Vlogcamera voor kind

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Niet alleen volwassenen maar ook kinderen hebben het vloggen ontdekt. De beste vlogcamera voor ‘t kind is goed bestand tegen stoten en valpartijen. Ook is deze, indien hij buiten wordt gebruikt, weerbestendig. Daarnaast moet de vlogcamera eenvoudig in gebruik zijn. Kijk mee naar de beste modellen.

Het idee achter vloggen

Soms wordt de vlogcamera ook wel verward met de actioncam. Een vlogcamera is niet geschikt als actioncam, terwijl je met een actioncam vaak wel kunt vloggen. Vloggen is het bijhouden van een digitaal videodagboek. Vooral op YouTube is dit erg populair.

Veel kinderen volgen bekende YouTubers en willen zelf ook starten met vloggen. Daarom is het goed om eens uit te kijken naar de beste vlogcamera voor het kind.

VTech KidiZoom Vloggercam

Voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar is de VTech KidiZoom Vloggercam een grote aanrader. Het kind maakt gebruik van 20 geanimeerde achtergronden, ideaal tijdens het maken van opnames. Er is een green screen aanwezig waardoor de achtergrond zelf kan worden bewerkt. Deze camera wordt geleverd inclusief statief, iets dat echt wel nodig is.

Dit model is voorzien van een ingebouwde oplaadbare accu, waardoor aparte batterijen niet nodig zijn. Het geheugen van 256 MB is uitbreidbaar middels een SD-kaart, tot maximaal 32 GB. Dit laatste is wel aan te raden. Met de bijgeleverde USB kabel is het heel makkelijk om foto’s en video’s over te zetten naar de computer of laptop.

Deze vlogcamera is uitgerust met een flip-up lens. Het maken van selfies was nog nooit zo makkelijk geweest. Het mooie aan deze camera is dat hij niet veel kost, rond de € 65 (prijspeil 2022).

Bekijk VTech KidiZoom Vloggercam

Little Tikes Tobi 2 Studio

Iets goedkoper en eenvoudiger maar nog steeds de beste vlogcamera voor kind is de Little Tikes Tobi 2 Studio. Ook deze is voorzien van een greenscreen, verschillende achtergronden en speciale effecten. Hij staat op een statief maar is natuurlijk ook los in de hand te nemen. Middels de selfiestick is het opnemen van video’s en foto’s ontzettend eenvoudig.

De functies zijn best wel uitgebreid. Zo kan het kind stripverhaalpagina’s maken of videostickers toevoegen. Maar ook zogenaamde gekke bekken filters gebruiken. Hij wordt geleverd inclusief een oplaadbare batterij, statief, greenscreen, polsbandje en USB-kabel. Natuurlijk ook inclusief duidelijke handleiding. Hij kost rond de € 50. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar oud.

Naar Little Tikes Tobi 2 Studio

Een gewone vlogcamera

Voor kinderen van 10 jaar en ouder is een gewone vlogcamera ook heel geschikt. Dit soort camera’s zijn wel wat kwetsbaarder, maar oudere kinderen kunnen hier goed mee omgaan. Houd er wel rekening mee dat deze modellen vaak ook wat duurder zijn. Aan de andere kant is de beeldkwaliteit beter en beschikken ze ook over geavanceerde opties.

Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 79. Dan heb je er een met 16 megapixel lens en een 16x optische zoom. Je hebt ook modellen die meer dan € 200 kosten maar dit is niet direct de beste vlogcamera voor een kind of een beginner. Pas wanneer het kind 14 jaar of ouder is dan kun je aan een duurdere aanschaf denken.

Bekijk alle vlogcamera’s

Dit kost een kindercamera

Over het algemeen is een kindercamera goedkoper dan een model voor volwassenen. Terwijl een camera voor kinderen echt een betere keuze is. Hij is namelijk beter bestand tegen valpartijen of stoten. Dit is te danken aan de degelijke behuizing. De fabrikant heeft immers rekening gehouden met onhandige kinderhandjes.

Een kindercamera is verkrijgbaar vanaf € 29. Maar zoek je een goede vlogcamera, dan moet je rekenen op een vanafprijs van € 50.

Buiten sportiviteiten filmen: de action cam

Skateboarden, fietsen of andere buitenactiviteiten. Speciaal hiervoor is de actioncam ontwikkeld. Dit is niet direct een vlogcamera want je filmt waar je naartoe gaat. Meestal wordt de actioncam dan ook op de helm, de fiets of het skateboard gemonteerd. Aan te raden voor het vastleggen van de meeste wilde activiteiten, ook vanwege de watervaste en stevige behuizing. Maar minder geschikt om mee te vloggen.

Wat heb je nodig voor een goede vlog?

Wanneer kinderen starten met vloggen dan hebben ze in ieder geval een vlogcamera nodig. Maar ook een goed idee. Het is te simpel om anderen na te doen. Verder moet de video gedeeld worden, bijvoorbeeld op YouTube of social media. Houd er rekening mee dat veel accounts een minimumleeftijd vereisen.

Op de lange duur is het mogelijk om geld te verdienen met het vloggen. Hier zijn dan wel veel volgers en likes voor nodig. Geld verdienen met vloggen werkt nog het beste via YouTube.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Vlogcamera voor kind
Schuiven naar boven