Beste pizzarette (2022) – beste koop en uit de test

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste pizzarette maak je heerlijke pizza’s klaar. Maar ja, waar moet je voor kiezen? Is dat de pizzarette beste koop of de beste pizzarette uit de test? En ga je voor een 4 persoons of 6 persoons, of toch een apparaat dat één grote pizza klaarmaakt? Allemaal vragen waar je vandaag antwoord op krijgt. Hieronder het overzicht beste pizza/ steen/ oven van dit moment.

Zo werkt een pizzarette

Een pizzarette kopen is een ding, maar hoe werkt een pizzarette? Dit apparaat kan snel voorverwarmen. Vervolgens is het een  koud kunstje om je zelfgemaakte pizza te bakken. Zo werkt de pizzarette:

  • Maak de pizza
  • 15 minuten van tevoren de pizzarette voorverwarmen
  • Leg de pizzabodem op de spatel
  • Plaats de pizza met de spatel in de pizzarette
  • Laat de pizza tussen de 7 en 9 minuten (eventueel op de spatel) in de pizzarette staan

De pizza is nu klaar voor gebruik. Wanneer je meerdere pizza’s in de pizzarette legt dan duurt de baktijd wat langer. Vaak zie je aan de randen van de pizza of deze gaar is.

Er is een duidelijk verschil tussen een machine voor één grote pizza of een apparaat dat geschikt is voor vier of zes personen. Deze laatste zet je gezellig op de tafel en bedoeld voor mini pizza’s en hapjes.

Beste pizzarette (2022)

Je gaat voor de pizzarette beste koop of de beste pizzarette uit de test. Hoe dan ook, je wil kwaliteit. Het is vooral belangrijk dat de pizza oven voor thuis ook door gebruikers is getest. Deze kunnen jou namelijk alles vertellen over de werking van het apparaat en of ze tevreden zijn. Daarom in dit overzicht beste pizzarette niet alleen specificaties over het apparaat maar ook test door gebruikers.

1. Princess – Pizzaoven

Alleen het design mag er al wezen en verdient daarom de benaming beste pizzarette, maar hoe zit het met de werking en de kwaliteit? Binnen 5 minuten heb  jij een heerlijke zelfgemaakte pizza klaar (Dit apparaat is groot genoeg voor een hele pizza).

Heeft een baktemperatuur van 220 graden Celcius. Hiermee geschikt voor zelfgemaakte pizza’s maar ook voor bevroren pizza’s. Daarnaast kun je hem ook gebruiken voor het roosteren van kastanjes of het bakken van wraps en zelfs taarten!

De vuurvaste pizzasteen heeft een diameter van 31 cm. Is voorzien van twee RVS verwarmingselementen en een indicatielampje. Dit product wordt zeer goed beoordeeld met een goede score van 4,6 van de 5 sterren. Een absolute aanrader wanneer je voor de beste pizzarette uit de test (van gebruikers) gaat.

Bekijk Princess – Pizzaoven

2. Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6 personen

Pizzarette 6 persoons van het merk Tristar. Heeft dus 6 verschillende ingangen en is vooral geschikt voor kleine pizza’s of het bakken van kleine hapjes. Zie het als gourmetten met zes personen maar dan met een pizzarette. De terracotta koepel is van een hoge kwaliteit en ziet er klassiek uit. Deze pizzarette heeft een warmhouder en grillfunctie. Je ontvangt er zes spatel als bij.

De pizza’s zijn lekker warm en heerlijk knapperig, dat proef je direct. En het mooie is, deze pizzarette 6 persoons verspreidt geen nare luchtjes zoals bij gourmetten wel het geval is. Werkt volledig op stroom en heeft 10-15 minuten nodig om op te warmen. Uiteraard ook goed schoon te maken. Dankzij de mooie waardering een pizzarette beste koop.

Naar Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6

3. Emerio PO-115847.1 – Pizzarette – 4 personen

Dit keer een pizzarette 4 persoons, wat compacter dan voorgaand model. Ook deze is voorzien met een terracotta handgemaakte koepel die minder snel warm wordt dan bij andere pizzarette’s. Dit model is waterbestendig en de bodem is voorzien van een antisliplaag.

De temperatuur kun je niet instellen maar dat is bij veel pizzarette’s niet het geval. Hoe dan ook, dit apparaat wordt warm genoeg voor het snel bakken van de lekkerste mini pizza’s of andere hapjes.

Je krijgt er vier bakspatels bij maar je kunt de deegrondjes natuurlijk ook rechtstreeks op de bakplaat leggen. Voorzien van een ingebouwde thermostaat, controlelampjes en een extra deeguitsteker. Zo kun je nog beter zelfgemaakte mini pizza’s maken.

Ontvangt een 4,2 van de 5 sterren en komt hiermee iets minder goed uit de test van gebruikers. Verder een uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs, waarmee deze beste pizzarette ook nog eens een voordelige koop is.

