Beste ruitensproeiervloeistof – winter en zomer

Bijgewerkt: 2 mei 2022

Een goede ruitenwisservloeistof verwijdert moeiteloos vogelpoep, zand en andere viezigheid van de autoruit. Je hebt keuze uit de blauwe of roze variant, dat weer te maken heeft met het seizoen (winter of zomer). Hieronder zie je de beste ruitensproeiervloeistof, geselecteerd naar seizoen. Koop altijd een vloeistof die direct klaar is voor gebruik.

Ruitenwisservloeistof zomer

  • Kleur: roze
  • Prijs: vanaf € 9,50 (5 l)

De ruitenwisservloeistof voor de zomer (ook lente en herfst) herken je aan de roze kleur. Gebruik deze vloeistof wanneer het buiten niet vriest. Het houdt de autoruiten schoon en fris. Voorzien van een heerlijke geur waardoor je ook nog eens de zomer naar binnen haalt.

Wat is de beste ruitensproeiervloeistof voor de zomer? Onderstaande merken of aanbieders zijn populair en van goede kwaliteit:

Protecton, All Ride, MullRose, C&C, Qrace. Deze merken vind je via onderstaand overzicht. Er staan ook wat andere merken tussen, die zijn kwalitatief net zo goed.

Bekijk ruitenwisservloeistof voor de zomer (best verkocht)

Als beste beoordeeld

De All Ride sproeiervloeistof voor de zomer wordt goed beoordeeld. Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en kost ongeveer € 10 voor een kan van 5 liter. Koop je er meerderen, dan bespaar je nog eens extra geld. Consumenten geven dit product een goede score.

Ook de Protecton wordt goed beoordeeld, ook weer vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook nu weer betaal je rond de € 10 voor 5 liter, wat erg voordelig is. In het overzicht hierboven (zie de link) staan deze merken er ook tussen.

Beste ruitensproeiervloeistof winter

  • Kleur: blauw
  • Prijs: vanaf € 9,50 (5 l)

Ook de winter is er vloeistof verkrijgbaar vanaf € 9,50 per vijf liter. De beste ruitensproeier voor winter is geschikt voor temperaturen van -15 °C tot -22 °C. Dit is een beetje afhankelijk van het merk en het product. In Nederland is een vloeistof die temperaturen tot -15 °C aankan meer dan voldoende. Maar wanneer je naar koudere landen rijdt, zoals Noorwegen of Rusland, dan is het aan te raden om voor een vloeistof te kiezen die tot -22 °C kan.

De ruitenwisservloeistof voor de winter voorkomt bevriezing van het sproeisysteem. Bovendien is dit het ideale product voor het reinigen van vieze autoruiten. Het laat ook een frisse geur achter, waardoor je echt een fris gevoel krijgt. Let op: gebruik nooit zomervloeistof in de winter. Het ruitensproeier systeem kan hierdoor bevriezen.

Populaire merken zijn Mullrose, MPM en C&C. Veel van deze merken verkopen ook de zomervloeistof.

Naar winter ruitensproeiervloeistof

Vier seizoenen vloeistof

De beste ruitensproeiervloeistof is alle seizoenen te gebruiken. Hij is antivries voor de winter en ook geschikt voor de zomermaanden. Je komt dan eigenlijk altijd bij de blauwe vloeistof uit, deze is geschikt voor de zomer en de winter.

Toch is er wel degelijk een verschil tussen de blauwe en de roze variant. In de roze variant zit een oplosmiddel dat dode insecten en aanslag van bomen makkelijker verwijdert. Dit zit niet in de blauwe vloeistof, uitgezonderd een aantal merken. Die vind je hieronder.

Bekijk 4-seizoenen ruitenwisservloeistof

Werking van de gele vloeistof

Soms kom je ook gele ruitensproeiervloeistof tegen. Het gaat hier om de zomervariant, deze is daarom alleen geschikt voor de periode april tot en met oktober. Niet in de winter gebruiken!

Kan zomer ruitenvloeistof bevriezen?

Gedurende de warmere maanden kun je de roze oftewel de zomer ruitenvloeistof probleemloos gebruiken. Helaas is hij niet zo goed bestand tegen temperaturen onder het vriespunt. Wanneer de temperatuur onder de 0 °C duikt kan deze vloeistof bevriezen. Dit is niet goed voor de sproeikoppen, het reservoir of de leidingen. Deze kunnen namelijk bevriezen of zelfs kapotvriezen. Dit is een duur grapje dat je moet zien te voorkomen.

Lees ook: Beste anti vries deken voor de auto

Zomer en winter ruitenwisservloeistof mengen

Beide vloeistoffen hebben een aantal goede eigenschappen. Zo kan de zomervloeistof zeer goed aanslag van bomen en insecten verwijderen. Terwijl de winter vloeistof bestand is tegen (extreem) lage temperaturen. Kun je zomer en winter en ruitenwisservloeistof mengen? Dat zou mooi zijn, want zo mix je de goede eigenschappen met elkaar.

Je kan het met elkaar mengen. Maar je haalt dan de goede eigenschappen van beide gedeeltelijk weg. Zo zal de vloeistof in de zomer minder goed aanslag weghalen. En de antivrieswerking is in de winter een stuk minder.

Om die reden is het aan te raden om eerst de ene vloeistof geheel op te maken en dan pas bij te vullen met de andere vloeistof. Dan heb je de beste ruitenwisservloeistof te pakken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste ruitensproeiervloeistof – winter en zomer
Schuiven naar boven