Vlaggenmast kerstboom – de beste tips

Bijgewerkt: 25 november 2022

Een vlaggenmast kerstboom is een van de leukste ideeën tijdens de feestdagen. Je maakt gebruik van de bestaande vlaggenmast óf krijgt deze erbij. Zo tover je de vlaggenmast om tot een 3D sfeervolle kerstverlichting. De vlaggenmast kerstboom kom je veel bij bedrijven maar ook steeds vaker bij particulieren tegengaan. Ontdek wat allemaal mogelijk is.

Dit is de vlaggenmast kerstboom

Hoe ziet dat uit, een vlaggenmast kerstboom? Wanneer je een vlaggenmast op het terrein, erf of in de voortuin hebt staan is het heel eenvoudig om hier een verlichte kerstboom van te maken. Vanwege de grootte valt de vlaggenmast kerstboom ontzettend op.

Niet iedereen heeft een vlaggenmast staan. Daarom zijn er ook complete vlaggenmast kerstbomen verkrijgbaar. Dit is dus inclusief een soort vlaggenmast. Binnen 10-15 minuten staat de vlaggenmast kerstboom te pronken.

Voordelen van deze kerstboom

Het grootste voordeel van de vlaggenmast kerstboom is dat deze tegen verschillende weersomstandigheden kan. De vele ledlampjes geven het geheel een sfeervolle uitstraling.

Ledverlichting is zeer energiezuinig. Je bespaart tot wel 90% op de energiekosten (ten opzichte van gloeilampen). Daarnaast wordt ledverlichting niet warm en is hiermee veilig. De vlaggenmast kerstboom heeft ook nog eens een lange levensduur.

Gebruik deze kerstboom niet wanneer je toch de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling. Want dat heeft de vlaggenmast kerstboom niet. Ga je voor een authentieke uitstraling dan kom je toch bij de echte kerstboom of de kunstkerstboom uit.

De beste vlaggenmast kerstboom

Het is even lastig want je hebt een vlaggenmast kerstboom dat alleen uit lichtjes bestaat en de complete vlaggenmast kerstboom. Waar moet je voor kiezen?

Wanneer je zelf al een vlaggenmast hebt dan is het veel voordeliger om voor de vlaggenmast lampjes te gaan. Afhankelijk van de hoogte van de vlaggenmast bestel je tussen de 300 en 5.000 lampjes. Dit soort verlichting wordt altijd weergegeven in de hoogte van de vlaggenmast, dan weet je ook hoeveel lampjes je nodig hebt.

Je kunt ook voor de complete vlaggenmast kerstboom inclusief vlaggenmast gaan. Of je koopt deze twee los. Dus een aparte vlaggenmast en daarna de kerstlampjes. Hieronder instructies en de beste mogelijkheden.

Instructies vlaggenmastkerstboom opzetten

Heb je al een vlaggenmast? Dan ga je voor de vlaggenmast kerstboom verlichting. Dit zijn dus geen gewone kerstlampjes! Lees onderstaande instructies goed door.

  • Koppel de haak van de verlichting aan de haak van het vlaggentouw
  • Hijs de verlichting in de mast
  • Spreid het net van de verlichting rondom de mast
  • Zet het net rondom vast met de bijgeleverde grondpennen
  • Sluit de adapter van de verlichting aan

Steek de stekker in het stopcontact en je hebt je vlaggenmast kerstboom. Controleer of alles goed vastzit. Het kan dat je de grondpennen nog moet verplaatsen.

Deze speciale verlichting kopen

Wil je de vlaggenmast omtoveren tot een prachtige kerstboom? Kies dan altijd voor de speciale vlaggenmast kerstboomverlichting. Dit is dus iets heel anders dan de gewone kerstverlichting omdat hier een speciaal net en grondpennen bij zit. Alleen zo kun je van de vlaggenmast een heuse kerstboom maken.

Een vlaggenmast kerstboom kopen, wat kost dat? Dat hangt een beetje van de hoogte van de vlaggenmast af. Is de vlaggenmast 3 m hoog dan betaal je voor verlichting met 600 ledlampjes tussen de € 200 en € 250. Bij een hoogte van 6 m betaal je tussen de € 250 en € 300. Maar let op, er zijn ook goedkopere varianten, alleen hebben deze minder ledlampjes.

