Beste USB platenspeler

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een USB platenspeler is uitgerust met een USB aansluiting. Hierdoor is het mogelijk om de PC of Mac, een USB-stick of iets anders aan te sluiten. Daarnaast heb je de platenspeler met voorversterker, waardoor geluiden nog beter klinken. Bekijk de beste USB platenspeler voor een weergaloze sound.

Het idee achter een USB platenspeler

Waarin verschilt een USB platenspeler van een normaal model? Dit heeft te maken met de aanwezigheid van een USB-aansluiting. Ideaal voor DJ’s, want die koppelen de platenspeler aan de computer of de laptop.

Maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit apparaat met je smartphone of externe luidsprekers te verbinden. Of muziek vanaf een USB stick af te spelen. Je ziet dat de mogelijkheden best wel groot zijn.

Beste USB platenspeler

Je hebt keuze uit verschillende merken en modellen. Uiteraard is het wel belangrijk dat er een USB-aansluiting aanwezig is. Prijzen beginnen vanaf € 40 en lopen op tot meer dan € 350. Weet je niet waar je moet kiezen? Hieronder driemaal de beste USB platenspeler.

Denver platenspelers – prijsklasse € 40 tot € 100

Het merk Denver is kwalitatief goed maar wel heel betaalbaar. In het assortiment vind je verschillende draagbare modellen. Deze zijn voorzien van ingebouwde luidsprekers en vaak ook een ingebouwde voorversterker. Het toerental is aanpasbaar.

Dankzij de USB-aansluiting speel je mp3 af of neem je dit op. Er is ook een Bluetoothfunctie aanwezig, zeer geschikt om audio vanaf je smartphone te streamen. Via de phono-aansluiting kan de Denver ook nog eens worden verbonden met een versterker of muziekinstallatie.

Je koopt al een USB platenspeler van dit merk vanaf € 40. Die vanaf € 75 zijn helemaal een aanrader, omdat de kwaliteit hiervan hoog ligt. Kijk zeker eens naar de beschikbare modellen en prijzen.

Bekijk Denver USB platenspelers

Lenco – prijsklasse € 100 tot € 280

Iets duurder maar nog steeds de beste USB-platenspeler is het merk Lenco. Ga voor een semiautomatische speler met een ingebouwde voorversterker en mechanische arm. Of een krachtig model met aanpasbaar toerental en USB/PC encoding. Deze laatste is vooral geschikt voor DJ’s of iedereen die professioneel met LP’s omgaat.

Lenco is een kwalitatief uitstekend merk. De platenspeler van dit merk heeft een lange levensduur. Ook beschikt hij over verschillende functies waardoor je er alle kanten mee uit kunt. De USB-aansluiting maakt het er alleen maar makkelijker op.

Naar Lenco platenspelers

Sony – prijsklasse € 300 – € 450

Zoek je de beste USB platenspeler van een topkwaliteit? Dat moet je zeker eens bij het merk Sony kijken. Natuurlijk duurder geprijsd maar je weet wat je koopt. Bijvoorbeeld de Hi-Res audio platenspeler waarbij audio altijd perfect klinkt. Deze is voorzien van ingebouwde voorversterker, USB-aansluiting, ingebouwde Phono EQ en vernieuwde toonarm.

Je kunt LP’s eenvoudig omzetten in DSD. De Sony USB platenspeler is dan ook bedoeld voor intensief of professioneel gebruik. Maar voor de hobbyist ook een absolute aanrader. Kijk en vergelijk, dan weet je ook wat het beste bij je past.

Bekijk Sony USB platenspelers

Zo werkt een platenspeler met USB

Niet iedereen weet wat een USB platenspeler is of hoe deze exact werkt. Deze speler kun je middels de USB-aansluiting direct verbinden op de USB-poort van de PC of laptop. Zo kun je analoge geluiden omzetten in digitale signalen.

Er is geen verschil tussen een USB-ingang of een USB-uitgang. Dit betekent dat de USB poort naar twee kanten toe werkt. Je kunt dus de audio van een LP naar een computer of laptop verzenden. Maar je kunt ook een USB-stick met muziek in de platenspeler stoppen en op deze manier muziek afspelen.

Let wel even op want niet bij alle platenspelers is dit mogelijk. De functies staan altijd bij het apparaat duidelijk aangegeven.

Verschil tussen platenspeler, draaitafel, grammofoon en pick-up

Er worden vaak verschillende benamingen door elkaar gebruikt. Een platenspeler is hetzelfde als een pick-up. Het verschil tussen een platenspeler en draaitafel is groot. Uiterlijk lijken ze wat op elkaar maar een draaitafel is specifiek bedoeld voor deejays. Hij heeft namelijk wat andere functionaliteiten.

Dan heb je nog de grammofoon. Feitelijk is een grammofoon niks anders dan een platenspeler of pick-up, alleen in een andere benaming. Overigens wordt met grammofoon vaak de allereerste platenspeler bedoeld. De grammofoon werd in 1895 uitgevonden. Maar in 1878 werd de fonograaf uitgevonden, dit was de voorloper van de moderne platenspeler.

Kan elke naald op elke platenspeler?

Je gaat voor de beste USB platenspeler. Hier wordt standaard een naald bijgeleverd. Uiteindelijk is die naald aan vervanging toe. Kan elke naald op elke laten speler? Nee, de naald moet echt geschikt zijn voor het model dat je hebt. Gelukkig krijg je bij aankoop van een pick-up altijd een beschrijving erbij, zodat je ook weet welke naald je moet hebben.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste USB platenspeler
Schuiven naar boven