Octopus knuffel: helemaal de trend

Bijgewerkt: 3 februari 2022

In steeds meer winkels kom je de octopus knuffel tegen. Ook webshops verkopen ze massaal. Hierbij heb je keuze uit grote en kleine modellen in allerlei kleuren. Waarom is de octopusknuffel een trend en moet je er ook een in huis halen? In deze blogpost alles over je aaibare nieuwe vriend.

Ocotmoody is helemaal populair

De octopus knuffel staat ook wel bekend als Octomoody. In het najaar van 2021 dook hij in steeds meer winkels en huishoudens op. De Ocotmoody is vergelijkbaar met de vroegere Poppels, dat waren knuffels die je binnenstebuiten kon keren. Dat is ook bij de Octomoody mogelijk.

Feitelijk is deze octopus knuffel niets anders dan een oude rage in een nieuw jasje. Door heel Europa is de Ocotmoody erg populair, maar ook in Azië, Amerika en andere werelddelen kom je hem vaak tegen.

Octopus knuffel met verschillende emoties

Opvallend is dat de octopus knuffel niet alleen in verschillende kleuren maar ook met verschillende emoties verkrijgbaar is. Bijvoorbeeld een blije, boze of verdrietige octopus. Dit maakt hem voor kinderen extra aantrekkelijk, want die voelen dat je emoties mag hebben en tonen.

Eigenlijk is een octopus knuffel vooral voor alle leeftijden. Want ook voor volwassenen is het leuk om deze knuffel op een kast, in bed of ergens anders neer te leggen. Kijk je er niet meer naar om, maak er iemand anders blij mee of geef hem als speeltje aan je hond of kat.

Bekijk octopus knuffels

Dit kun je allemaal met een octopus knuffel

Ga je voor de mood octopus? Deze heeft een hoogte die varieert van 10-30 cm. Er zijn dus verschillende afmetingen verkrijgbaar. Het fascinerende aan deze knuffel is niet alleen de emotie, maar ook het feit dat je hem omkeert. Draai hem binnenstebuiten en de octopus krijgt een andere kleur en emotie.

Deze knuffels beschikken, net als een echte octopus, over acht tentakels. Alleen zijn die tentakels een stuk korter dan in het echt. Andere knuffels kun je niet omkeren maar beschikken wel weer over lange tentakels.

De octopus mood knuffel is ooit ontworpen voor kinderen die moeilijk hun emoties kunnen tonen. Dankzij de knuffel (het omdraaien hiervan) kunnen ze hun emoties uiten. Inmiddels is deze functie zijn doel voorbijgeschoten en lopen ook volwassenen hiermee rond.

De prijs die je ervoor betaalt

Gelukkig is een octopus knuffel niet zo duur. De Mood sleutelhangers zijn verkrijgbaar voor ongeveer € 5. De echte Octomoody kost tussen de € 8 en € 15. Hoe groter de knuffel, hoe hoger de prijs. Elke andere ‘inktvis’ knuffel is verkrijgbaar vanaf € 10, oplopend tot € 30.

Omdat de octopus Mood zo populair is, moet je wel zeker weten dat je het juiste model koopt.

Naar octopus Mood (Ocotmoody)

Ander octopus speelgoed

Naast de octopus knuffel is er natuurlijk nog veel meer speelgoed rondom dit thema verkrijgbaar. Vaak betreft het speelgoed voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Educatief speelgoed waar jonge kinderen veel van leren. Denk hierbij aan de drijvende octopus voor in bad, de puzzel, leesboekjes, en nog veel meer. Kortom: fans van octopussen zullen genoeg speelgoed omtrent het onderwerp vinden.

Over de octopus (inktvis)

Een octopus is familie van de inktvisaen. Dit dier kenmerkt zich door acht armen of tentakels. Opmerkelijk is dat de octopus ook over maar liefst drie harten beschikt. Dit weekdier zal daarom nooit met een gebroken hart blijven zitten.

De octopus kan zich in de kleinste spleten nestelen. Ideaal als schuilplaats maar ook om op zoek te gaan naar voedsel. Hij eet voornamelijk garnalen, krabben en kreeften. Dit wordt aangevuld met een lekker visje en verschillende weekdieren.

Opvallend is dat de octopus ook een tijdje op het droge kan leven. Wel is het belangrijk dat de kieuwen dan vochtig blijven. Let op wanneer je een octopus tegenkomt, want de meeste soorten zijn giftig. De blauwe geringde octopus is zelfs dodelijk, ga die liever uit de weg.

De octopus als huisdier

Wil je de octopus als huisdier houden? Hij is niet zo populair als huisdier, ook vanwege zijn korte levensduur. De levensverwachting bedraagt ongeveer zes maanden. Omdat ze door de smalste kieren kunnen zijn ze ook een ster in ontsnappen. Wanneer het aquarium niet goed is afgesloten ben je de octopus kwijt.

Dit maakt dit dier niet tot het meest ideale huisdier. Gelukkig is er de octopus knuffel. Die ontsnapt niet zomaar en is zelfs loyaal en trouw aan zijn eigenaar. Bovendien is hij aaibaar, dat is ook wel zo prettig. Kortom: deze knuffel is een trouwe metgezel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Octopus knuffel: helemaal de trend
Schuiven naar boven