Vlaggenmast kerstboom inclusief mast

Laten we er even vanuit gaan dat je nog geen vlaggenmast hebt. Dan kies je voor een vlaggenmast inclusief mast. Helaas is het aanbod hier beperkt in. Vaak kom je toch bij de losse vlaggenmast en de losse kerstlampjes uit. Maar let op, het moet dan echt om vlaggenmast lampjes gaan.

Goed, voor een vlaggenmast kerstboom inclusief mast met een hoogte van 3 m betaal je ongeveer € 200. Wil je er een van 5 m hoog kan ben je al snel € 300-€ 400 kwijt.

Bekijk vlaggenmast kerstboom met mast

Een losse vlaggenmast kopen

Je wil een vlaggenmast kerstboom maar hebt geen vlaggenmast staan. Voor bedrijven is dit altijd een goed idee. Niet alleen praktisch om er rond de feestdagen een kerstboom van te maken maar ook om door het jaar de vlag te hijsen. Bijvoorbeeld de Nederlandse vlag of de bedrijfsvlag. Voor particulieren/ consumenten is dit ook heel leuk, denk maar eens aan de vlag hijsen tijdens koningsdag.

Een vlaggenmast is niet goedkoop. Voor eentje van 6 m betaal je rond de € 200 en voor een van 10 m al snel € 400.

Geschikte lengte van de vlaggenmast

Ga je voor het eerst een vlaggenmast kopen om hier een vlaggenmast van te maken? Zorg dat de vlaggenmast niet boven de nok van de woning uitkomt. Het liefst een halve meter tot een meter hieronder. Voor bedrijven is een vlaggenmast van 6-8 m hoog het meest geschikt. Met een vlaggenmast van 10 m hoog ben je van verderaf zichtbaar.

Waarom is een vlaggenmast kerstboom zo duur?

Je hebt hierboven kunnen zien wat een vlaggenmast kerstboom kost. Moet je een vlaggenmast aanschaffen en de kerstboomverlichting apart dan ben je makkelijk € 600-€ 900 verder. Maar ook de verlichting op zich is al duur.

Waarom ligt de prijs van een vlaggenmast zo hoog? Dit komt vanwege het systeem. Enerzijds ontvang je vele ledlampjes die goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Het systeem zorgt ervoor dat je de vlaggenmast in een handomdraai opzet. Het speciale net kost natuurlijk ook wat. En dan heb je nog de kwaliteit, want deze verlichting gaat heel lang mee.

Vlaggenmast kerstboom AliExpress, is dat wat?

Je hebt ook de vlaggenmast kerstboom van AliExpress. Hier ben je een stuk goedkoper uit, maar is dit ook wat? Het is niet aan te raden om voor een vlaggenmast kerstboom AliExpress te gaan. De kwaliteit ligt hier een stuk lager. Bovendien is deze verlichting niet veilig in gebruik.

Nog een nadeel van bestellen op AliExpress: het kan maandenlang duren voordat je bestelling binnen is. Bovendien betaal je btw bij bestellingen vanaf € 22. Omdat een vlaggenmast kerstboom niet goedkoop is loop je ook nog eens het risico dat je invoerrechten betaalt.

Als laatste de garantie, hoe wil je dit regelen met een vlaggenmast kerstboom van AliExpress? Even retour sturen naar China zit er niet bij. Dus de garantie kun je in veel gevallen wel vergeten. Om al deze redenen koop je liever geen vlaggenmast verlichting bij AliExpress, Wish of een van de andere Aziatische webshops.

Vlaggenmast kerstboom Intratuin

Dan heb je ook nog de vlaggenmast kerstboom van Intratuin. Dit is zeker een aanrader want je koopt bij een Nederlandse winkel. Houd er wel rekening mee dat de prijzen bij Intratuin erg hoog liggen. Bovendien is het assortiment beperkt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Vlaggenmast kerstboom – de beste tips
Schuiven naar boven