CyberGhost VPN Review

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

VPN service wordt steeds populairder. Creëer een beveiligde verbinding tussen je computer/laptop en het internet. In de CyberGhost VPN review lees je wat je van deze aanbieder kunt verwachten. Bijvoorbeeld wat de maandelijkse kosten zijn, hoe je opzegt maar ook wat de kwaliteit is.

Een VPN-verbinding

Waarom zou je kiezen voor een VPN service? VPN staat voor Virtual Private Network. Je gaat via een versleutelde tunnel het internet op. Dit houdt cybercriminelen en hackers tegen. Je gegevens zijn dus veel veiliger. Bovendien ben je anoniem, niemand ziet je IP adres of locatie. Als laatste krijg je toegang tot websites die normaal gesproken voor jouw IP geblokkeerd zijn.

Op zoek naar populaire VPN-diensten tegen een goede prijs? Je hebt keuze uit ontzettend veel aanbieders waarvan de beste geselecteerd zijn.

Naar VPN-diensten

CyberGhost VPN review: dit kun je verwachten

CyberGhost VPN is een Roemeense aanbieder van het virtual private network. Deze aanbieder bestaat sinds 2011. Voorheen stonden ze bekend om het gratis aanbieden van VPN. Tegenwoordig moet je hiervoor betalen, net als bij alle andere aanbieders.

Wereldwijd zijn er meer dan 36 miljoen gebruikers van CyberGhost VPN. Dit laat zien dat ze aardig wat tevreden klanten hebben.

Wat kun je verwachten? Hieronder de volgende onderdelen met betrekking tot de CyberGhost VPN review:

 • Werking
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Prijs
 • Gebruikersbeoordelingen

Werking van CyberGhost VPN

Dankzij het gebruik van een VPN ben je altijd beschermd tegen hackers of cybercriminelen, zelfs wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligd wifinetwerk. Dat is wat CyberGhost VPN aanbiedt. Normaal gesproken zijn VPN-servers trager, maar bij CyberGhost VPN hoef je niks aan snelheid in te leveren. Dit komt omdat deze aanbieder met zeer moderne servers werkt.

Wanneer je CyberGhost VPN aanschaft dan maken al je apparaten hier gebruik van. Dus niet alleen je pc, laptop en smartphone maar ook slimme apparaten die verbinding leggen met het internet. Bijvoorbeeld de vaatwasser, verlichting of de thermostaat. Maar ook de robotstofzuiger of wifi camera’s. Kortom: alle met het internet verbonden apparatuur is veilig wanneer je voor CyberGhost VPN gaat.

CyberGhost VPN is zeer veilig omdat ze geen gebruik van logboeken. Je bent volledig anoniem, dat is gegarandeerd.

Gebruiksvriendelijkheid

Is het gebruik van CyberGhost VPN moeilijk? Nee, met een enkele druk op de knop maak je gebruik van de VPN server. Dit in tegenstelling tot andere aanbieders waarbij je soms meer handelingen moet verrichten. Kijk je naar andere CyberGhost VPN reviews dan zul je merken dat ook daar gebruiksvriendelijkheid hoog op het lijstje staat.

De prijs: dit kost VPN bij CyberGhost

Helaas is CyberGhost VPN niet langer gratis. Je betaalt een maandelijkse bijdrage, hierdoor kan de aanbieder de service en kwaliteit hoog houden. Eind 2021 koop je een driejarig abonnement voor € 1,89 per maand. Hiermee geven ze 84% korting.

Ga je voor een tweejarig abonnement dan ben je € 2,75 per maand kwijt. Voor een jaarlijks abonnement betaal je € 3,50 per maand. Wil je het slechts een maand uitproberen, dan betaal je bijna € 12. Hoe korter je abonnementperiode, hoe duurder het wordt. Toch is het aan te raden om eerst even te kijken of dit echt iets voor je is.

Bij het maandabonnement heb je 14 dagen bedenktijd. Alle andere abonnementen bieden je 45 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je aangeven dat je van het abonnement afziet, je krijgt dan je geld terug.

Elk abonnement biedt bescherming voor maximaal 7 apparaten. Bovendien maak je gebruik van meer dan 7000 verschillende VPN-servers. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.

Lees ook: Beste VPN Android: gratis en betaalde versies

CyberGhost VPN review: gebruikersbeoordelingen

Het is belangrijk om te bekijken wat andere gebruikers van CyberGhost VPN vinden. Daarom zie je in deze CyberGhost VPN review wat beoordelingen van gebruikers voorbijkomen. Deze beoordelingen zijn afkomstig van de website Trustpilot, waar altijd eerlijke reviews staan.

CyberGhost VPN scoort bij Trustpilot hoog: 4,8 van de 5 sterren. 86% vindt deze aanbieder uitstekend, 10% beoordeelt het als goed. Slechts 2% vindt de aanbieder zeer slecht en minder dan 1% gaat voor de beoordeling slecht.

Enkele opmerkingen van gebruikers:

 • Werkt zeer snel
 • Veilig en goed
 • Eenvoudig te installeren
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Uitstekende service

Het kleine percentage dat CyberGhost VPN minder dan twee sterren gaf heeft de volgende opmerkingen:

 • Houdt af en toe het streamen tegen
 • Contact maken met de servers duurt soms erg lang

Dit zijn vaak individuele problemen. Op zich reageert het supportteam hier goed op en probeert het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Conclusie: veilig in Nederland te gebruiken

Ondanks dat het hier om een Roemeens bedrijf gaat, is CyberGhost VPN prima en veilig in Nederland te gebruiken. In 99% van de gevallen maakt je apparaat snel verbinding met de servers van deze aanbieder. Dit betekent een snel internet, en ook nog eens hartstikke veilig.

Wil je hackers buiten de deur houden en geen meekijkend oog over je schouder hebben? Dan is CyberGhost VPN een goede keuze. Je kunt ook voor een van de andere aanbieders gaan. Zo is McAfee LiveSafe een populaire. Deze biedt je namelijk VPN voor vijf apparaten en totale bescherming voor 10 apparaten aan. Je betaalt ongeveer € 35 voor een heel jaar en ook nog eens 100% garantie.

Bekijk McAfee LiveSafe

Andere populaire VPN-aanbieders zijn Bitfender en BullGuard. Wel met een kanttekening want McAfee is de goedkoopste van de drie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

CyberGhost VPN Review
Schuiven naar boven