Beste tosti ijzer – de lekkerste tosti’s maak je zelf

Bijgewerkt: 2 april 2022

Een heerlijke kaas- of hamkaas tosti, of misschien wel iets anders. Die maak je met het beste tosti-ijzer. De tosti is perfect wanneer de kaas gesmolten is en het brood een goudbruine kleur heeft. Dat doe je niet zomaar, je hebt vooral een goed apparaat nodig. Op zoek naar het beste tosti-ijzer? Bekijk welk merk als beste uit de test komt.

Tosti-ijzers volgens de consumentenbond

De Nederlandse consumentenbond heeft geen tosti-ijzers getest. De Belgische consumentenbond deed dit wel. Zo oordeelden dat het merk Domo zeer goed uit de test komt. Velen hebben nog nooit van dit merk gehoord en gaan liever voor een bekende naam. Die zijn volop verkrijgbaar, maar er is nog veel meer.

Dit is het beste tosti ijzer

Zoek je het beste tosti ijzer dan kom je vaak bij het merk Tefal uit. Dit merk verkoopt niet alleen goed, ook biedt het een topkwaliteit. Dat is natuurlijk belangrijk, want je wil veel halfgare of verbrande tosti’s. Maar je wil ook niet dat het apparaat moeilijk schoon te maken is. Kortom: gebruiksgemak is erg belangrijk.

Een Tefal tosti-ijzer is wel wat duurder dan andere merken. Aan de andere kant gaat het in veel gevallen om multifunctionele apparaten. Zo heb je bijvoorbeeld de snack collectie met vier verschillende platen. Je maakt niet alleen tosti’s klaar maar ook panini’s, wafels en poffertjes. De platen zijn uiteraard afneembaar, afwasbaar en eenvoudig te vervangen. Dit model kost 90 tot 95 euro.

Je hebt ook de snack timer, voordeliger geprijsd maar eenvoudiger. Of de optiegrill die juist uitgebreider en duurder (ongeveer 180 euro) is. Met het merk Tefal kan je dus alle kanten op. Waarbij de kwaliteit altijd perfect is. Zeker de moeite waard.

Bekijk Tefal tosti-ijzers

Andere merken

Je kunt je natuurlijk afvragen wat nog meer het beste tosti-ijzer is. Onderstaande merken verkopen ook zeer goed, geselecteerd naar meest populaire merken:

  • Tristar
  • Princess
  • Bestron
  • Kitchenbrothers
  • Tomado

Opvallend is dat veel consumenten vooral op de prijs letten. Tefal heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maar wanneer je op zoek bent naar een budget tosti-ijzer dan moet je eens bij de merken Tomado of Bestron kijken. Die zijn vaak een stuk voordeliger, vanaf € 25.

Naar compleet overzicht tosti ijzers

Tosti ijzer 3 in 1

Ook populair is het 3 in 1 tosti-ijzer. Wat kun je precies mee? Je gebruikt het apparaat als tosti-ijzer, grill en wafelijzer. Je kunt er dus best veel mee. De Tefal modellen zijn hier zeer geschikt voor, ook omdat ze geleverd worden met verschillende platen.

Een standaard tosti-ijzer is niet geschikt voor het maken van lekkere wafels of het grillen van bijvoorbeeld panini’s groenten of vlees. Wil je dit wel met een en dezelfde apparaat, dan moet je dus voor een tosti ijzer 3 in 1 gaan.

Hoe heeft wordt een tosti-ijzer?

Let op want een tosti ijzer kan flink heeft worden. Houd deze dan ook zeker uit de buurt van kleine kinderen en huisdieren. De temperatuur in het apparaat loopt op tot 180 °C, soms ook tot 195 °C. Per ongeluk aan het apparaat verbrand? Houd de hand (of arm) direct onder stromend water. Dit hoeft geen ijskoud water te zijn, zolang het maar stroomt.

Raak de brandwond bij voorkeur niet aan en smeer er niks op. Bij een ernstige verbranding is het aan te raden om contact op te nemen met een arts. Is er alleen een droge rode plek zichtbaar, dan geneest dit snel. Afdekken van deze plek is niet nodig.

Zolang moet een tosti in een tosti ijzer

Sommige mensen laten de tosti’s er te kort inzitten. Het gevolg: de kaas is niet gesmolten en eigenlijk proef je niks anders dan een boterham kaas, geen tosti. Wanneer je hem te lang erin laat zitten dan wordt het brood donkerbruin tot zwart. De kaas smelt zo ver weg dat het hele tostiapparaat onder zit.

Hoe lang moet een tosti in een tosti-ijzer? Dit doe je gedurende 4-6 minuten. Langer is echt niet nodig. Zorg er wel voor dat het apparaat goed op temperatuur is. Laat hem daarom eerst voorverwarmen. Het voorverwarmen duurt 3-5 minuten.

De tosti is perfect wanneer het brood een lichtbruine kleur heeft. De kaas is gesmolten en voelt warm en zacht aan.

Het minimale vermogen van het beste tosti ijzer

Van plan om het beste tosti-ijzer aan te schaffen? Zorg dan dat deze een minimaal vermogen van 700 Watt heeft. Een lager vermogen is niet aan te raden omdat de tosti’s dan niet goed warm en goudbruin worden. Let hier dus even goed op. De hele goedkope modellen hebben namelijk een te laag vermogen, die laat je liever links liggen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tosti ijzer – de lekkerste tosti’s maak je zelf
Schuiven naar boven