Beste interactieve fietstrainer

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste interactieve fietstrainer heb je veel opties. Verbind de trainer met je smartphone, laptop of tablet. Hierbij maak je gebruik van verschillende trainingsmogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat je binnen net zo fietst als dat je buiten zou doen. Het hele jaar door trainen! Je hebt de keuze tussen een wiel-on fietstrainer of een rollerbank.

Verschil tussen fietstrainer en hometrainer

Misschien ben je per ongeluk op dit artikel uitgekozen omdat je op zoek was naar de beste interactieve hometrainer. Er is een duidelijk verschil tussen een fietstrainer en hometrainer. Een hometrainer is een fitnessapparaat waarop je fietsbewegingen maakt.

Een fietstrainer is een apparaat waar je de fiets of een gedeelte hiervan op de plaats. Zo kun je op elke locatie of gewoon thuis op de eigen fiets trainen. De fietstrainer wordt dan ook voornamelijk ingezet door wielrenners, mountainbikers en fietsende sporters.

Beste interactieve fietstrainer

De gewone fietstrainer heeft wat functies maar doet verder niet veel. Een interactieve fietstrainer biedt meer uitbreiding. Het koppelen met smartphone of tablet heeft veel voordelen. Daarnaast is er Zwift, onmisbaar voor elke sportfietser. Dit is een softwareprogramma dat de interactie met de fiets aangaat. Zo creëer je een virtueel landschap en houd je al je gegevens bij.

Wat is de beste interactieve fietstrainer? Dat is een goede vraag want er is best veel verkrijgbaar. Het aanbod wisselt regelmatig. Maar ook de nieuwste ontwikkelingen gaan snel. Hierdoor komen er telkens nieuwe interactieve fietstrainers op de markt.

Bekijk het overzicht beste interactieve fietstrainer, gevolgd door wat meer informatie. Onderstaande modellen verkopen op dit moment zeer goed en ontvangen goede gebruikersbeoordelingen.

Beste interactieve fietstrainer

relaxdays Fietstrainer – Wheel on – 7 standen

Rolbank Impec

Meer informatie

Je ziet in het overzicht beste interactieve fietstrainer wel wat merken voorbijkomen. Bijvoorbeeld de fietstrainer rollerbank van TranzX. Of de fietstrainer van het merk Elite. Het merk Tacx is ook erg populair.

Je ziet dat het niet altijd om interactieve fietstrainers gaat. Dit komt omdat deze lastig verkrijgbaar zijn. Maar ook omdat ze vrij duur zijn. Voor een normale fietstrainer betaal je tussen de € 100 en € 150. Ga je voor een interactieve fietstrainer dan ben je al snel € 600-€ 1200 kwijt. Ze zijn er ook goedkoper maar dan is de kwaliteit ook minder.

Meer beste interactieve fietstrainers

Een aantal interactieve fietstrainers moet je zeker gezien hebben. Hieronder vind je een kort rijtje van de beste interactieve fietstrainer. Wanneer je op het linkje klikt dan kom je ook bij de bewuste fietstrainer uit. Houd er rekening mee dat het model helaas niet altijd verkrijgbaar is.

Tacx Neo 2T Smart T2875

Wahoo kickr

Alternatief voor de interactieve fietstrainer

De meeste mensen kiezen voor een interactieve fietstrainer omdat je hiermee je prestaties bijhoudt. Dit kun je ook op een andere manier oplossen. Bijvoorbeeld met een normale fietstrainer én smartphone app of een fietscomputer.

De makkelijkste methode is een goede fietscomputer. Deze plaats je op de fiets en is geschikt voor gebruik in combinatie met een fietstrainer. Ook wanneer je buiten traint is de fietscomputer altijd aanwezig.

Het gebruik van een fietscomputer

Je hebt gezien dat de beste interactieve fietstrainer duur is en lastig te verkrijgen. Daarom ga je voor een goede fietscomputer. Wat kun je hiervan verwachten?

In veel gevallen gaat het om een draadloze fietscomputer die snelheid en afstand meet. Daarnaast beschikt deze over diverse basisfuncties zoals het aantal verbruikte calorieën en de maximale snelheid.

De duurdere versies zoals de Garmin fietscomputer heeft nóg meer functies. Deze werkt namelijk via gps en navigeert. Niet zo praktisch wanneer je binnen traint maar zeker zinvol wanneer je naar buiten gaat. Dit soort duurdere fietscomputers is ook eenvoudig te koppelen aan smartphone of tablet.

Bekijk beste fietscomputers

Kan ik met een stadsfiets gebruik maken van een fietstrainer?

Veel fietstrainers zijn bedoeld voor de mountainbike of wielrenrenfiets. Niet voor een normale stadsfiets. Toch kan hier behoefte aan zijn. Bijvoorbeeld omdat je graag fietst maar in de winter niet naar buiten wil. Of vanwege tijdgebrek of andere problemen niet naar buiten kan.

Past een normale stadsfiets of misschien wel een elektrische fiets op een fietstrainer? Dit hangt helemaal van het model af. Het is dan belangrijker dat je voor een rollerbank gaat. Hierop plaats je de de gehele fiets. Er zijn namelijk ook fietstrainers waarbij je het voorwiel of achterwiel eraf haalt, dit is alleen praktisch bij een wielrenfiets.

Let bij het aanbod er goed op of de fietstrainer ook compatibel is met een stadsfiets. In de meeste gevallen is dit wel zo.

Waarom is de beste interactieve fietstrainer zo duur?

Niet schrikken maar de beste interactieve fietstrainer kost meer dan € 1000. Waarom liggen de prijzen zo hoog? Ten eerste vanwege de techniek. Je hebt keuze uit verschillende weerstandsniveaus. Hierbij is er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, dit kost natuurlijk wat.

Ten tweede vanwege de interactie. Een interactieve fietstrainer is namelijk koppelbaar aan een mobiel apparaat of de smartphone. Ook dit brengt extra kosten met zich mee.

Als laatste de kwaliteit. Je hebt goedkope fietstrainers maar die gaan snel kapot. Ga je voor de beste interactieve fietstrainer dan kom je bij merken van een zeer hoge kwaliteit uit. Professionele apparatuur maar hier betaal je ook naar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste interactieve fietstrainer
Schuiven naar boven