Beste luieremmer voor volwassenen

Bijgewerkt: 19 april 2022

Maak je, of iemand in het huishouden, gebruik van luiers of incontinentiemateriaal voor volwassenen? Dan is het belangrijk dat deze op een goede manier worden weggegooid. De beste luieremmer (volwassenen) heeft een grote inhoud en sluit nare luchtjes buiten. Ideaal voor particulier gebruik maar ook voor verzorgingshuizen.

DiaperChamp: als beste getest

  • Prijsindicatie: vanaf € 65

De beste luieremmer voor volwassenen is de DiaperChamp. Deze is geschikt voor volwassenen luiers, babyluiers, inleggers en stomazakjes. Nog nooit wist een emmer de nare luchtjes zo goed af te sluiten van de buitenwereld. De producten van het merk zijn dan ook getest door onafhankelijke laboratoria. Het gepatenteerd systeem wordt zeer goed verkocht, en dat heeft met hoge kwaliteit te maken.

Bij de DiaperChamp is het niet nodig om aparte zakken aan te schaffen, er passen gewone vuilniszakken in. Dit betekent dat je dus ook geen extra cassettes hoeft aan te kopen. De emmer is met slechts één hand te bedienen waardoor de andere hand vrijblijft voor andere zaken.

Dit model is erg milieuvriendelijk want je bespaart een hoop plastic en navullingen. Gebruikers zijn ook erg tevreden over de inhoud. Afhankelijk van het model passen er 40 tot wel 60 luiers in.

Bekijk DiaperChamp

Maxi luieremmer – incontinentie materiaal

  • Prijsindicatie: vanaf € 29,95

Voor al het incontinentiemateriaal of voor stomazakjes is er de Maxi luieremmer van De Bries. Dit praktisch hulpmiddel is ook geschikt voor het weggooien van babyluiers. De Maxi Plus luieremmer is voorzien van een actieve koolfilter. Hierdoor blijven nare luchtjes in de emmer zelf, zonder dat je dit in de kamer ruikt.

Wordt deze luieremmer per ongeluk omgestoten? Geen probleem, de inhoud komt hierbij niet vrij. Dit is allemaal te danken aan het unieke ontwerp van het deksel. Er horen speciale vuilniszakken bij, maar het is ook mogelijk om andere vuilniszakken in de emmer te doen. Let hierbij goed op de inhoud want je hebt luieremmers van bijvoorbeeld 28 l of 40 l. Overigens is een groter model naar verhouding goedkoper in aanschaf.

Naar Maxi luieremmers

Tommee Tippee

  • Prijsindicatie: vanaf € 20

Een uitstekende keuze is de Tommee Tippee. Vanwege zijn goede prijs-kwaliteitverhouding behoort hij tot de beste luieremmer voor volwassenen. Het biedt namelijk een gegarandeerde bescherming tegen geurtjes. Elke luier wordt afzonderlijk ingepakt, en dat gebeurt bij veel andere modellen niet.

De Tommee Tippee werkt wel met navulcassettes, die moet je altijd nabestellen. Op zich gaat een cassette vrij lang mee, maar voor sommigen kan het evengoed een duur systeem zijn. Bedenk daarom of het wel rendabel is om de luiers of stomazakjes apart te (laten) wikkelen. Pluspunt: de speciale cassette met meerlaags antibacterieel GREENFILM zorgt ervoor dat 99% van de gevaarlijke bacteriën direct gedood wordt. Deze luieremmer is daarom zeer hygiënisch in gebruik.

Het standaardmodel heeft een inhoud die goed is voor 28 luiers. Hierdoor hoef je beduidend minder vaak de inhoud leeg te maken, en dat scheelt weer tijd. Plaats de Tommee Tippee gerust vlak tegen de muur. Hij heeft aan de bovenzijde een plat deksel dat perfect tegen de muur opent.

Bekijk Tommee Tippee

Waar laat ik incontinentiemateriaal?

Advies: spoel incontinentiemateriaal nooit door de wc. Dus geen luiers voor volwassenen, geen stomazakjes maar ook geen incontinentieverbandjes, maandverband of inlegkruisjes. Waar laat je het incontinentiemateriaal dan wel? In een speciale luieremmer zorg je ervoor dat het geurloos wordt opgeborgen. Wanneer de emmer vol is, ledig je deze in de afvalcontainer voor restafval. Dit materiaal hoort zeker niet in de gft bak thuis.

In sommige gemeenten zijn speciale inzamelzakken verkrijgbaar. Deze haal je bij de apotheek, drogist of supermarkt. De zakken zijn transparant waardoor direct duidelijk is wat erin zit. Niet in elke gemeente wordt het incontinentiemateriaal gescheiden ingezameld. Vraag daarom in de eigen gemeente naar de mogelijkheden.

Deze soorten incontinentiematerialen zijn er

Naast luiers voor volwassenen is er nog veel meer incontinentiemateriaal. Hieronder de verschillende mogelijkheden op een rij.

Inleggers

Deze vangen urine en ontlasting vaak voldoende op. Hierbij is er keuze uit inleggers met of zonder plakstrip. Die met plakstrip zorgen ervoor dat ze niet verschuiven. Tena Lady is een bekend merk op het gebied van inleggers, maar er zijn natuurlijk nog andere merken verkrijgbaar.

Incontinentiebroekjes

De incontinentiebroekjes voor volwassenen hebben een dun ontwerp. Hierdoor zitten ze comfortabel en zijn van buitenaf nauwelijks zichtbaar. Tena heeft incontinentiebroekjes in het assortiment, maar ook andere merken worden veel verkocht. Bijvoorbeeld Always of Depend. Deze broekjes worden soms ook wel de luiers voor volwassenen genoemd, maar eigenlijk behoren ze tot een andere categorie.

Luiers voor volwassenen

Daar waar incontinentiebroekjes als normale onderbroekjes werken (pull-up), worden de luiers voor volwassenen op een andere manier bevestigd. Deze zijn meer geschikt voor bedlegerige patiënten.

Naast bovenstaand incontinentiemateriaal is er ook nog het slibsysteem of buikbandsysteem, het incontinentiematje en de kinderenluier.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste luieremmer voor volwassenen
Schuiven naar boven