Tip: waar kun je de HomePod Mini kopen?

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De HomePod mini is sinds maart 2023 verkrijgbaar. Waar kun je HomePod Mini kopen, en ben je voordeliger uit wanneer je hem in het buitenland bestelt? Ten eerste kun je hem bij de Apple Store aanschaffen, maar ook bij verschillende winkels. Omdat dit apparaat niet zo goedkoop is, zijn er wat interessante alternatieven.

Kleine slimme luidspreker

De HomePod Mini is een kleine slimme luidspreker van het merk Apple. Hij is voorzien van een S5 processor en 360° audio. Je zou hem ook wel als de concurrent van Google Nest of Anazon Echo kunnen zien.

Dit model is kleiner dan de HomePod, en dat kan in sommige gevallen zeer gunstig zijn. Aan de andere kant levert de Mini niet op kwaliteit in.

Bekijkalternatief HomePod: Google Home Mini

Waar kun je de HomePod Mini kopen?

Dit model zal vrijwel overal hetzelfde kosten. In maart 2022 ligt de prijs op ongeveer € 100. Afhankelijk van de aanbieder en de kleur varieert de prijs van € 95 tot € 115. Sommige kleuren zijn populair en hierdoor wat duurder.

Wil je weten waar je de HomePod Mini kunt kopen? Hieronder wat aanbieders en waar je het beste uit bent.

Apple Store

Als eerste zou je een Apple Store kunnen bezoeken. In Nederland zijn er verschillende winkels actief, vaak betreft het resellers. Het gaat dan om winkels die toestemming van Apple hebben om de Apple producten te verkopen. De officiële Apple Stores liggen in Amsterdam (Leidseplein), Haarlem (Grote Houtstraat) en Den Haag (Passage).

Je kunt de HomePod mini ook online bij de Apple Store bestellen. Je betaalt dan de officiële prijs, die misschien hoger uitvalt dan elders.

Bij bol.com

Het voordeel van de grote webwinkel bol.com is dat je verschillende verkopers actief zijn. Dus niet alleen bol.com zelf, maar ook andere aanbieders. Hierdoor heb je veel meer keuze en vergelijkingsmateriaal. Het kan dus zomaar zijn dat je minder voor de HomePod mini betaalt. Maak zelf die vergelijking en bekijk wat er allemaal verkrijgbaar is.

Naar HomePod Mini bij bol.com

Mediamarkt, Coolblue, Expert etc

Dan heb je ook nog de elektronicawinkels van onder andere Mediamarkt, Coolblue, Expert, EP en vele andere. Bij Media Markt en Coolblue is de kans aanwezig dat je hier een Homepod Mini aantreft. Bij andere zaken zal het een beetje van het assortiment afhangen. Wel is bekend dat de keuze bij andere elektronicazaken vaak wat minder is.

Houd de prijzen goed in de gaten. Het kan zomaar zijn dat je bij dit soort winkels duurder uit bent. Dit komt omdat webshops lagere kosten maken, en hierdoor de producten ook goedkoper aan kunnen bieden.

HomePod mini met Nederlandse Siri

Lange tijd kon Siri (de Apple spraakassistent) geen Nederlands op de HomePod spreken. Daar is met de HomePod mini uit 2022 verandering in gekomen. Met een speciaal profiel van de software activeer je Siri in het Nederlands.

Tip: koop hem liever niet in het buitenland, dit ivm garantie en service. Bovendien ben je vaak duurder uit door brandstofkosten of bezorgkosten.

Verschil HomePod Mini en HomePod

De vraag is wat nu het verschil tussen HomePod Mini en HomePod is. De HomePod Mini is in 2022 uitgebracht, en dus ook pas vanaf dat jaar verkrijgbaar. Hij is kleiner maar goedkoper. Aan de andere kant levert hij zeker niet met betrekking tot kracht en kwaliteit in.

De gewone HomePod (2018) moest rond de € 350 kosten, hoewel hier er tegenwoordig minder voor betaalt (tussen de € 250 en € 300). Dit model is al wat ouder en wordt niet alleen nieuw maar ook tweedehands aangeboden. De normale HomePod heeft een vrij hoekig design en een hoogte van 17,2 cm.

Het verschil tussen HomePod Mini en HomePod is de afmeting. De Mini is compacter en heeft een mooi rond design. Het geluid wordt 360° weergegeven, dus vanuit alle kanten. Hierdoor maakt het niks uit waar je hem plaatst, hij geeft overal perfect geluid. Ook de prijs is verbeterd, want dit model is ruim drie keer goedkoper dan zijn grote voorganger.

Sonos One – smart speaker (check de prijs)

Wat kan ik met een HomePod Mini?

Op zich kun je met een HomePod Mini hetzelfde als met zijn voorganger, maar er zitten wat extra functionaliteiten op. Dit kun je allemaal met een HomePod Mini:

  • Muziek afspelen
  • Als intercom gebruiken
  • HomeKit-apparaten besturen
  • Vragen stellen (bijvoorbeeld kennisvragen)
  • Om een verhaaltje of mopje vragen

Muziek speel je af middels iTunes, de radio of via muziekdiensten zoals Spotify. De HomePod Mini ondersteunt de iCloud muziekbibliotheek, muzieknummers in de iTunes Store , Apple Music, AirpLay en verschillende radiostations. Voor dit laatste hoef je geen abonnee te zijn.

Het is niet mogelijk om muziek vanaf een Android smartphone of smart tv naar de HomePod Mini te streamen. Wel kun je hem als speaker voor Apple tv gebruiken

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Tip: waar kun je de HomePod Mini kopen?
Schuiven naar boven