De beste kleine airfryer voor 1 tot 3 personen

Bijgewerkt: 16 januari 2022

Een airfryer is hartstikke praktisch en ook nog eens gezond. Je bakt hier de lekkerste frietjes en snacks in. Daarnaast is het apparaat ook geschikt voor aardappelschijfjes, zoete aardappel, groente en zelfs broodjes en gebak. Erg veelzijdig dus. Bestaat je gezin uit 1-3 personen? De meeste airfryers zijn voor grotere gezinnen. Daarom weet je hieronder de beste kleine airfryer.

Dit is een airfryer

Voordat je op zoek gaat naar de beste kleine airfryer, eerst iets over dit handige apparaat. Hij lijkt op een friteuse en dat is het feitelijk ook. Het gaat in dit geval om een hetelucht friteuse. Het apparaat laat hete lucht circuleren waardoor de inhoud wordt verwarmd en gaar wordt.

De airfryer is al jarenlang en over de hele wereld erg populair. Grootste voordeel is natuurlijk de gezondheid. Dankzij deze technologie maak je namelijk geen gebruik van slechte vetten zoals frituurolie. De airfryer voorzie je van een heel dun laagje olie, nog maar een fractie van wat je normaal zou gebruiken. Over het algemeen gebruik je tot wel 80% minder olie dan wanneer je een traditionele frituurpan gebruikt.

De beste kleine airfryer

Wat is nu de beste kleine airfryer van dit moment? Bedenk dat Philips als eerste dit apparaat introduceerde. Inmiddels zijn er heel wat merken bijgekomen. Beter goed gejat dan slecht bedacht, moeten de concurrenten gedacht hebben. Op zich is hier niets mis mee want sommige airfryer zijn zelfs nog beter dan die van Philips.

Bekijk hieronder de beste kleine airfryer. Je ziet verschillende modellen voorbijkomen waarbij de voordelen en nadelen uitvoerig besproken worden. Ook met betrekking tot prijs vind je meer informatie. Belangrijk, je wil natuurlijk niet teveel betalen.

Princess airfryer

Eigenlijk is het wel triest want Philips was de eerste maar op dit moment wordt de Princess airfryer veel beter verkocht. De beste kleine airfryer heeft een inhoud van maximaal 3,5 l. Hier voldoet de Princess digitale Aerofryer aan. Dit model kost minder dan € 75 en is hiermee een goede keuze. Ook ontvangt deze zeer goede beoordelingen van gebruikers.

Geschikt voor gezond frituren maar ook voor bakken, braden en grillen. Dit model heeft een bakcapaciteit van ongeveer 500 gram frietjes. Er zit ook een grillrooster bij, iets dat natuurlijk hartstikke praktisch is. Een absolute aanrader, die Princess airfryer. Mocht je een grotere airfryer willen, Dan hebben ze dat natuurlijk ook in het assortiment.

Bekijk Princess airfryer

Tristar kleine airfryer

Op naar de tweede beste kleine airfryer. Hiervoor kom je bij het merk Tristar uit. Let op want ze hebben meerdere modellen kleine airfryer in hun assortiment. Zo heb je bijvoorbeeld de hetelucht friteuse die eigenlijk een minioven is. Deze heeft een vermogen van 1800 wat en is ideaal voor kleine gezinnen of studentenwoningen. Je maakt er niet alleen mini pizza zijn klaar maar ook frietjes, snacks, broodjes en nog veel meer.

Een hele goede is de mini hetelucht airfryer van dit merk. Deze heeft een capaciteit van 500 g friet. Helemaal perfect voor kleinere gezinnen of een éénpersoonshuishouden. Bovendien heeft hij ook nog eens een modern design. Het mooie is de prijs, want Tristar is nooit te duur. Bovendien zit het met de kwaliteit wel goed. Dat zie je ook aan de vele positieve beoordelingen van gebruikers.

Naar Tristar airfryer

Inventum hetelucht friteuse

Natuurlijk ga je voor de beste kwaliteit maar ook voor een goede prijs. De beste kleine airfryer is ook die van Inventum. Een goed merk dat verschillende elektrische apparaten op de markt brengt. Zo ook de airfryer voor kleine huishoudens. Je gebruikt geen frituurvet maar slechts een klein beetje olie. Hierbij worden frietjes, snacks en andere lekkernijen hartstikke knapperig. Dat is nog eens gezond eten.

Inventum heeft een aantal kleine airfryers in het assortiment. Allemaal met goede beoordelingen van gebruikers. Bij dit merk weet je dus ook wel dat je goed zit. Bovendien valt de prijs ook wel mee. Minder dan € 70, hier valt helemaal niets over te zeggen.

Bekijk Inventum airfryers

Dit zijn in ieder geval de drie beste kleine airfryers die verkrijgbaar zijn. Natuurlijk is er nog veel meer te koop van een mindere kwaliteit. Daarom is het zo interessant om naar een van bovenstaande modellen te kijken. Wil je andere airfryers bekijken? Dat kan, ga dan gewoon via een van bovenstaande airfryer linkjes naar de optie ‘airfryers’.

Kan een airfryer stomen?

Met een airfryer kun je bakken en grillen. Kan een airfryer stomen? Ja dat kan. Het is hiermee een echt keukenwonder. Je kunt dus met gemak verse groente, aardappeltjes, snacks, vlees en andere lekkernijen klaarmaken.

Kan een airfryer op de camping?

Je gaat op vakantie, dan is het wel zo fijn wanneer je hier goed kunt koken. Kan een airfryer op de camping? Ja dit kan. Wel is het belangrijk dat je genoeg stroom ter beschikking hebt. Je zult dus misschien een hoger pakket aan stroom af moeten nemen. Speciaal voor vakantiegangers is er ook de airfryer voor op de camping. Deze heeft een lager vermogen en is hiermee geschikt voor 6 Ampère stroom.

Kan airfryer friet in de frituurpan?

Moet je diepvriesfriet of ovenfriet voor de airfryer gebruiken? Vaak kom je bij ovenfriet uit, dit zullen veel fabrikanten ook bij het product vermelden. Heb je liever verse frietjes, kijk dan eens in de koeling van de supermarkt. De bereiding van deze frietjes duurt wat langer maar dit past makkelijk in de airfryer.

Kan airfryer friet in de frituurpan? Ja, friet dat verkocht wordt als airfryer friet of ovenfriet kun je ook in de frituurpan doen.

Kan een airfryer in de vaatwasser?

Een airfryer bestaat uit verschillende onderdelen. Alle onderdelen die je los kunt halen mogen in de vaatwasser. Het is aan te raden om het ergste vuil er eerst af te spoelen. Je kunt ook alles met de hand afwassen. Gebruik hiervoor een spons of zachte borstel. Het elektrisch gedeelte van de airfryer mag uiteraard niet in de vaatwasser. Dit geldt ook voor alle onderdelen die aan het apparaat vastzitten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste kleine airfryer voor 1 tot 3 personen
Schuiven naar boven