Meest verkochte telefoon wereldwijd

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je bent vast nieuwsgierig naar de best verkochte smartphone ooit. Je zou denken dat dit de iPhone of Samsung S is, maar niets is minder waar. Het zal je verbazen, naar de meest verkochte telefoon wereldwijd dateert uit 2003.

Smartphone verkoopcijfers wereldwijd

In 2015 is onderzoek gedaan naar de populairste smartphones wereldwijd. Hieruit bleek dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus het als beste deden. Voor 2018 scoort iPhone 8 uitzonderlijk goed. IPhone 7 mag met 21,5 miljoen exemplaren dan wel uitzonderlijk hoog scoren, er is een andere mobiele telefoon die het nóg beter heeft gedaan.

Nokia 1100 en 1110 best verkochte mobiele telefoons aller tijden

Hier komt de meest verkochte telefoon wereldwijd. Hiervoor ga je terug naar de vorige eeuw. Rond het jaar 1999 werden mobiele telefoons steeds populairder. In dat jaar werden er een slordige 16 miljoen Nokia 3210 toestellen verkocht.

De absolute winnaars zijn de Nokia 1100 en 1110. In het jaar 2003 werden hier maar liefst 250 miljoen Nokia 1100 toestellen verkocht. In 2005 gingen er 250 miljoen Nokia 1110 toestellen over de toonbank. Deze hoge verkoopcijfers zijn nooit meer ingehaald, hoewel Nokia het tot het jaar 2009 goed bleef doen.

Specificaties Nokia 1100 en 1110

Wat maakte de Nokia 1100 zo populair? Rond het jaar 2003 waren mobiele telefoons sterk in opmars. De Nokia 1100 is een goedkope en robuuste telefoon. Het voldoet niet meer aan de moderne wensen maar wordt in ontwikkelingslanden nog steeds gebruikt.

Het beeldscherm heeft een resolutie van 96 x 65 pixels en een beeldverhouding van 3. 2. Het is mogelijk om 50 contacten in het telefoonboek op te slaan. Daarnaast beschikt hij het over een zaklamp, downloadbare monotone beltonen en het bekende spel Snake 2 en Space impact Plus. Met een stand-by-tijd van 400 uur deed de 850 mAh batterij het uitzonderlijk goed.

De Nokia 1110 was net zo populair als zijn voorganger. Groot verschil is de polyfone beltonen, die toch een stuk beter klinken. Op dit toestel kunnen tot 200 contacten worden opgeslagen. Het bevat 3 spellen genaamd Snake Xenia, Pocket Carrom en Dice Games. In stand-by gaat de accu ruim 380 uur mee.

Naar Nokia 1100 accu

Dit hebben deze gsm’s niet

Verwacht geen specificaties zoals een uitbreidbaar geheugen of wifi, daar zijn deze gsm’s te eenvoudig voor. De behuizing is stevig maar eenvoudig. Stof en water kan makkelijk de behuizing binnendringen. Je kunt deze toestellen dan ook niet met een moderne smartphone vergelijken.

Opmerkelijk is de robuustheid van deze toestellen. Menig Nokiabezitter heeft vroeger zijn mobiele telefoon laten vallen of misschien zelfs tegen de muur gegooid. Hierbij viel het toestel uit elkaar. Na wat puzzelwerk en alle onderdelen weer goed monteren werkte het toestel weer als vanouds. Dit hoef je bij een moderne smartphone niet te proberen.

Ondanks dat deze toestellen niet waterdicht waren konden ze wel tegen een stootje. Bied je er een in het water vallen dan kon je hem namelijk helemaal uit elkaar halen. Door alle onderdelen los te drogen was de kans groot dat het toestel het hierna weer deed.

Zijn deze Nokia toestellen nog te koop?

Wie behoefte heeft aan wat Nostalgie: de originele Nokia 1100 en 1110 zijn nog steeds te koop. Houd er wel rekening mee dat het hier om nieuwe geproduceerde toestellen gaat. Uit ervaring blijkt dat deze nieuwere toestellen niet meer de kwaliteit van vroeger hebben.

Bekijk Nokia 1100

De prijs voor de Nokia 1100 of 1110 ligt ergens tussen de € 40 en € 80. Je krijgt dan een gsm inclusief oplader, batterij en handleiding. Toestellen beschikken alleen over de basisfunctionaliteiten. Je kunt hem daarom prima als noodtoestel of tweede toestel gebruiken. Maar ook wanneer je je gewoon van nostalgie houdt.

Een oud toestel opnieuw gebruiken

Heb je de Nokia 1100 of 1110 nog ergens in de kast liggen? Woon kun je nog vele veren gebruiken. Dit geldt ook wanneer je het originele toestel tweedehands op de kop weet te tikken. Het grootste probleem is de batterij, die is vroeg of laat compleet lees. Een nieuwe batterij kost tussen de € 10 en € 18. Hierbij ontvang je ook nog eens de originele batterij.

Bekijk batterijen Nokia 1110

Meest verkochte telefoon merk wereldwijd

De Nokia 1100 1101 zijn de meest verkochte telefoons wereldwijd. Dat waren gsm’s, tegenwoordig draait het allemaal om smartphones.

Kijk ook eens naar het meest verkochte telefoon merk wereldwijd wanneer het om smartphones draait. De nummer één is Samsung. Dit bedrijf heeft meer dan 80,5 miljoen smartphones verkocht.

De tweede plek is voor Huawei die het met meer dan 52 miljoen modellen zeker niet slecht doet. Op drie kom je Xiaomi tegen, meer dan 47 miljoen smartphones. Hierna volgt Apple dat in totaal meer dan 52 miljoen mobiele telefoons aan de man heeft weten te brengen.

Meest verkochte telefoon merk Nederland

In Nederland kijken we vooral naar prijs-kwaliteitverhouding. We willen goede producten tegen een net zo goede prijs. Dit is de top drie meest verkochte telefoon merk Nederland:

  1. Samsung
  2. Apple
  3. Huawei

Bedenk dat de Nokia 1100 en de Nokia 1110 vroeger tot het meest verkochte telefoon merk van Nederland behoorde. Daar is sinds de komst van de smartphone flink verandering in gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Meest verkochte telefoon wereldwijd

2 gedachten over “Meest verkochte telefoon wereldwijd

  1. wat ik niet wist is dat de telefoon zo beroemd is, dank jullie voor de informatie

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven