Beste waterflosser voor een schoon gebit

Bijgewerkt: 25 september 2022

Het is voor veel mensen lastig om het gebit goed schoon te houden. Poetsen alleen is niet voldoende, ook de ruimte tussen tanden en kiezen moet ontdaan worden van tandplak en voedselresten. Een waterflosser is hier een praktisch hulpmiddel in. Deze elektrische monddouche werkt draadloos en is betaalbaar, waarbij er keuze is uit goede merken en modellen.

Optismile Waterflosser

Deze elektrische monddouche is voorzien van twee opzetstukken. Je reinigt moeiteloos de plekken waar je met de tandenborstel of tandenstokers moeilijk bij komt. Ook de ruimte onder het tandvleesrandje wordt perfect schoongemaakt. Deze waterflosser is zo effectief dat tandplak tot wel 99,9% wordt weggehaald.

Het apparaat is geschikt voor volwassenen of kinderen die hier al mee om kunnen gaan. Hij is ook uitermate geschikt voor beugeldragers, omdat het normale flossen dan veel moeilijker gaat. Dit apparaat werkt middels 1400 waterstralen per minuut, die met kracht tussen de elementen en onder de rand van het tandvlees worden gespoten.

De tank heeft een inhoud van 150 ml, wat voldoende is voor een goede schoonmaakbeurt. Dankzij de automatische timer van 2 minuten weet je exact wanneer je klaar bent met de reiniging.

Optismile Waterflosser – check de prijs

Waterpik – WP-660

Zeg vaarwel tegen tandplak, voedselresten en bacteriën met deze krachtige waterflosser. In Nederland wordt dit apparaat niet door tandartsen geadviseerd, maar in Amerika wel. De Waterpik WP-660 is een apparaat dat met power het voedsel en bacteriën wegspoelt. Het reinigen van het gebit kost hiermee slechts een minuut per dag, naast het gebruikelijke poetsen.

Ideaal voor het verwijderen van voedselresten en schadelijke bacteriën. Door het gebruik van deze waterflosser voorkom je ontstekingen en een slechte adem. Dit model beschikt over 10 snelheden en is bekabeld te gebruiken.

Waterpik – WP-660 – bestellen

Bintoi iSonic Black Series F600

Er zijn van die apparaten die je veel werk uit handen nemen, ook wanneer het om mondhygiëne gaat. Een waterflosser beschikt over een kleine motor die het water onder druk wegspuit. Door de punt tegen de tandvleesrand of tussen tanden en kiezen te richten, verwijdert het effectief tandplak en andere rotzooi.

De Bintoi iSonic Black Series F600 is de beste waterflosser met een effectieve werking. De tank heeft een inhoud van 300 ml, zodat twee personen na elkaar er gebruik van maken. Er worden vier opzetstukjes bijgeleverd, ideaal voor een grondige reiniging. Dit model is draadloos waarbij de batterijduur tot wel drie weken meegaat. Opladen gaat betrekkelijk eenvoudig en snel.

Het waterdichte ontwerp maakt het apparaat geschikt voor gebruik onder de douche. Voelt de straal te hard of juist te zacht aan? Stel de kracht van de straal eenvoudig in middels de drie reinigingsstanden. Dankzij de geheugenfunctie onthoudt het apparaat de laatst ingestelde reiniging.

Bintoi iSonic Black Series F600 – controleer beschikbaarheid

Een slimme aankoop voor iedereen

De gemiddelde leeftijd dat mensen een kunstgebit krijgen gaat langzaam omhoog. Dit betekent dat we langer ons eigen gebit behouden, en dat is natuurlijk goed nieuws. Maar voor sommigen blijft het lastig om een goede mondhygiëne erop na te houden. Een waterflosser is effectief en een slimme aankoop voor jong en oud. Vooral voor mensen met een beugel, kronen of implantaten is het apparaat handiger dan flossdraad of tandenstokers.

Heb je in het verleden last gehad van ontstekingen zoals gingivitus of parodontitis, dan is het sowieso verstandig om eens naar een waterflosser te kijken. Het kan het traditionele flossen vervangen, en het is dan ook een praktische methode om het gebit goed schoon te houden.

Gebruik het apparaat bij voorkeur voor het slapengaan, zodat alle voedselresten en tandplak verwijderd wordt. Het is altijd beter om de elektrische flosser tweemaal per dag in te zetten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste waterflosser voor een schoon gebit
Schuiven naar boven