Verschil Xiaomi Redmi Note 12 en Note 12 Pro

Xiaomi heeft in 2019 twee nieuwe modellen uitgebracht: de Redmi Note 12 en de Note 12 Pro. Deze budget smartphones hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Welk model is beter? Ontdek het verschil tussen Xiaomi Redmi Note 12 en Note 12 Pro (2021).

Over Redmi Note 12 (Pro)

Xiaomi is een merk dat we steeds meer in Nederland tegenkomen. Deze Chinese smartphonefabrikant produceert smartphones, tablets en wearables. In 2016 stond het merk op de 4e plaats van grootste smartphonefabrikanten wereldwijd. Inmiddels heeft iedereen deze budget toestellen ontdekt, vaak met uitstekende specificaties.

De Redmi serie bevat voordelig geprijsde toestellen. Bij de Redmi Note-serie kun je rekenen op een minimale schermgrootte van 5 inch (vaak een stuk groter). De Xiaomi Redmi Note 12 en de Pro zijn in december 2021 uitgebracht.

Verschil tussen Xiaomi Redmi Note 12 en 12 Pro

Benieuwd naar het belangrijkste verschil Xiaomi Redmi Note 12 en Note 12 Pro? Dat zit hem voornamelijk in het design. De Redmi 12 heeft een 6,28 inch OLED scherm. Het scherm heeft een afmeting van 1080 x 2400 pixels. Er is beschermend Gorilla Glass Victus aanwezig.

De Xiaomi Redmi 12 Pro is groter. Dit toestel beschikt over een 6,73 inch LPTO Amoled scherm (1440 x 3200 pixels). Kleuren zien er op dit scherm veel dieper uit. Dit is te danken aan de betere techniek en de hogere pixeldichtheid.

Bekijk de Xiamoi Redmi Note 12 (Pro)

Processor en werkgeheugen

Op het gebied van prestaties is er geen verschil tussen Xiaomi Redmi 12 en 12 Pro.beschikken over 128 GB of 256 GB opslagruimte en 8 tot 12 GB RAM geheugen.

Is een groter werkgeheugen zinvol? Jazeker! Hierdoor kan de processor meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren en ook sneller schakelen tussen apps. Andere smartphones uit 2021 zijn vaak voorzien van 4 of 6 GB RAM, dus een model met 8 GB RAM is zeker geen verkeerde keuze.

Het is ook goed om even te stil te staan bij de opslagruimte. 128 GB kan namelijk te weinig zijn wanneer je veel foto’s, video’s en muziekbestanden opslaat. Is dit het geval, kies dan liever voor de Xiaomi Redmi Note 12 (Pro) met 256 GB opslagruimte. Ook handig wanneer je veel apps installeert. Je kunt het interne geheugen niet uitbreiden middels een micro SD kaart.

Processor en snelheid van deze toestellen

Op het gebied van processor is er geen verschil tussen Xiaomi Redmi Note 12 en Redmi Note 12 Pro. Onder de motorkap werkt een Snapdragon  8 Gen1. Bedenk dat de processor van de Note 12-serie wat sneller werkt ten opzichte van de Note 11-serie. Qua prestaties liggen deze toestellen ergens in het middensegment.

Ontdek de camera’s van de Note 12 (Plus) toestellen

Het mooie aan deze modellen is de triple hoofdcamera. Nu is er wel een verschil tusse Xiaomi Redmi 12 en 12 Pro. De lenzen van de 12 hebben een resolutie van 50mp, 13mp en 5mp (met diepte sensor). Bij de 12 Pro driemaal een 50mp lens, wat beter is.

Een triple camera is echt wel een pluspunt: je maakt foto’s met goede scherptediepte. Ook maak je gebruik van het bokeh effect. Dit is een foto met het voorwerp duidelijk in beeld en een wazige achtergrond. Ideaal voor het maken van portretfoto’s. Voor welk van deze twee toestellen je ook kiest, de triple camera is top. Dit geldt ook voor de 32mp selfiecamera.

Zowel de Note 12 als de Note 12 Pro beschikt over een stereo luidspreker maar helaas geen 3,5 mm jack aansluiting. Hoofdtelefoon of oordopjes verbind je middels bluetooth of de USB Type-C 2.0 aansluiting.

Conclusie: welk model is beter?

Met betrekking tot de batterij is er een klein verschil tussen Xiaomi Redmi Note 12 en Note 12 Pro. De 4500 mAh batterij (Redmi 12) gaat in 3G gesprekstijd 30 – 32 uur mee. De 4600 mAh batterij van de 12 Pro gaat een fractie langer mee.

Beide toestellen ondersteunen snelladen, maar ook draadloos opladen. Je maakt zelfs gebruik van omgekeerd opladen. Dit betekent dat je de smartphone als oplader voor een ander toestel gebruikt.

Welk van deze twee modellen is beter? De Note 12 Pro heeft een betere accu en beduidend betere hoofdcamera. Het scherm toont levensechte beelden, beter dan bij de Redmi 12. Ook is het scherm groter, wat een pluspunt kan zijn. De Redmi 12 is goedkoper en nog steeds een hele goede keuze. Beter dan veel andere smartphones. De 12 en de 12 Pro kosten tussen de €500 en €600.

Bekijk alle Xiaomi Redmi smartphones

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Verschil Xiaomi Redmi Note 12 en Note 12 Pro
Schuiven naar boven