Samsung J5 – screenshot maken

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Met een screenshot oftewel schermafbeelding leg je vast wat je op het scherm ziet. Je maakt als het ware een foto van je smartphone scherm. Met je Samsung J5 maak je heel eenvoudig een screenshot. Dit doe je met behulp van de knoppen op je toestel. Na het maken van de afbeelding is deze zichtbaar in de galerij. Handig om te bewerken en met anderen te delen.

Screenshot Samsung J5

Er is slechts één methode om een screenshot met de Samsung J5 te maken. Hieronder zie je hoe je dit doet:

  • Druk tegelijkertijd op de aan/ uit knop en de homeknop

Het scherm flitst kort. Dit betekent dat de Samsung J5 een schermafbeelding heeft gemaakt. Deze zie je als miniatuurversie even in je scherm verschijnen. Je kunt hierop tikken, waarna de screenshot zich opent. Ga je naar de galerij van je smartphone, dan vind je de screenshot terug in de map screenshots (schermafbeeldingen).

Schermafbeelding Samsung J5 werkt niet

Soms kun je geen schermafbeelding van je Samsung J5 maken. Dit vrij oud toestel gaat ooit kapot. Knoppen werken niet meer of het toestel is te traag geworden. Helaas ontvang je vaak geen software-update meer. Hierdoor kun je steeds minder met het toestel.

Een Samsung J5 laten repareren is vaak te duur, al helemaal wanneer je voor dat geld ook een nieuw exemplaar ka kopen. Kijk maar eens naar de verschillen.

Over de Samsung J5

De Samsung Galaxy J5 is meerdere keren uitgebracht. De eerste was van 2015, in 2016 en 2017 volgde er nog twee modellen. Voor het maken van een screenshot maakt het niet uit welk model je hebt: de handleiding geldt voor alle Samsung J5 modellen.

Samsung toestellen uit de J- serie zijn eenvoudig maar wel voordelig geprijsd. Prima wanneer je bereikbaar wilt blijven en geen al te hoge eisen aan een smartphone stelt. De Galaxy J5 uit 2017 heeft een 5,2 inch super amoled scherm. Dit toestel wordt aangedreven door een Exynos 7870 processor. Dit gaat samen met 3 GB ram geheugen. Aan de achterzijde een enkele 13mp camera met LED flitser. De selfiecamera heeft ook een resolutie van 13mp.

Het laatste toestel is nog verkrijgbaar, tweedehands. Nieuw is het toestel niet meer te koop.

Alternatief

De Samsung Galaxy J5 is niet de allersnelste smartphone. Hij is geschikt voor basic gebruik, maar minder toepasbaar voor het bekijken van video’s of het spelen van games. Wil je graag een sneller toestel? Dan kun je beter voor een model uit de A-serie gaan.

Een goed alternatief voor de Samsung J5 is de Samsung Galaxy A12 uit 2021. Deze heeft een groter scherm (6,5 inch) en wordt aangedreven door een Mediatek MT6739W processor met 2 of 4 GB ram. Dit toestel heeft een dubbele 13mp hoofdcamera én een enkele selfiecamera. Beide toestellen zijn verkrijgbaar voor minder dan € 179, dat is hartstikke goedkoop.

Bekijk de Samsung Galaxy A12

Zoek je een nog beter toestel, dan is de Galaxy A52 iets voor jou. In 2021 uitgebracht en zeer voordelig geprijsd. Met een 6,45 inch super amoled scherm ervaar je mooie heldere beelden. Bijzonder is de triple camera aan de achterkant. Deze camera heeft 3 lenzen (25, 8 en 5 mp). Dit betreft onder andere een dieptesensor en ultrawide lens. Hier maak je de mooiste foto’s met scherptediepte mee.

Aan de voorzijde een 25 mp selfiecamera waar je zeer duidelijke zelfportretten mee creëert. Gezien de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dit het beste alternatief voor de Samsung J5.

Bekijk de Samsung Galaxy A52

Er is dus voldoende mogelijk gelukkig maar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Samsung J5 – screenshot maken
Schuiven naar boven