Beste oorthermometer voor kinderen en volwassenen

Bijgewerkt: 16 februari 2022

Het gebruik van een oorthermometer is heel makkelijk en brengt weinig ellende met zich mee. Dit in tegenstelling tot de staafthermometer (rectaal gebruik). Het is wel belangrijk om voor de beste oorthermometer te gaan. Dit soort thermometers kan namelijk een afwijkende meting van wel 1 °C vertonen.

Betrouwbaarheid van een oorthermometer

Met betrekking tot de betrouwbaarheid van deze thermometer beter zit je tussen twee kampen in. Op basis van meest betrouwbaar ziet de lijst er zo uit:

  • Staafthermometer
  • Oorthermometer
  • Voorhoofdsthermometer

Dit betekent dat de staafthermometer het nauwkeurigst werkt, hij heeft een afwijking van maximaal 0,1 °C. De oorthermometer heeft een afwijking van 0,1 °C tot 0,5 °C. Maar bij slechte oorthermometers kan die afwijking ook 1°C bedragen. De voorhoofdsthermometer is het minst betrouwbaar. Deze vertoont afwijkingen van 0,6 °C tot 1 °C.

De beste oorthermometer

Vanwege de lichte afwijking is het belangrijk om voor de beste oorthermometer te gaan. Oftewel de oorthermometer die als best getest is. Helaas heeft de Nederlandse Consumentenbond geen oorthermometer getest. Ook buitenlandse Consumentenbonden laten geen recentelijke testen zien.

In de zoektocht naar best geteste oorthermometer is het dus uitgaan van reviews en beoordelingen door gebruikers. Op zich is hier niks mis mee want het zijn juist de gebruikers die kunnen vertellen wat de beste oorthermometer is. Maar het merk zegt ook wel iets over de kwaliteit.

Braun oorthermometer

Volgens gebruikers is dit een van de beste oorthermometers, en dat is niet zomaar. Braun staat bekend om de hoge kwaliteit (medische) producten. De oorthermometer van dit merk kenmerkt zich door een snelle en nauwkeurige meting. Het meetresultaat is tot 0,1° nauwkeurig. Dit zijn betere resultaten dan bij veel (goedkope) merken.

Uiteraard is deze thermometer hygiënisch in gebruik. Er zijn namelijk oorkapjes aanwezig waardoor de thermometer door verschillende personen te gebruiken is. Na 60 seconden schakelt dit apparaat automatisch uit, dit bespaart batterijverbruik.

Het meetresultaat is digitaal afleesbaar. Dankzij het grote display is dit model ook geschikt voor ouderen of mensen met een slecht zicht. De oorthermometers van dit merk zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 40. De oorkapjes zijn los bij te bestellen of in de winkel te koop.

Bekijk Braun oorthermometers

Bintoi – kwalitatief en voordelig merk

Ben je op zoek naar de beste oorthermometer tegen een goede prijs? Dan kom je bij het merk Bintoi uit. Ook dit merk heeft veel tevreden gebruikers. De apparaatjes zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 22. Dit is natuurlijk een stuk voordeliger, maar is de werking ook goed?

Ja, hij werkt vrij nauwkeurig. De meting vindt in slechts 1 seconde plaats. Middels een gekleurd lichtje en een pieptoon laat deze thermometer weten of er sprake is van een normale temperatuur, lichte koorts of hoge koorts. Uiteraard is de temperatuur ook op het display afleesbaar.

Hij heeft een nauwkeurigheid van ongeveer 0,2 °C. Dit is nog steeds vrij precies, waardoor dit een betrouwbaar merk is. Overigens heb je keuze uit een oorthermometer of voorhoofdthermometer, waarbij de oorthermometer wat betrouwbaarder is.

Naar Bintoi thermometers (oor)

Beste oorthermometer voor volwassenen

Een oorthermometer meet de temperatuur van het trommelvlies. Het is vooral belangrijk om tijdens het meten de gehoorgang enigszins recht te trekken. Dit doe je door de oorschelp iets schuin naar achteren te trekken. De beste oorthermometer voor volwassenen is die van het merk Braun, omdat hij zeer eenvoudig werkt.

Voor kinderen en baby’s

Bij sommige modellen wordt aangegeven dat hij geschikt is voor baby’s vanaf nul maanden oud. Dit klopt niet, een oorthermometer is alleen geschikt voor baby’s vanaf drie maanden oud. Ook bij kinderen trek je de oorschelp in een schuine stand naar achteren, zodat de gehoorgang wat rechter komt te liggen.

De beste oorthermometer voor baby’s en kinderen moet vooral niet te groot zijn. Kies daarom voor een compact model. Veel ouders kiezen voor het merk Braun of Alecto, maar ook Medisana heeft goede oorthermometers in het assortiment.

Bekijk alle oorthermometers

Nadelen van een oorthermometer

Het grootste voordeel van een oorthermometer is dat hij comfortabel is. Een staafthermometer is zowel voor volwassenen als kinderen erg vervelend. Wanneer deze onder de tong wordt gebruikt is hij ook nog eens minder nauwkeurig. Daarom is een oorthermometer veel prettiger en in sommige gevallen betrouwbaarder.

Toch heeft een oorthermometer ook nadelen. Door aanwezigheid van veel oorsmeer is het meetresultaat minder nauwkeurig. Daarom is het goed om op de aanwezigheid van oorsmeer te letten. Bovendien is een oorthermometer niet geschikt voor baby’s die jonger zijn dan drie maanden oud.

Als laatste moet je het speciale kapje na elke meting vervangen. Dit heeft met hygiëne te maken. De kapjes zijn gelukkig niet zo duur maar brengen wel wat extra kosten met zich mee. Wanneer je met dit soort zaken rekening houdt is dit type thermometer eigenlijk hartstikke fijn en praktisch.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste oorthermometer voor kinderen en volwassenen
Schuiven naar boven