Beste Samsung soundbar

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Soundbars zijn erg populair. Je geniet van een prachtig geluid tijdens het bekijken van je favoriete film of serie. Deze luidsprekerbalk is dan ook een aanwinst voor je platte televisie, je bespaart hiermee een hoop ruimte. Op zoek naar de beste Samsung soundbar? Van dit merk zijn een aantal zeer goede modellen verkrijgbaar.

Wat je over Samsung moet weten

De meeste mensen kennen Samsung van de uitstekende smartphones. Toch produceert dit merk veel meer elektronica waaronder televisies, smartwatches, wasmachines en soundbars. Dit Amerikaanse merk staat altijd voor een uitstekende kwaliteit. Koop je een Samsung soundbar, dan zit het met de kwaliteit wel goed.

De beste Samsung soundbar

Niet iedereen is bekend met de soundbars van Samsung. Sommigen geven de voorkeur aan het merk JBL, dat zich gespecialiseerd heeft op geluidsdragers. Terwijl Samsung ook met de beste soundbar komt. Hieronder vind je een aantal modellen van Samsung met de belangrijkste specificaties en natuurlijk de prijs.

Samsung HW-T420

Dit model is een aanrader, al helemaal vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij is voorzien van een meegeleverde subwoofer. Het betreft hier een losse subwoofer en dat is altijd beter dan een ingebouwde. Zo worden lage tonen krachtig weergegeven.

Maak handig gebruik van de automatische instellingen. Het geluid past zich direct aan de film, serie of game aan. Je hoeft dus niets zelf in te stellen. Het betreft hier een 2,1 kanaals soundbar. Dit betekent dat er twee ingebouwde speakers aanwezig zijn. Voor normaal gebruik is dit hartstikke goed. Het mooie aan dit model is dat hij ook nog eens heel betaalbaar is, want hij kost minder dan € 150.

Bekijk Samsung HW-T420

Samsung HW-Q600A

Dit model is duurder maar behoort absoluut tot de beste Samsung soundbar. Uitgebracht in 2021 dus ook nog eens betrekkelijk nieuw. Hij heeft een breedte van 90 cm, hij mag er dus zijn. Voorzien van Dolby Atmos en DTS:X waardoor je geniet van optimale geluidsdieptes. Het klinkt alsof je zo de film, serie of game in wordt getrokken.

Maak kennis met het 3.1.2-kanaals geluid, je weet niet wat je hoort. Voorzien van Bluetooth, HDMI aansluiting, een game mode en afstandsbediening. Ook handig: je bedient hem via je smartphone. Hij kost iets meer dan € 325 maar dan haal je ook de beste soundbar huis.

Naar Samsung HW-Q600A

Samsung HW-A450

De laatste beste soundbar van Samsung is de HW-A450. Deze 2,1 kanaals soundbar is razend populair. Dit heeft niet alleen met de hoge kwaliteit maar ook met de interessante prijs te maken. Je scoort hem namelijk voor minder dan € 160.

Laat je verbazen door de diepe en rijke bas, dit is te danken aan de draadloze subwoofer. Hij beschikt over Bluetooth (geen wifi), heeft een USB aansluiting en wordt geleverd inclusief afstandsbediening. Hij is ook nog eens makkelijk aan te sluiten en hij gaat altijd automatisch aan en uit. Kortom: voor deze prijs haal je veel kwaliteit naar je toe.

Bekijk Samsung HW-A450

Wat is een goede Samsung soundbar?

Hierboven heb je drie Samsung soundbars voorbij zien komen, en deze zijn alle drie een goede keuze. De prijs varieert wel heel erg. Ga je voor een model van rond de € 150 of wil je ongeveer € 350 uitgeven? De duurdere modellen zijn zeker beter, maar niet noodzakelijk. Ook met een model van rond de € 150 (iets minder) geniet je van mooie geluiden.

Voorkom dat je een merkloze soundbar koopt. Wanneer dit apparaat rond de € 50 kost, dan kun je een niet al te hoge kwaliteit verwachten. Beter is het om een beetje door te sparen en voor een goede Samsung soundbar te gaan.

Zo reset je een soundbar

Soms doet de geluidsbalk het niet of reageert hij slecht. Hoe reset je een soundbar? Dit doe je door de aan/uit knop en de volume-omhoog knop tegelijkertijd in te drukken. Houd deze gedurende 5 seconden vast. In veel gevallen zal het systeem zich hiermee resetten.

Vervolgens is het belangrijk om de stekker van de tv uit het stopcontact te halen. Hierna kun je hem weer in het stopcontact steken, zodat hij opnieuw verbinding maakt met de soundbar.

Waarom doet hij het niet?

Merk je dat de Samsung soundbar het niet doet? Wanneer resetten niet werkt kun je eens naar de volgende oplossingen kijken.

Loop als eerste de HDMI-koppeling na. Wanneer deze niet goed is dan zal de soundbar ook niet optimaal werken. Probeer anders om de soundbar middels Bluetooth aan de televisie te koppelen, vaak is dit de juiste oplossing.

Kan je niet verbinden met de Samsung soundbar? Kijk eerst naar je televisie, deze mag niet te oud zijn. Alle tv’s die na 2013 zijn uitgebracht werken samen met soundbars. Beschikt de soundbar over wifi, zorg er dan voor dat zowel de tv als de soundbar zijn aangesloten op het draadloze wifinetwerk. Zorg dat je over een stabiel wifinetwerk beschikt.

Wanneer de soundbar niet werkt met Netflix, dan open je de geluidsinstellingen in de Netflix app. Ga naar audio indeling en wijzig van Dolby Digital Plus naar stereo. Meestal werkt het dan wel weer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Samsung soundbar
Schuiven naar boven