Nep plant op de kinderkamer

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Sommige ouders kiezen voor echte planten op de kinderkamer of babykamer. Planten zijn luchtzuiverend maar kunnen ook giftig zijn. Een nepplant op de kinderkamer geeft het geheel een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Aan de andere kant kan deze plant geen schade aanrichten. Een nep plant noem je ook wel een kunstplant en hierin is best veel verkrijgbaar. Zo kun je de kinderkamer van een leuk thema voorzien.

Kunstplant kinderkamer: hier moet je op letten

Wanneer je voor een kunstplant voor de kinderkamer gaat dan moet deze wel een leuk uiterlijk hebben. Voor kunstplanten hoef je geen groene vingers te hebben. Sommige nep planten voor de kinderkamer zijn zelfs van stof of vilt. Zeer geschikt voor hele jonge kinderen of baby’s.

Let er op dat onderdelen van een kunstplant nooit los mogen laten. Hoe jonger het kind, hoe groter het verstikkingsgevaar. Hele goedkope plastic planten willen nog wel eens uit elkaar vallen. Je hoeft er maar tegenaan te stoten en je hebt een blaadje, takje of bloemetje in je hand. Geen probleem wanneer de plant hoog buiten bereik staat of hangt, maar niet wanneer het kind eraan kan.

Leuke kunstplanten voor de kinderkamer

Wat is nu echt leuk voor de kinderkamer? Met een nep plant kun je in een bepaald thema werken. Denk hierbij aan het thema jungle, dierentuin, tropen, safari maar ook bijvoorbeeld de zee. Je combineert deze kunstplanten met behang, een muurschildering, muurstickers en natuurlijk decoratie. Hieronder vind je enkele ideeën.

Creëer een jungle

Zowel jongens als meisjes zijn gek op de jungle. Het is spannend en avontuurlijk. Zodra je de jungle binnenstapt weet je niet wat je te wachten staat. Het thema jungle is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar oud. Overigens zijn er ook wat oudere kinderen die dit nog steeds hartstikke avontuurlijk vinden.

Om een jungle kinderkamer te maken heb je het volgende nodig:

  • Behang of muurverf
  • Muurstickers
  • Wilde knuffeldieren
  • Nep planten
  • Beeldjes of andere decoratie

Bekijk nep planten

Met deze spullen kom je al heel ver. Kies ervoor om maximaal twee muren in een groene kleur te verven. Dit hoeft niet felgroen te zijn, wat lichter mag ook. Wanneer je alle vier de murenverf groen verft dan wordt het al snel te donker en druk. Als alternatief kun je ook alle vier de wanden voorzien van een halve schildering. Dit doe je door alleen de onderste helft te verven en de bovenste helft van de wand wit te laten.

Nog een alternatief is het gebruik van jungle behang. Afhankelijk van de drukte van het behang kun je 1 tot alle 4 de wanden behangen.

De wilde knuffeldieren (aap, olifant, giraf, papegaai) zijn natuurlijk bedoeld voor de avontuurlijke uitstraling. Je kunt de knuffels op een plankje zetten, ophangen en natuurlijk in het bed te leggen. Zet wat nepplanten op de kinderkamer. Bijvoorbeeld een grote in een hoekje en een paar kleintjes op een plankje. Denk ook eens aan wat nephangplanten. Het geheel maak je af met beeldjes, decoratie, een jungledekbed en een vloerkleedje.

Zeg het met hartjes, sterren of regenbogen

Voor meisjes is het thema hartjes, regenbogen of wolken ontzettend leuk. Dit soort decoratie combineer je met een roze behangetje of roze muurverf. Gewoon zachtroze, dat hele felle roze kan al snel druk worden.

Sterren en wolken zijn ook geschikt voor jongens. Wanneer je gebruik maakt van sterren of wolken als thema dan kun je de kamer ook in een blauwe kleur inrichten.

Horen bij dit soort thema’s nep planten op de kinderkamer? Ja hoor, hartjes, wolken en regenbogen kun je namelijk heel goed combineren met kunstplanten. Maar ook die sterren komen goed van pas. In dit geval zet je de nep plant op de kinderkamer op de grond of je hangt wat klimplanten/hangplanten aan de wand. De sterren komen bovenop het plafond. Zo creëer je een eigen leefwereld op de kinderslaapkamer.

Diep in de zee

Je hebt altijd kinderen die helemaal gek zijn van alles wat met de zee of vissen te maken heeft. Je maakt wat wanden blauw, plakt hier muurstickers van vissen op en begint dan met de aankleding. Je vindt altijd wel een nepplant die op een waterplant lijkt. Perfect als decoratie. Het beste kun je voor aquarium nep planten gaan, die kun je prima ter decoratie op de kinderkamer gebruiken.

Bekijk water kunstplanten

Vergeet dit thema niet af te werken met wat grote schelpen, een lamp in de vorm van een vis of schelp en dan natuurlijk een dekbed met visjes. Dat wordt voortaan zwemmend naar dromenland gaan.

Lekker naar de tropen

Wat is er fijner dan een reis naar de tropen? Zon, een mooie natuur, bijzondere dieren en natuurlijk volop genieten. Zoek eens naar een vloerkleedje in de vorm van een groot boomblad, ze zijn echt verkrijgbaar. Plaats hier een comfortabel kinderbankje of stoeltje bij, misschien een tafeltje of een boekenplankje. Dan nog wat tropische kunstplanten en je hebt een heel leuk hoekje op de kinderkamer gemaakt.

Bij tropen kun je natuurlijk ook aan zon, zee en strand maar vooral palmbomen denken. Het is helemaal niet moeilijk om de kinderkamer op deze manier in te richten, alleen heb je dan weer wat andere dingen nodig. De palm kunstplanten komen altijd van pas. Hier heb je verschillende afmetingen in, soms wel tot 2 meter hoog.

Bekijk palm kunstplanten

Het mooie is dat deze nep planten voor de kinderkamer helemaal niet zo duur zijn. Bedenk dat ze jarenlang meegaan. Is het kind er uiteindelijk op uitgekeken dan verhuis je deze nep plant vanuit de kinderkamer naar de woonkamer of werkkamer. Net zo makkelijk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Nep plant op de kinderkamer
Schuiven naar boven