Beste pennen voor school

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Ondanks dat scholen steeds meer gebruik maken van computers/laptops, zal schrijven met de pen nooit helemaal verdwijnen. De beste pennen voor school geven geen inktvlekken af. Bovendien schrijven ze soepel en liggen lekker in de hand. Kijk maar eens wat de beste pen voor school (student of leerling) is.

Het juiste schrijfmateriaal

Een balpen, vulpen, rollerpen of fineliner. Per fase hebben leerlingen toch weer een ander soort pen nodig. De beste pennen voor school sluiten dus aan op het ontwikkelingsniveau of de fase. Hieronder zie je welke pen het meest geschikt is.

Potlood: niet voor jonge kinderen

Vroeger werd een potlood vanaf groep 3 gebruik. Maar het leren schrijven met een potlood is best wel lastig. Dit komt omdat de potloodpunt tijdens het schrijven van dikte verandert. Hier moet je mee om leren gaan, iets dat het hele jonge kinderen nog niet kunnen.

Vulpen vanaf groep 4

Traditioneel werd een vanaf groep 4 (tweede klas) gebruik gemaakt van een vulpen. Het voordeel van een vulpen is dat hij zich makkelijk laat sturen. De inkt komt er vloeiend uit, beter dan bij een balpen. Eigenlijk belast je tijdens het schrijven met een vulpen de spieren minder.

Toch is een vulpen niet voor iedereen prettig om mee te schrijven. Dit komt omdat hij inktvlekken achter kan laten. Kies je toch voor een vulpen, ga dan vooral voor een van de betere merken. Bijvoorbeeld van het merk Parker, waarvan de kwaliteit ongekend hoog is. Wat duurder dan andere merken maar je hebt dan wel de beste pennen voor school te pakken.

Bekijk Parker vulpennen

Balpen – voor alle leeftijden en opleidingen

De beste pennen voor school zijn nog steeds de balpennen. Het hangt er dan wel vanaf welk type je neemt. De Bic balpen is zeer bekend en ook betaalbaar. Maar de grip is wat minder, vooral wanneer je veel moet schrijven.

Eigenlijk zijn de balpennen van het merk Parker de beste keuze. Voor drie stuks betaal je tussen de € 10 en € 15. Je moet wel weten dat de kwaliteit van deze balpennen ontzettend hoog is. Ook schrijven ze zeer soepel, iets dat bij andere pennen minder het geval is. Van Parker kun je dus zeggen dat het zeker de beste pen voor scholieren is.

Naar Parker balpennen

Alle balpennen op een rij

Kijk je naar de best verkochte balpennen dan domineert het merk BIC. Van dit merk is bekend dat de pennen niet vlekken of lekken. Dit is voor scholieren of studenten erg belangrijk. Ook hebben deze pennen een interessante prijs. Voor vijf stuks betaal je ongeveer € 1,50. Dit komt dus overeen met ongeveer € 0,30 per balpen.

Een ander merk dat je veel voorbij ziet komen is Office Essentials. Dit is een zeer goedkoop merk. Vaak koop je een verpakking van 10 stuks met zes blauwe, twee rode en twee zwarte balpennen. De prijs ligt op ongeveer € 1,80 voor 10 pennen. Op zich hebben deze pennen een goede grip en schrijven ze ook prima. Maar ze kunnen soms wel wat inkt verliezen.

Kijk zelf wat de meest populaire pennen voor school zijn. Via de link hieronder beland je bij het overzicht bestverkochte pennen.

Naar overzicht balpennen

De rollerpen

Niet iedereen heeft van een rollerpen gehoord, want behoort dit ook tot de beste pennen voor school? Een rollerpen lijkt een beetje op een balpen. Het grote verschil is de punt, want bij een rollerpen is er een balletje in de punt aanwezig dat meerolt terwijl je schrijft. Dit zorgt ervoor dat de inkt makkelijker op het papier verschijnt. Bovendien dringt de inkt dieper in het papier, wat voor een mooie gladheid zorgt.

Met de rollerpen moet je leren schrijven. Voor studenten of leerlingen is dit niet altijd even prettig, maar na gewenning verloopt schrijven makkelijker. Wel kunnen er problemen zijn met een goede grip. Dit komt omdat veel rollerpennen vrij smal of dun zijn.

Fineliner

Het grootste voordeel van een fineliner is de sneldrogende inkt. Hierdoor ontstaan er geen vervelende vegen of leggen. De inkt is niet watervast, en dat kan juist een voordeel zijn. Een fineliner is in verschillende diktes verkrijgbaar. Geschikt voor het precisiewerk.

Sommige schoolvakken of studierichtingen vereisen dat je een of meerdere fineliners nodig hebt. De school het opleidingsinstituut zal dit altijd aangeven, en ook om welke dikte of kleuren het gaat. Deze pennen zijn minder geschikt voor het normale schrijfwerk.

Welke pen schrijft het beste?

Het gaat niet zozeer om het type pen, want dit verschilt per persoon gaan per doelstelling. Maar welke pen het beste schrijft hangt voornamelijk van het merk af. Het is een feit dat de duurdere merken gelijk de beste pennen voor school zijn. Niet dat de hele goedkope modellen slecht zijn, maar ze hebben een kortere levensduur en zullen ook sneller vlekken.

Overigens worden pennen op de basisschool door de leerkracht verstrekt. Vanaf het voortgezet onderwijs is het nodig om zelf pennen aan te schaffen. Mocht hier het budget niet voor zijn, dan kunnen ouders eventueel een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste pennen voor school
Schuiven naar boven