Reisgids Europa – de beste reisgidsen

Bijgewerkt: 16 februari 2022

In Europa heb je voldoende mogelijkheden met betrekking tot citytrips, bezienswaardigheden en ontspanning. Veel bestemmingen bereik je eenvoudig met de auto of je neemt het vliegtuig. Natuurlijk neem je de beste reisgids Europa mee. Deze leidt je door de verschillende landen en laat je de beste bezienswaardigheden en uithoeken zien.

Het Europese continent

Van plan om een reis binnen Europa te maken? Dan verblijf je op het Europese continent, iets dat wat anders is dan de EU-landen. Hieronder een globale indeling.

  • Oost-Europa: Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland
  • Noord-Europa: Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, Litouwen
  • Centraal Europa: Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk
  • West-Europa: Nederland, België, Frankrijk
  • Zuid-Europa: Spanje, Portugal, Italië
  • Zuid Oost-Europa: Roemenië, Servië, Bosnië, Bulgarije, Griekenland, Roemenië

Beste reisgids Europa

Ondanks dat Europa het op een-na kleinste werelddeel is (Australië is kleiner), duurt het eeuwen voordat je alle grote steden bezocht hebt. Met betrekking tot vakanties kun je dus wel even vooruit. Ontdek driemaal de beste reisgids van Europa.

Verliefd op Europa

De beste Europese reisgids heet Verliefd op Europa. Deze reisgids toont je de meest bijzondere Europese plekken. Het boek is door een reisblogger geschreven en je komt er achter hoe je per trein of auto de mooiste steden ontdekt. Het boek is rijkelijk voorzien van foto’s, te danken aan een samenwerking met verschillende fotografen.

Er komen bekende landen maar ook wat minder Europese plaatsen voorbij. Maak kennis met beroemde bezienswaardigheden en onontdekte pareltjes. Eindelijk een reisgids voor Europa waar je ook echt wat aan hebt.

Bekijk Verliefd op Europa

Met de camper door Europa

Reis op je gemak door Europese steden met deze reisgids, speciaal bedoeld voor campers en caravans. Maar ook wanneer je alleen met de auto erop uit trekt heb je iets aan deze gids. Het boek bevat maar liefst 75 routes dwars door Europa, van het zuiden naar het noorden en van Oost naar West.

Inclusief adresboek met de beste overnachtingsmogelijkheden, maar ook plekken waar je kunt eten, winkelen en ontspannen. Voorzien van verschillende kaarten en rijke illustraties. Met de camper door Europa is uitgebracht door Michelin.

Naar Met de camper door Europa

Wanderlust

Ook deze behoort tot de beste reisgids Europa, al helemaal wanneer je van wandelen houdt. Deze reisgids toont namelijk de beste en meest spannende wandelroutes. Trotseer zeer het koude IJsland, het gezellige Italië of het indrukwekkende landschap van de Baltische staten. Deze reisgids is geschikt voor wandelaars van alle niveaus, of je nu beginner of gevorderd bent. De wandelingen gaan door verschillende landschappen, heuvels en bergen, langs stranden, door bossen en ook door steden.

Ook deze Europese reisgids is voorzien van prachtige foto’s. Maar uiteraard ook van duidelijke kaarten, zodat je weet waar je moet zijn. Een gids die je altijd bij je moet hebben, want je weet nooit waar je tijdens je vakantie terechtkomt.

Bekijk Wanderlust Europa

Deze reisgids/ wandelgids is overigens ook in andere uitvoeringen verkrijgbaar waaronder Wanderlust Berlijn of de Alpen. Misschien ook een idee.

Bonus: Bucketlist eropuit in Nederland

Ook in eigen land (Nederland) raak je niet uitgekeken. De meeste mensen kennen de grote toeristische steden wel, maar weet je dat er veel meer te zien valt? In het boek Bucketlist eropuit in Nederland neemt de schrijver je mee naar die Nederlandse pareltjes.

Een absolute aanrader voor Nederlanders maar natuurlijk ook voor toeristen uit het buitenland. Verkrijgbaar als reisgids of als e-book. Die laatste is misschien niet zo handig om mee te nemen, bedenk dus even van tevoren wat je aanschaft.

Neem eens een dag, een weekend of misschien wel een hele week de tijd om Nederland te herontdekken. Dit doe je vanaf een loopfiets, varend met een sloep, al proevend van de lekkerste wijn of genietend in een klein theehuis. Hoe dan ook, je hoeft je met dit bonusboek zeker niet te vervelen.

Naar Bucketlist eropuit in Nederland

Mooiste Europese landen

De beste reisgids van Europa heb je altijd op zak, maar wat zijn nu echt de mooiste Europese landen? Noorwegen behoort hier absoluut toe. Dit heeft te maken met de ruige kusten en de glooiende landschappen. Noorwegen heeft ontzettend veel te bieden. Zweden heeft een gedeeltelijk vergelijkbare landschap, maar heeft weer andere charmes.

De mooiste Europese steden zijn Parijs, Rome, Barcelona, Lissabon en Praag. Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige Europese steden maar deze vijf voeren zeker de boventoon. Voor deze steden zijn aparte reisgidsen verkrijgbaar. Plan je een trip naar een van deze steden, schaf dan zeker een aparte reisgids aan. Zo hoef je helemaal niks te missen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Reisgids Europa – de beste reisgidsen
Schuiven naar boven