Beste machine voor latte macchiato

Bijgewerkt: 25 februari 2022

Latte macchiato bevat naar verhouding redelijk veel melk en is ontzettend lekker. Met de beste machine voor latte macchiato lukt deze koffievariant altijd. Weet je niet welke koffiemachine je moet hebben? Geen probleem, hieronder zie je de beste modellen voorbijkomen. Ontdek ook hoe je de lekkerste latte macchiato maakt.

De latte macchiato koffiemachine

Voor het maken van latte macchiato heb je een goede koffiemachine nodig. Maar je kunt deze koffievariant ook handmatig maken, dit doe je met een aparte melkopschuimer.

De meest praktische oplossing is een latte macchiato koffiemachine. Hier zit alles op en aan om de lekkerste kopjes koffie te zetten. Bovendien heb je ook nog eens keuze uit verschillende koffievariaties.

Beste machine voor latte macchiato

Je houdt wel van een lekkere kop koffie. Latte macchiato bevat veel melk, dit maakt de koffie zo romig en bijzonder. Benieuwd naar de beste machine voor latte macchiato? Hieronder zie je de beste koffiemachines voorbijkomen.

Philips koffiemachine

Een uitstekende keuze is de Philips latte macchiato koffiemachine. Hierin zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de machine met LatteGo melksysteem en drie verrassende koffievariaties. Maar je hebt ook het meer uitgebreide model met vijf variaties waaronder latte macchiato, espresso of cappuccino.

Voor de Philips machine betaal je tussen de € 400 en € 600. Misschien wat meer dan je in gedachten had maar je koopt topkwaliteit en zet professionele kopjes koffie. En natuurlijk allemaal geschikt voor een latte macchiato.

Bekijk Philips koffiemachines

Klarstein latte macchiato machines

Een heel betaalbaar merk en daarmee ook de beste machine voor latte macchiato is Klarstein. Voor ongeveer € 150 koop je al een goed model. Deze is geschikt voor cappuccino, espresso en natuurlijk die heerlijke latte macchiato. Voorzien van een melkopschuimer en een reinigingsknop. Na elk gebruik wordt het melkopschuimsysteem grondig gereinigd. Je hoeft dus niet veel zelf te doen.

Klarstein is vooral geschikt voor iedereen met een wat lager budget (ongeveer 150 euro). Waarbij je toch de lekkerste en professionele latte macchiato maakt.

Naar Klarstein koffiemachines

De’Longhi machine voor latte macchiato

Hij is hoger geprijsd maar wel van een topkwaliteit: De’Longhi. Dit is zeker de beste machine voor latte macchiato. Hij beschikt namelijk over een automatisch melkopschuimprogramma en automatische reiniging. Alles gebeurt vanzelf dus je kunt van een volautomatische koffiemachine spreken.

Het apparaat onthoudt je favoriete koffie. Je hoeft de volgende keer dus veel minder handelingen te verrichten. Dit biedt natuurlijk extra gebruiksgemak. Voor een De’Longhi koffiemachine betaal je ongeveer hetzelfde als van Philips. De prijs ligt ergens tussen de € 490 en € 650. Maar er zijn ook duurdere modellen van ongeveer € 1300 verkrijgbaar. Hier werkt echt alles automatisch aan, ook de ontkalker. Bovendien bedien je deze koffiemachine vanaf de smartphoneapp. Dat is thuiskomen met een vers kopje koffie.

Bekijk De’Longhi koffiemachines

Welke koffiemachine maakt het minste geluid?

Bij het maken van latte macchiato produceert de machine altijd wat geluid. Daar kun je weinig tegen doen. Maar er zijn een aantal koffiemachines die weinig geluid maken. Ga in dit geval voor een volautomatische koffiemachine met een keramische schaaf. De roestvrijstalen modellen zijn wat luidruchtiger.

Over het algemeen kun je stellen dat een goedkoop apparaat luidruchtiger is. Terwijl duurdere modellen veel stiller te werk gaan.

Wat is beter DeLonghi of Philips

Veel mensen vinden het lastig om te kiezen tussen DeLonghi of Philips. De kwaliteit ligt bij deze twee ontzettend hoog. Je zet met beide merken de lekkerste koppen koffie en er zitten ook veel functionaliteiten op het apparaat.

Ook de prijzen van deze koffiemachines liggen erg dicht bij elkaar. Hierdoor is niet te zeggen welke van deze twee beter is. Vaak is dit ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Laat je dus niet leiden door de prijs of wat anderen zeggen. Maar ga voor het model dat volgens jou het beste bij je past.

Latte macchiato apparaat goedkoop bestellen

Wees een beetje voorzichtig met de goedkoopste latte macchiato apparaten. Sommigen kopen er een uit een Aziatische webshop. Of gaan voor een modelletje van € 50. Voor dit soort lage prijzen kun je niet veel kwaliteit verwachten. Vaak moet je bij een goedkope koffiemachine veel handelingen zelf uitvoeren. Of de onderdelen gaan snel kapot.

De goedkoopste machine voor latte macchiato van een mooie kwaliteit is die van het merk Klarstein (zie hierboven). Maar ga je voor professionele kwaliteit dan kun je toch beter voor Philips of DeLonghi kiezen. Dit soort koffiemachines biedt topprestaties maar gaan ook veel langer mee. Dus op de lange termijn heb je hier veel profijt van, en daar gaat het tenslotte om.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste machine voor latte macchiato
Schuiven naar boven