Shea Moisture voor steil, dun of krullend haar

Bijgewerkt: 1 februari 2022

Welk type haar je ook hebt, Shea Moisture is een zeer geschikte shampoo (en conditioner). De productlijn is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Alle Shea Moisture producten zijn niet getest op dieren en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek de beste plantaardige producten en lees de review.

Haarproducten met shea butter

Zoals de naam al doet vermoeden is Shea Moisture verrijkt met shea butter. Wat is shea butter precies? Het gaat hier om een 100% natuurlijke en plantaardige boter. Deze boter wordt gewonnen uit de Nilotica Shea Butter, een boom die voornamelijk in Oost-Afrika groeit. In het Nederlands staat deze boter ook wel bekend als Karité boter.

Waarom is deze boter in Shea Moisture producten zo goed? Dit ingrediënt heeft verschillende gunstige effecten. Het herstelt beschadigt haar, voedt droog haar en werkt goed tegen roos. Ook vermindert het irritaties van de hoofdhuid.

Shea Moisture review

De vraag is of Shea Moisture haarproducten ook goed zijn voor je haar. Daarom moet je eens naar de Shea Moisture review kijken.  Allereerst is het goed om te weten dat Shea Moisture in verschillende varianten verkrijgbaar is. Hierdoor is het geschikt voor krullend haar, steil haar, droog haar of dun haar.

Gebruikers zijn vooral tevreden over het effect dit product. Je haar gaat er niet vettig van aanvoelen. Je zou dit wel denken met boter als ingrediënt maar dat is dus niet het geval. Sterker nog, je haar voelt heel zacht aan. Het mooie is ook dat je haar na het wassen met Shea Moisture extra glanst. Eigenlijk zie je haardos er dus gezond uit.

Wat in de Shea Moisture review opvalt is dat je altijd het juiste product aan moet schaffen. Elk ingrediënt is ondergebracht in een eigen lijn en heeft ook een specifieke werking. Wanneer je het verkeerde product aankoopt dan heeft dit een verkeerde uitwerking op je haar.

Shea Moisture Coconut & Hibiscus

Deze lijn is zeer geschikt voor krullend haar, maar ook wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid. Gebruik de Coconut & Hibiscus niet wanneer je dun of steil haar hebt. Het bevat niet alleen Shea Butter, maar ook kokosolie, hibiscus en zijdeproteïne. Zeer geschikt voor het verzorgen, en verzachten van krullend of droog haar.

Je hebt keuze uit een shampoo, conditioner of haarverzorgingsproducten. Bijvoorbeeld de mousse of de haarcrème. Het zijn niet de allergoedkoopste producten maar wel van een topkwaliteit.

Bekijk de Coconut & Hibiscus producten

Shea Moisture Jamaican Black Castor oil

Een aanrader is de Shea Moisture Jamaican Black Castor oil shampoo en de bijbehorende conditioner. Deze producten voeden en versterken droog en beschadigd haar. Het verbetert ook de haargroei en zorgt ervoor dat je haren er minder pluizig uitzien. Zeer geschikt voor dun of steil haar. Het wordt ook wel bij krullend haar gebruikt, maar dan kun je misschien beter voor de lijn hierboven kiezen.

Enig nadeel aan de shampoo is dat hij nauwelijks schuimt, waardoor je hem moeilijker verdeelt. Niet schuimen is ook weer goed want je weet dan zeker dat er geen chemische stoffen aan de shampoo zijn toegevoegd. De conditioner werkt zoals je gewend bent.

Naar Jamaican Black Castor Oil

Raw Shea Butter Restorative

Ook weer een product dat bedoeld is voor de verzorging van krullend haar. De shampoo is vochtinbrengend waardoor de krullen niet zo droog zijn. De conditioner hydrateert en herstelt, maar zorgt er ook voor dat het haar niet in de klit raakt.

Wordt ook wel gebruikt door mensen met een ander haartype, maar het is even uitproberen of dit goed uitpakt. Deze productlijn werkt soms ook wanneer je last hebt van erg droog of pluizig haar. Heb je heel dun haar dan zou je beter voor de Jamaican Black Castor oil kunnen kiezen.

Bekijk Raw Shea Butter Restorative

Argan Oil & Raw Shea productlijn

Een andere populaire lijn van Shea Moisture is Argan Oil & Raw Shea. Lijkt een beetje op de vorige, alleen is er argan olie aan toegevoegd. Hij is verkrijgbaar als zeep, bedoeld voor de huid. Dit product heeft een genezende of herstellende werking. Zeker aan te raden wanneer je last hebt van een zeer droge huid, wondjes of andere onregelmatigheden. Hiermee zeer geschikt bij verschillende huidaandoeningen, niet bedoeld voor je haar.

Is Shea Moisture wel goed voor je?

Sommige mensen twijfelen of Shea Moisture wel goed voor je is. In veel gevallen zijn de verschillende productlijnen goed voor je haar, hoofdhuid of huid (afhankelijk van wat je kiest). Het probleem is dat velen de verkeerde productlijn nemen. Lees daarom de tips hierboven goed door. Bij elke productlijn zie je voor welk type haar het geschikt is. Volg deze richtlijn, dan heb je de meeste kans van slagen.

Ook is het een kwestie van geduld hebben. Het duurt enkele weken voordat je verschil merkt aan je haar en hoofdhuid. Ga er dus niet vanuit dat Shea Moisture binnen 1-2 keer gebruiken al werkt. Je moet even doorzetten, dat is een feit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Shea Moisture voor steil, dun of krullend haar
Schuiven naar boven