Beste smartwatch om mee te bellen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een smartwatch (slim horloge) verbind je met je smartphone. Handig om binnenkomende berichten te zien. Bovendien biedt dit horloge nog meer functionaliteiten waaronder een hartslagmeter of het bijhouden van je slaappatroon. Kun je met een smartwatch bellen? Niet met alle modellen. Onderstaande smartwatches beschikken over een belfunctie.

Zo werkt bellen met een smartwatch

Met een smartwatch ontvang je berichten, bijvoorbeeld sms of WhatsApp. Vaak kun je ook korte vooraf gestelde berichtjes terugsturen. Maar bellen met een smartwatch, dat is niet altijd mogelijk. Hiervoor heb je dus een ondersteunend ‘slim’ horloge nodig.

Hoe werkt bellen met een smartwatch die dit ondersteunt? Dat hangt een beetje van het model af. Allereerst moet je kijken of het hier wel om een mobiel horloge gaat.

  • Tik op het smartwatchscherm op Instellingen
  • Zoek naar de functie Mobiel

Zie je deze functie er niet tussen staan? Dan kan het horloge geen oproepen plaatsen. Maar soms is de functie niet zichtbaar en kun je toch bellen. Probeer dan via het hoofdscherm het telefoonicoontje te vinden. Is dit aanwezig, dan zit er zeker een belfunctie op de smartwatch.

Beste smartwatch om te bellen

Het is niet zo dat alleen dure smartwatches geschikt zijn om mee te bellen. Een aantal goedkope modellen beschikt ook over een (zelfstandige) belfunctie. Terwijl het net zo goed mogelijk is dat hele dure modellen niet goed bellen.

De beste smartwatch om mee te bellen vind je hieronder. Bekijk de beschikbare modellen.

Samsung Galaxy Watch

Met een Galaxy Watch kun je aardig veel. Bijvoorbeeld je hartslag, inspanning of slaap bijhouden. Maar ook berichten bekijken en beantwoorden. De Galaxy Watch is ook geschikt om mee te bellen. Tik hiervoor op de Telefoon app. Voer een telefoonnummer in of zoek naar een contactpersoon. Via het luidsprekerpictogram pas je het volume aan. Maar je kunt oproepen ook doorschakelen naar een Bluetooth headset.

De meeste van deze modellen beschikken over een volledige belfunctie, berichten ontvangen en versturen, apps installeren, muziekbediening en navigatie. Je koopt al een Galaxy Watch vanaf € 215. De betere modellen kosten tussen de € 300 en € 450.

Bekijk Samsung Galaxy Watch

Apple Watch

Speciaal voor iPhone gebruikers is er de Apple smartwatch. Ook met dit horloge kun je bellen of oproepen ontvangen. Dit kan via de telefoonapp op de smartwatch. Tik hierbij op Contacten en selecteer wie je wil bellen. Vervolgens tik je op de telefoonknop. Door op FaceTime audio te tikken start je een audiogesprek.         

Met de Apple Watch bel je ook via Siri. Je zegt dan ”bel (naam)” of je spreekt het telefoonnummer in. Vervolgens wordt er verbinding gelegd.

Een Apple Watch kost tussen de € 275 en € 450. Goedkopere modellen zijn vaak al wat eerder uitgebracht terwijl de duurdere modellen recent zijn. Je hebt keuze uit verschillende modellen maar ze geven je allemaal inzicht in de gezondheid, zijn voorzien van zelfstandige gps en werken als verlengstuk van je Apple iPhone. Bovendien is de kwaliteit van deze smartwatches, net als bij Samsung, ongekend hoog.

Naar Apple Watch

One2track smartwatch

Speciaal voor kinderen is de beste smartwatch om mee te bellen ontwikkeld. Deze is van het merk One2track en biedt naast een belfunctie ook een zuivere gps positie. Het gaat hier om zelfstandige gps, dus hier is geen verbinding met de smartphone voor nodig. Voordeel van dit soort smartwatches is dat kinderen altijd traceerbaar zijn.

Bovendien kunnen ze middels prepaid beltegoed door geheel Europa bellen en gebeld worden. Een echte aanrader wanneer je wil weten waar je kind uithangt. De prijs varieert van € 79 tot € 99.

Bekijk One2track kinder smartwatch

Tip: dit model wordt vaak als smartwatch voor kinderen verkocht, maar er zijn ook een aantal modellen met een volwassen design beschikbaar. Dus als volwassene maak je ook gebruik van deze smartwatch, voorzien van zelfstandige belfunctie.

Bellen met een Apple Watch zonder iPhone

De meeste smartwatches moeten verbonden zijn met de smartphone, anders kun je er niet mee bellen. Maar kun je bellen met Apple Watch zonder iPhone? Ja, bij sommige modellen is dit mogelijk. Je maakt dan gebruik van een digitale SIM-kaart, ook wel eSim genoemd. Zo kun je zonder tussenkomst van de iPhone bellen of gebruik maken van het internet.

Kies daarom voor een model dat 4G (of 5G) ondersteunt. Dan weet je ook zeker dat deze zelfstandig werkt.

Probleem: kan niet bellen met smartwatch

Het komt vaker voor dat iemand niet kan bellen met de smartwatch. Dit komt omdat nie elk horloge de belfunctie ondersteunt. Heb je een van bovenstaande modellen gekocht? Dan zou je hiermee moeten kunnen bellen. Wanneer dit niet lukt, tik dan op het scherm van het horloge. Ga vervolgens naar Instellingen en naar Connectiviteit (Bluetooth).

Zorg dat het telefoongeluid op de smartwatch wordt afgespeeld. Dit moet echt aanstaan, anders kan je niet bellen met de smartwatch.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste smartwatch om mee te bellen
Schuiven naar boven