Beste synthetische pruiken

Bijgewerkt: 7 april 2022

Je bent niet tevreden over je haardos of hebt los van (ernstig) haaruitval. Maar het kan ook dat je eens een ander kapsel wil. De beste synthetische pruiken zien er realistisch uit. Bovendien hebben ze een acceptabele levensduur. Als laatste moet een pruik natuurlijk ook betaalbaar zijn. Daarom vind je in dit artikel de beste synthetische pruik inclusief wat handige tips.

Verschil pruik echt haar of synthetisch

De beste synthetische pruiken zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Maar er is zeker een verschil in een pruik van echt haar of synthetisch. Zo kun je een pruik van echt haar met hitte bewerken, bijvoorbeeld föhnen of met een stijltang. Dit mag met een synthetische pruik nooit.

Synthetisch blijft wel makkelijker in model zitten en vraagt veel minder onderhoud. Bovendien is dit materiaal een stuk goedkoper. Aan de andere kant is het even opletten wat je koopt.

Beste synthetische pruik

Let op want niet elk synthetisch model ziet er ook realistisch uit. Koop je bijvoorbeeld via AliExpress, dan zien veel pruiken er nep uit. Maar aan de andere kant betaal je hier amper wat voor.

Ga je toch liever voor de beste synthetische pruik? Hieronder zie je welke modellen erg goed zijn. Lees ook de tips met betrekking tot het onderhoud door, zodat de pruik lang mee gaat.

SassyGoods pruiken

Een van de beste synthetische pruiken is van het merk SassyGoods. Dit merk kenmerkt zich door een goede kwaliteit en betaalbaarheid. Gebruikers zijn hier dan ook erg tevreden over. Je hebt keuze uit verschillende pruiken met lang of kort haar. Waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit moderne of neutrale kleuren.

Je hoeft niet te wachten tot je lang haar hebt of een volle haardos. Met de SassyGoods realiseer je dit direct. Sommige van deze pruiken zijn bedoeld voor feestjes en partijen, maar er zitten ook modellen tussen voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld wanneer je op stap gaat of om te winkelen.

De SassyGoods pruiken blijven goed zitten en hebben een redelijke levensduur. Verkrijgbaar vanaf € 12,50 maar voor de betere modellen betaal je vanaf € 50.

Bekijk SassyGoods modellen

Fever – topkwaliteit en realistisch

Dit merk moet je zeker gezien hebben. Fever staat namelijk voor realistische synthetische pruiken die helemaal niet duur zijn. Je koopt een Europees of Aziatisch model voor een bedrag vanaf € 39. Hierbij ziet de pruik er levensecht uit, terwijl hij toch echt van synthetisch materiaal is.

Zoek je ook een pruik voor een feestje? Van dit merk zijn ook wat gekleurde pruiken verkrijgbaar (ongeveer € 35).

Van dit model zijn er hele mooie en vooral echt uitziende modellen verkrijgbaar. Absoluut een aanrader en gezien de prijs het proberen waard.

Naar Fever synthetische pruiken

Boland synthetische pruiken

Een ander zeer goed en betaalbaar merk is Boland. Ook nu weer zijn sommige modellen bedoeld voor feestjes en partijen, terwijl je met anderen ook in het dagelijks leven rond kunt lopen. Kies voor een kort model met stijl of golvend haar, krulletjes of toch een pruik met lang haar? Alles is mogelijk.

Boland behoort zeker tot de best beoordeelde synthetische pruiken. Je koopt al een model vanaf € 11. Ga je voor een goede en realistische kwaliteit, dan kom je bij een van de duurdere pruiken uit.

Bekijk Boland

Onderhoud van synthetisch haar

Vaak wordt er gezegd dat je een synthetische pruik niet kunt wassen. Onzin want synthetisch haar kun je wel degelijk wassen. Maar let op dat je dit niet te vaak doet. Wanneer je de pruik dagelijks draagt dan was je hem eenmaal per twee weken. Maar wanneer je hem af en toe draagt dan hoef dit natuurlijk veel minder vaak.

Het wassen doe je met een speciale shampoo en balsem, dus niet met normale shampoo. Gebruik je normale shampoo dan wordt de pruik erg droog en pluizig, bovendien ontstaat er een grijze waas.

Hier vind je shampoo voor synthetische pruiken

Als alternatief voor deze speciale shampoo kun je ook gebruik maken van wasverzachter. Maar let op want de pruik kan door wasverzachter ook iets anders aanvoelen en uitzien.

Het zal je opvallen dat er wat makkelijker klitten in synthetische pruiken ontstaan. Gebruik een grove kam of een borstel met plastic haren om de pruik te borstelen. Doe dit regelmatig zodat klitten wegblijven.

Hoe lang doe je met een synthetische pruik?

Wanneer je de pruik goed verzorgt en hem regelmatig draagt dan begint hij na zes maanden te slijten. Op zich valt dit nog wel mee. Draag je hem af en toe en berg je hem tussendoor netjes op, dan kan een pruik van synthetisch haar enkele jaren meegaan.

Let op want wanneer de pruik langs een kraag schuurt of je wast of borstelt hem op de verkeerde manier, dan wordt hij sneller ruw. Ga dus zorgvuldig met het synthetisch haar om.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste synthetische pruiken
Schuiven naar boven