Samsung smartphone: beste draadloze oordopjes

Bijgewerkt: 26 februari 2022

Heb je een Samsung smartphone? Maak draadloos verbinding met oordopjes en luister op elk moment naar je favoriete muziek. De beste draadloze oordopjes voor Samsung toestellen is van een hoge kwaliteit. Wat niet betekent dat je ook de hoofdprijs betaalt.  Je let dus niet alleen op de kwaliteit maar ook op de specificaties en de prijs.

Compatibel met Android

De beste draadloze oordopjes voor een Samsung smartphone zijn compatibel met Android apparaten. Dit betekent dat je oordopjes ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een Huawei, Xiaomi, Nokia of ander Androidtoestel.

Koop dus geen oordoppen die bedoeld zijn voor iPhones. Mogelijk kun je die niet voor je Samsung toestel gebruiken.

Beste draadloze oordopjes Samsung smartphone

Je hebt de oordopjes van het merk Samsung zelf. Die zijn van een hoge kwaliteit maar in vergelijking met andere merken ook duurder. Hieronder vind je een overzicht van de beste draadloze oordopjes voor Samsung. Voorzien van mooie functies zoals noise cancelling (niet altijd) en geschikt om mee te bellen.

Samsung Galaxy Buds

De beste keuze zijn de Samsung Galaxy Buds. Dit zijn de oordopjes van het merk Samsung zelf. Dat ze compatibel zijn met je smartphone, dat is wel duidelijk. Maar dat niet alleen, ze werken met elk Android toestel. Mits het toestel ook draadloos verbinding middels Bluetooth kan leggen. Verder werken de Buds ook met iPhones.

Let op want de Buds beschikken niet allemaal over Noise cancelling. Dit in tegenstelling tot sommige goedkopere merken (zie hieronder). Wel leg je eenvoudig verbinding via de nieuwste Bluetooth versie. Er is een volumebegrenzing aanwezig en je speelt audio af in studiokwaliteit.

Je hebt keuze uit verschillende varianten, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 89. Alle modellen zijn geschikt om mee te bellen, werken, reizen en sporten. De batterijduur ligt tussen de 7,5 en 28 uur.

Bekijk Samsung Galaxy Buds

Picolet Genius of Beat

Een goedkoper alternatief en zeker de beste draadloze oordopjes voor de Samsung telefoon zijn de Picolet modellen. Deze kleuren onderverdelen in twee verschillende modellen, de Genius en de Beat. De eerste (Genius) is een paar euro duurder maar heeft een indrukwekkende batterijduur van ongeveer 30 uur. Terwijl de Beat batterij ongeveer 20 uur mee gaat. Wat ook nog indrukwekkend lang is.

 Voorzien van Hi-res audio (top kwaliteitgeluid) en volume. Het Bluetoothbereik ligt aardig ver, waardoor je de smartphone ook elders neer kan leggen terwijl je ondertussen naar muziek luistert. Geschikt voor veel Android apparaten, iPhone, iPad of de laptop. Voor een prijs die rond de € 60 ligt doe je hier een hele goede koop mee.

Naar Picolet oordopjes

Overige merken en modellen

Zoek je de beste draadloze oordopjes voor Samsung tegen een lage prijs? Voor een bedrag variërend van € 25-€ 50 koop je ook al leuke modellen. Vaak van onbekende merken maar wel geschikt voor dagelijks gebruik. Een aantal van deze modellen beschikt zelfs over Noise cancelling. Dit betekent dat hinderlijke ruis onderdrukt wordt. Maar let op want Noise cancelling houdt vaak in dat de audio niet in studiokwaliteit wordt afgespeeld.

In ieder geval zijn ook te goedkope modellen ideaal tijdens sport, hardlopen, werken of hobby. Zolang er niet bijstaat dat ze specifiek voor iPhone bedoeld zijn of wanneer het om de iPods gaat, zijn bijna alle draadloze oordopjes een goede keuze.

Bekijk overzicht draadloze oordopjes (Android)

Houdt wel even rekening met de prijs-kwaliteitverhouding. Hele goedkope modellen van een tientje zijn niet van de allerbeste kwaliteit. Vermijd ook de aankoop van draadloze oordopjes uit Aziatische webshops (bijvoorbeeld AliExpress). Ook de oordopjes van de Action (goedkoop) kunnen qua kwaliteit tegenvallen.

In bovenstaand overzicht zie je ook reviews van gebruikers voorbijkomen. Zeker een aanrader om die eens te lezen.

Zo verbind je met Samsung oortjes

Het maakt niks uit of je voor de Samsung oordopjes gaat of een ander merk neemt. De Samsung smartphone verbinden met draadloze oordopjes werkt in alle gevallen hetzelfde. Hieronder de handleiding.

 • Zet de oordopjes aan
 • Open de instellingen app op je smartphone
 • Kies voor Verbindingen
 • Selecteer Bluetooth
 • Wacht tot de oordopjes zichtbaar zijn in de lijst
 • Klik op de apparaatnaam van de oordopjes

Als het goed is zijn de draadloze oordopjes nu verbonden met de Samsung smartphone. Is dit niet het geval, controleer dan of de oordopjes wel aanstaan. Bij een laag batterijniveau moet je de oordoppen eerst opladen. Ook moet dus smartphone over voldoende batterij beschikken, omdat Bluetooth energie verbruikt.

De oordoppen resetten

Bij verbindingsproblemen is het aan te raden om de oordoppen te resetten. Dat doe je zo:

 • Plaats de oordopjes in de oplaadcase
 • Zorg dat het klepje van de oplaadcase open is
 • Open de instellingen app op je Samsung smartphone
 • Ga naar Verbindingen
 • Ga naar Bluetooth
 • Klik naast de apparaatnaam van de oordopjes op Vergeten
 • Druk op het knopje achter op de case
 • Houd het knopje ongeveer 15 seconden ingedrukt
 • Wacht totdat het lampje oranje knippert
 • Laat nu los

Veel oordopjes kun je op deze manier resetten. Kun je geen knopje op de oplaadcase vinden? Dan is het voldoende om het apparaat uit de Bluetoothlijst te halen. Ook hiermee zijn ze gereset.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Samsung smartphone: beste draadloze oordopjes
Schuiven naar boven