Beste volautomatische koffiemachine

Bijgewerkt: 31 januari 2022

Geniet je graag van de lekkerste kopjes koffie? Dan ga je voor de beste volautomatische koffiemachine. Je ziet grote merken zoals Jura, Siemens en De’Longhi voorbijkomen. Maar ook andere merken komen goed uit de test. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om naar de prijs te kijken.

Welk merk koffiemachine is het beste?

In de zoektocht naar de beste volautomatische koffiemachine is naar verschillende merken gekeken. Niet geheel onbelangrijk want een merk zegt vaak iets over de kwaliteit. Zo staat Jura bekend om de professionele koffiemachines. Siemens, Philips en De’Longhi leveren een goede kwaliteit voor consumenten.

Maar je hebt ook minder bekende merken waarbij je voor de goedkoopste koffiemachine gaat. Bijvoorbeeld de espressomachine die nog geen € 60 kost. Je kunt je voorstellen dat je voor een lage prijs niet een professionele kwaliteit kunt verwachten. Wil je een goede volautomatische koffiemachine, reken dan op een prijs vanaf € 200.

De beste volautomatische koffiemachine

Nu gaat het erom spannen, want wat is de beste volautomatische koffiemachine? Hieronder zie je de drie beste merken. Bij elk merk staat duidelijk beschreven welke modellen verkrijgbaar zijn en wat ze ongeveer kosten.

Philips koffiemachines (volautomatisch)

  • Voordelen: verschillende koffievariaties, hoge kwaliteit materialen
  • Nadelen: sommige modellen hebben een hoger geluidsniveau, inhoud van de melkbeker kan te klein zijn

Een van de best verkochte merken op het gebied van volautomatische koffiemachines is Philips. Nu is Philips voor velen geen onbekende. Het bedrijf bestaat al sinds 1891 en produceert huishoudelijke apparaten. De Philips volautomatische koffiemachine is altijd van een hoge kwaliteit.

Wel is het even opletten welk model je neemt. De LatteGo uit de 2200 serie verrast je met drie koffievariaties. Een degelijk apparaat met automatische ontkalker.  Voor deze serie betaal je ongeveer € 350.

Dan heb je nog de 3200 serie, deze is luxer en heeft meer functionaliteiten. Je zet twee kopjes koffie tegelijk, waarbij je ook nog eens keuze hebt uit 3 verschillende variaties. De prijs van deze modellen begint vanaf € 330, maar voor de LatteGo uit deze serie ben je meer dan € 500 kwijt. Je maakt dan wel vijf verschillende koffievariaties.

Conclusie: Philips behoort zeker tot de beste volautomatische koffiemachine. De prijs van deze apparaten ligt mooi in het midden.

Bekijk Philips volautomatische koffiemachines

De’Longhi – heerlijk kopje koffie

  • Voordelen: automatische reinigingsprogramma, melkschuim creëren
  • Nadelen: stoompijpje vraagt meer onderhoud, duurdere modellen kunnen geen twee melkspecialiteiten tegelijk maken

Ook De’Longhi behoort tot de beste volautomatische koffiemachine. Je hebt keuze uit meerdere modellen, dit merk werkt niet met series. Een populaire koffiemachine is de De’Longhi Magnifica die net iets meer dan € 300 kost. Voor consumenten heel betaalbaar. Met dit apparaat zet je twee espresso tegelijk. Er is een automatische ontkalker en natuurlijk een melkopschuimfunctie aanwezig.

Heb je een beperkt budget, kijk dan eens naar de pompdruk espressomachine van De’Longhi. De prijs ligt rond de € 80 en dit apparaat werkt verrassend goed. Voorzien van melkopschuimmethode, maar ontkalken moet je handmatig doen.

Ga je meer voor de professionele volautomatische koffiemachine, dan kom je bij de ECAM- modellen uit. De prijs begint vanaf € 500 en loopt op tot meer dan € 750. Hier zit wel alles op en aan waaronder een melkreservoir, geheugen om je favoriete koffie te onthouden en automatisch ontkalken.

Naar De’Longhi koffiemachines

Siemens – alweer de lekkerste koffie

  • Voordelen: makkelijk in onderhoud, koffie-inhoud instellen
  • Nadelen: kleine lekbak, waterreservoir sneller leeg

De derde in het rijtje beste volautomatische koffiemachine is het merk Siemens. Ook weer een uitstekende keuze, want de kwaliteit is hoog. Wel liggen de prijzen van deze apparaten wat hoger. Het goedkoopste model kost € 400 maar de bestverkochte modellen tussen de € 600 en € 800. Je hebt er ook een aantal van € 1000, maar voor consumenten minder interessant.

De EQ modellen zijn een echte aanrader. Verkrijgbaar voor € 600 tot € 700. Let op want je hebt ook duurdere modellen. Hoe hoger het cijfer achter EQ, hoe uitgebreider de koffiemachine maar ook hoe hoger de prijs.

Deze volautomatische koffiemachines geven je de mogelijkheid om twee melkspecialiteiten per keer te maken. Bij de duurdere modellen kun je zes koffieprofielen opslaan. Met één druk op de knop zet je de lekkerste kopjes koffie, uiteraard keuze uit verschillende varianten. Hierbij zet je ook nog eens twee kopjes tegelijkertijd. Deze apparaten zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Bekijk Siemens koffiemachines

Verschil pistonmachine en volautomaat

De volautomatische koffiemachine is een wat duurdere aanschaf dan het standaard koffiezetapparaat. Aan de andere kant zet je met één druk op de knop de lekkerste koffie. Daar kan geen enkel ander apparaat aan tippen.

Je hebt ook de pistonmachine. Ken je het verschil tussen pistonmachine en volautomaat? Een pistonmachine is geschikt voor professioneel gebruik. Bijvoorbeeld ambachtelijke koffiemakers. De consument zal zich hier zelden in verdiepen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste volautomatische koffiemachine
Schuiven naar boven