Bekijk Emerio PO-115847.1 – Pizzarette – 4 personen

4. Emerio PO-115984- Pizza oven – 6 personen

Wow, de beste pizzarette voor 6 personen! Heeft 6 ingangen en 1 verdieping, dus voldoende totaal ruimte voor 6 mini pizza’s, pizzapunten of hapjes. Is voorzien van een antiaanbaklaag en gaat hierdoor lang mee.

De maximale temperatuur bedraagt 250 graden celsius, hiermee dus echt alleen bedoeld voor kleinere pizza’s, een bruchette of iets anders. Je kunt bakken en grillen, aan jou de keuze.

De bijgeleverde spatels mogen in de vaatwasser. Je krijgt er ook een deeguitsteker bij. Wordt best wel goed beoordeeld maar kent ook een aantal nadelen. Zo kan de eerste pizza lang op zich laten wachten, dit heeft met de opwarmtijd te maken. Sommigen vinden hem te groot om op te bergen. Bekijk daarom eerst goed de foto en alle specificaties van deze pizzarette.

Naar Emerio PO-115984 – 6 personen

5. Domo DO9177PZ – Pizzaoven

De laatste in het overzicht beste pizzarette en dit keer een mooie pizzaoven. Deze is van het merk Domo en voordelig geprijsd. Je kunt er een hele pizza op bakken maar natuurlijk ook kiezen voor pizzarondjes of pizzapunten. De pizza is in slechts 12 minuten klaar waarbij het apparaat voorzien is van twee warmtestanden. Voor een lange levensduur is er natuurlijk een antiaanbaklaag aanwezig.

Niet alleen geschikt voor pizza’s maar ook voor omeletten, pannenkoeken en zelfs koekjes. Zeer eenvoudig in gebruik, hierdoor erg praktisch. Goed beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren en hiermee komt de pizzarette goed uit de test door gebruikers.

Bekijk Domo DO9177PZ – Pizzaoven

Conclusie beste pizzarette

Wat is nu de beste pizzarette die je kunt kiezen? Een lastige vraag want het gaat er vooral om voor hoeveel personen dit moet zijn. Het is beter om een iets grotere pizzarette te kopen dan dat je straks te weinig ruimte hebt. Ben je bijvoorbeeld thuis met vier personen, kies dan liever voor een pizzarette voor zes personen. Zo kun je altijd nog wat gasten uitnodigen.

Kijk ook goed naar de kwaliteit. De beste modellen hebben een koepel waardoor de warmte beter circuleert. De koepel is bij voorkeur van terracotta, dit heeft een lange levensduur.

Pizzarette Action, Mediamarkt of Blokker

Hierboven heb je de beste pizzarette kunnen zien, die bestel je gewoon online. Wat is het verschil met een pizzarette van de Action, Mediamarkt of Blokker?

Allereerst de pizzarette Action. Lekker goedkoop maar absoluut niet van de beste kwaliteit. Je koopt dit apparaat bij de Action wanneer je hem niet zo vaak gebruikt. Of wanneer je een beperkt budget hebt.

De pizzarette Mediamarkt is niet veel anders dan de modellen die je hierboven ziet staan. Prima kwaliteit en keuze uit verschillende apparaten. Nadeel is dat je afhankelijk bent van het aanbod dat de Mediamarkt op dat moment heeft. Het is mij al vaker overkomen dat ik iets wil kopen en dat ze het niet meer op voorraad hebben. Dikke pech. Wanneer je online bestelt kun je ook nog eens met betrekking tot prijs vergelijken.

De pizzarette Blokker heeft eenzelfde verhaal. Verschil is dat Blokker een nóg beperkter assortiment heeft. Vaak hebben ze maar één of twee modellen in de winkel staan. Dit beperkt natuurlijk je keuze waardoor je moeilijk kunt vergelijken. Over het algemeen ben je hier ook wat duurder uit.

Pizzarette schoonmaken

Van plan om de beste pizzarette aan te schaffen? Een goede keuze, maar een pizzarette schoonmaken zorgt ervoor dat je de levensduur verlengt. Daarom hieronder enkele tips met betrekking tot het schoonmaken.

De bakplaat en de spatels zullen erg vies zijn. Het is aan te raden om deze een nacht in sodawater of een sopje met afwasmiddel te laten weken. De volgende dag heb je heel weinig werk aan het schoonmaken.

Het is niet aan te raden om de onderdelen van de pizzarette in de vaatwasser te stoppen. Je kunt beter alles met de hand afwassen. Zo kun je de koepel niet in de vaatwasser stoppen. De bakplaat stop je ook niet in de vaatwasser, de spatels mag vaak wel. Het is maar dat je het weet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste pizzarette (2022) – beste koop en uit de test
Schuiven naar boven