Beste thermobroek – nooit meer koud

Bijgewerkt: 1 februari 2022

Thermokleding draag je tijdens wintersport, hardlopen of fietsen in de winter, maar ook wanneer je buiten werkt of een winterse wandeling maakt. De beste thermobroek is isolerend en houdt je lichaam warm. Daarnaast neemt het zweet goed op, zodat je lichaam niet vochtig is. Hierbij is het belangrijk dat je gebruik maakt van het drie lagen systeem.

De beste thermobroeken

Omdat je deze broek strak tegen de huid draagt is het belangrijk dat hij comfortabel zit. Ga daarom niet voor de eerste de beste thermobroek maar kies een goed merk en model. De pasvorm moet aansluitend zijn. Het materiaal is van polyester, dit heeft een aantal voordelen.

Voor een goede thermobroek betaal je tussen de € 25 en € 60. Er zijn ook goedkopere modellen verkrijgbaar maar die zijn niet altijd van de beste kwaliteit. Hieronder een overzicht van goed verkopende thermobroeken inclusief de prijs.

Bekijk thermobroeken

Waarom polyester goed materiaal is

Het zal je opvallen dat de beste thermobroek van polyester is. Dit is natuurlijk niet zomaar, polyester heeft namelijk een aantal positieve eigenschappen. Polyester is ademend, je gaat hier dus niet snel in zweten. Maar het is ook isolerend zodat je niet te snel afkoelt

Daarnaast is polyester een stevige stof, het gaat niet snel kapot. Dit is wel belangrijk want een goede thermobroek sluit strak op het lichaam aan. De stof moet dus tegen wat rek kunnen. Als laatste is polyester licht om te dragen, het voelt dus niet zwaar aan.

Het drie lagen systeem

De beste thermobroek draag je altijd in combinatie met andere kleding. Je kunt dus niet alleen met de thermobroek naar buiten. Wil je goed warm blijven dan maak je gebruik van het drie lagen systeem. Dit houdt in dat je eerst de thermobroek aantrekt, dit is de eerste laag. De tweede laag bestaat uit een normale broek. Hier tussenin zou je nog iets van een maillot of legging kunnen dragen, maar dit is niet direct noodzakelijk.

Voor bovenkleding is het drie lagen systeem wel belangrijk. Je bovenlichaam koelt namelijk sneller af, dit moet je goed warm houden. Ook omdat zich hier de belangrijkste organen bevinden. Draag eerst een thermoshirt, gevolgd door een dun shirt met lange mouwen. Hier overheen een trui of vest. Dan voldoe je aan het drie lagen systeem.

Naar thermoshirts

Investeer in goede thermokleding

Het is heel verleidelijk om een goedkope thermobroek of thermokleding aan te schaffen. Je bent goedkoop uit, maar is dit wel een goede keuze? Niet altijd. Sommige goedkope thermobroeken voeren het zweet niet goed af. Hierdoor worden je benen vochtig waardoor je het alleen maar kouder krijgt. Ook isoleren niet alle broeken voldoende. Je merkt dan dat je het te koud krijgt, of misschien wel te warm. Want dit laatste is dus ook mogelijk.

Investeer daarom altijd in goede thermokleding. Dit moet van polyester zijn, maar ook van een goede kwaliteit. Naden mogen niet kapot gaan, de stof moet stevig genoeg zijn en een beetje rekbaar.

De broeken van het merk Avento zijn erg populair, ze zijn ook van een hoge kwaliteit. Hiervoor betaal je vanaf € 30. Verder verkopen de skikousen van Starling goed. Deze zijn aan te raden wanneer je op skivakantie gaat, maar ook tijdens winters weer in Nederland (of België).

Vergeet verder geen thermo ondergoed te dragen, dit is namelijk ook verkrijgbaar. Alleen aan te raden wanneer het erg koud is en je langdurig buiten verblijft. In alle andere gevallen is alleen een thermobroek en thermoshirt meer dan voldoende.

Zo strak moet een thermobroek zitten

Je gaat voor de beste thermobroek, maar hoe draag je hem nu eigenlijk? Het is vooral belangrijk dat de kleding goed aansluit. Wanneer je een thermobroek voor het eerst aantrekt zul je merken dat deze strak zit. Je krijgt het idee dat de broek te klein is maar dit is dus niet zo. Dat strak aansluiten heeft een functie: je zweet wordt beter opgenomen en afgevoerd. Zo blijft je lichaam lekker warm.

Let op dat de thermobroek ook weer niet te strak zit. Je moet er wel in kunnen bewegen. Loop je helemaal stijf omdat je de knieën of heupen niet kunt buigen, dan is de broek zeker te strak.

Tip: bestel gewoon je eigen maat dus niet een maatje groter of kleiner.

Altijd als eerste laag

Nog een waarschuwing: draag de thermobroek altijd als eerste laag. Dus niet over je normale broek of legging heen. Gebruik je hem namelijk als tweede of derde laag dan heeft de thermobroek helemaal geen functie meer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste thermobroek – nooit meer koud
Schuiven naar boven