijzen met elkaar vergelijkt.

Hoeveel handdoeken nodig per persoon?

Per persoon heb je een volledige handdoekenset nodig. Een set bestaat uit:

 • Eén badlaken
 • Twee handdoeken
 • Eén gastendoekjes
 • Eén washandje

Wanneer iemand zich dagelijks doucht of in bad gaat, dan is het aan te raden om minimaal twee washandjes per persoon aan te schaffen. Weet je ook hoe lang je de handdoek kunt gebruiken? Om hygiënische redenen is het aan te raden om hem niet vaker dan drie keer te gebruiken, hierna moet hij in de was. Vaak ruik je dit ook omdat de handdoek gaat stinken. Dit geldt uiteraard ook voor washandjes.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Handdoeken aanbieding – de beste resultaten
Schuiven naar boven