Top 5 beste telefoon merken

Bijgewerkt: 6 februari 2022

Apple of Samsung, dit zijn twee grote en bekende telefoon merken. Toch zijn er nog een aantal andere merken die de markt domineren. In dit artikel vind je de top 5 beste telefoon merken. Hier zitten ook een aantal merken tussen waarvan je niet wist dat ze zo goed zijn.

Samsung Galaxy A21s – 32GB 
Bekijk toestel

Smartphones en marktpositie

Jarenlang domineerde Apple de smartphonemarkt. Samsung was een directe concurrent van Apple. Inmiddels is er een hoop veranderd. Aziatische smartphone merken doen het steeds beter. Niet alleen omdat ze goedkoper zijn, ook de kwaliteit verbetert. Consumenten zijn hier blij mee want smartphones zijn tegenwoordig al duur genoeg.

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Dan is het even bekijken welk merk je moet nemen. Je bent al snel geneigd om bij je huidige merk te blijven, maar er is nog veel meer. Snel door naar de top 5 beste telefoon merken.

1. Samsung

Jazeker, Samsung staat bovenaan in de top 5 beste telefoon merken. In het tweede kwartaal van 2021 heeft Samsung een marktaandeel van maar liefst 19%. Het gaat dan om het wereldwijde marktaandeel. In Europa heeft Samsung een marktaandeel van 24%, dus het doet het in Europese landen zelfs beter.

Nu ben je natuurlijk benieuwd naar de beste Samsung smartphones. Kijk je naar verkoopcijfers dan doen de volgende modellen het in 2021 ontzettend goed:

 • Samsung A21s
 • Samsung A12
 • Samsung A52 4G
 • Samsung A32 5G
 • Samsung A02s

Bovenstaande modellen zijn verkrijgbaar voor prijzen variërend van € 200 tot € 500. Opvallend is dat de duurdere topmodellen uit de S-serie tegenwoordig minder populair zijn. Pas op plek 6 kom je de Samsung Galaxy S20 FE tegen, die op zich nog niet zo gek duur is. De S21, die naar verhouding een stuk prijziger is, valt net buiten de top 10 best verkochte Samsung modellen.

Bekijk populaire Samsung smartphones

2. Xiaomi

Voor Xiaomi is er een hele prestatie om op de tweede plek in de top 5 beste telefoon merken te staan. Het heeft wereldwijd een marktaandeel van 17% (2021). Kijk je alleen naar de Europese markt dan heeft Xiaomi een verrassend groot marktaandeel van 25,3%. Binnen Europa is dit merk in een jaar tijd met maar liefst 67% gegroeid.

Dat Xiaomi zo’n groei doormaakt is eenvoudig te verklaren. Consumenten zijn op zoek naar goede smartphones tegen een lage prijs. Dit is dan ook waar concurrenten Samsung en Apple last van hebben, ze zijn over het algemeen duurder.

Welke Xiaomi smartphones worden als beste verkocht? Hieronder de vijf best verkochte modellen.

 • Xiaomi Poco X3 Pro
 • Xiaomi Redmi Note 8 2021
 • Xiaomi Redmi 9C
 • Xiaomi Redmi 9A
 • Poco F3

Het goedkoopste model kost iets minder dan € 100, het duurste model ongeveer € 329. Een Xiaomi smartphone is dus erg betaalbaar.

Naar Xiaomi smartphones

3. Apple

Jarenlang stond Apple bovenaan in het lijstje beste smartphonemerken. Daar is verandering in gekomen, Apple staat nu op positie drie. Wereldwijd heeft dit merk een marktaandeel van 14%. Binnen Europa heeft Apple een marktaandeel van 19,2%.

IPhones zijn ontzettend duur. Het goedkoopste model, en dat is de iPhone SE uit 2020, kost rond de € 450. Andere modellen zijn een stuk duurder. Zo betaal je voor de iPhone 12 meer dan € 800. Dit zijn de vijf bestverkochte iPhones:

 • IPhone SE (2020)
 • IPhone 12
 • IPhone 12 Mini
 • IPhone 11
 • IPhone 12 Pro Max

Dit lijstje is in september 2021 opgesteld. De iPhone 12 Pro Max is gelijk het duurste model, deze moet meer dan € 1100 kosten. Ondanks dat iPhones duur zijn betaal je wel voor de kwaliteit. Het besturingssysteem is zeer stabiel en betrouwbaar. De processors zijn krachtig en de accu’s gaan redelijk lang mee.

Bekijk populaire iPhones

4. OPPO

Een verrassing op plek 4 in het lijstje beste telefoon merken: Oppo. Niet iedereen is met dit merk bekend. Oppo is een Chinees bedrijf dat vooral bekend staat vanwege de smartphones. Het zit qua prijs-kwaliteitverhouding op dezelfde lijn als Xiaomi. Oppo heeft wereldwijd een marktaandeel van 10% en binnen Europa 5,6%. In Europese landen is dit merk dus nog niet zo bekend als elders ter wereld.

Oppo smartphones zijn vooral betaalbaar. Voor een bedrag variërend van € 125-€ 250 ontvang je een toestel met een Qualcomm processor (niet alle modellen). Veel van deze smartphones hebben een fotocamera met meerdere lenzen. Dit zijn de vijf best verkochte Oppo modellen:

 • OPPO A15
 • OPPO A74 5G
 • OPPO A91
 • OPPO Reno4 Z 5G
 • OPPO A74

De eerste is toevallig het goedkoopste model en de laatste, alweer per toeval, het duurste model.

5. Vivo

Alweer een nieuwe naam onder de beste telefoon merken, namelijk vivo. Ken je dit merk nog niet? Dit is een Chinese fabrikant van smartphones. Het bedrijf is in 2009 opgericht dus bestaat al enige tijd. Vivo heeft net als Oppo een wereldwijd marktaandeel van 10%. Ze zijn in een jaar tijd met 27% gegroeid.

Vivo smartphones zijn op de Europese markt niet verkrijgbaar. Dit zou vanaf 2021 of 2022 mogelijk moeten zijn. Gezien de sterke groei en de goede prijs-kwaliteitverhouding is dit een merk dat je de komende tijd goed in de gaten moet houden.

Welk telefoon merk wordt het meest verkocht?

Jarenlang werd Apple en hierna Samsung als beste verkocht. Je ziet in 2021 een duidelijke verschuiving. Dit heeft met verschillende zaken te maken waaronder de crisis. Mensen hebben tegenwoordig niet meer zoveel te besteden.

Sommige merken kampen door die crisis met leveringsproblemen. Bijvoorbeeld onderdelen waardoor ze de smartphones niet op tijd af krijgen. Maar ook leveringsproblemen richting de verkooppunten. Wanneer je naar het rijtje boven kijkt zie je welk telefoon merk het meest wordt verkocht. We houden dit artikel actueel zodat je altijd de meest populaire smartphones voorbij ziet komen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Top 5 beste telefoon merken
Schuiven naar boven