Waar Steradent voor gebruiken? 10 verrassende tips

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Steradent is een product voor het reinigen van het kunstgebit (tandprothese). Steeds meer mensen halen deze tabletten huis, je kunt ze namelijk voor veel meer dingen toepassen. Waar Steradent voor gebruiken? In dit artikel vind je 10 verrassende tips. Zorg dus dat je dit product snel in huis haalt.

Dit is Steradent

Het gaat hier om een merknaam: Steradent. Het merk is zo bekend dat de naam ook voor andere kunstgebit bruistabletten wordt gebruik. Bijvoorbeeld een huismerk bruistabletten, dat noem je vaak ook Steradent.

De werking is eenvoudig: het product doodt 99,9% van de bacteriën. Dit is erg belangrijk want een kunstgebit is een verzamelplaats van bacteriën, dit is erg onhygiënisch. In de bruistabletten zit actieve zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de werkzame stoffen alle delen van het kunstgebit bereiken.

Hier kun je Steradent voor gebruiken

Dit product is niet alleen geschikt voor het reinigen van de tandprothese. Het kan namelijk nog veel meer toepassingen. Dit is allemaal te danken aan de werkzame ingrediënten waaronder sodium, sulfaat, peroxiden en carbonaat. Waar kun je Steradent voor gebruiken? Hier komen ze dan, 10 leuke en praktische ideeën.

Naar Steradent

1. De witte was (kleding)

Heb je witte was waar hinderlijke vlekken in zitten? Dit krijg je er goed uit met Steradent. Vul een emmer met lauw water en los hier een bruistablet in op. Vervolgens het witte kledingstuk in het water onderdompelen. Laat dit minimaal een half uur intrekken. Hierna het kledingstuk in de wasmachine wassen waarbij je gebruik maakt van een witwasmiddel.

Als alternatief kun je ook een Steradent tabblad bij het wasmiddel doen, dus in de wasmachine. Aan te raden wanneer je vitrage wast of wat meer witte was hebt.

Werk dit niet, gebruik dan een vlekvrij de speciaal voor wasgoed. Dit is soms net wat sterker dan het gebruik van een Steradent tablet.

Bekijk vlekverwijderaar wasgoed

2. Glazen (glaswerk)

Zien jouw glazen er ook altijd zo dof uit? Dit gebeurt niet alleen wanneer je een vaatwasser hebt maar ook wanneer je de handafwas doet. In een vaatwasser kun je gebruik maken van een glansspoelmiddel. Wil je dit niet of heb je geen vaatwasser, gebruik dan eens een Steradent bruistablet. Los een tablet in een teiltje water op en leg glaswerk hierin. Laat dit zeker 15 minuten en weken. Hierna even omspoelen en met een theedoek mooi opwrijven.

3. Vieze pannen

Je hebt heerlijk gekookt maar helaas is er ook wat aangebrand. Een vieze pan is soms lastig schoon te maken. De boodschap: goed in laten weken. Meestal helpt het om de pan in heet water met wat afwasmiddel onder te dompelen. Laat dit een half uur staan aan je krijgt pan een stuk beter schoon.

Mocht dit niet werken dan los je Steradent en het afwaswater op. Hele grote kans dat je de pan nu wel goed schoonkrijgt.

4. Bloemenvazen

Hou je ook zo van bloemen en huis? Een vaas krijgt aan de binnenkant uiteindelijk een vieze aanslag. Dit kun je met een sponsje schoonmaken maar dit lukt niet altijd. Maak een teiltje water met een Steradent tablet klaar. Laat de vaas hier een tijdje instaan. Als alternatief kun je ook de vaas vol met water laten lopen en hier een tablet ingooien. Je maakt dan alleen de binnenkant schoon.

5. Sieraden

Waar kun je Steradent allemaal voor gebruiken? Misschien sta je er niet bij stil maar je sieraden worden weer glanzend schoon dankzij dit product. Laat sieraden maximaal een kwartier in water met Steradent inweken. Hierna heel goed afspoelen en afdrogen.

6. Witte sneakers

Hierboven heb je al kunnen lezen dat je witte kleding met Steradent goed schoon krijgt. Dit geldt ook voor het wit krijgen van sneakers. Juist deze schoenen worden heel snel vies: je ziet er alles op. Afhankelijk van het materiaal kun je de sneakers in zijn geheel onderdompelen, hierna enkele dagen laten drogen.

Durf je de sneakers niet onder water te dompelen dan gebruik je een doekje dat je in een mengeling van water en Steradent doopt. Met dit doekje haal je vlekken uit de sneakers.

7. Tegeltjes in badkamer, toilet en keuken

Tegeltjes aan de wand zijn praktisch, het voorkomt het intrekken van vocht en  je maakt alles goed schoon. Helaas kunnen tegels met de tijd opdoffer uitgaan zien. Neem in dit geval een spuitfles en doe hier warm water in. Voeg twee tot drie Steradent bruistabletten toe. Spray met het mengsel de tegels goed in en laat dit een half uur intrekken. Hierna nog even naspoelen en afdrogen.

8. Toilet (wc-pot)

Onder in het toilet ontstaat er een vieze aanslag. Je ziet bijvoorbeeld de waterrand, maar ook een bruine aanslag. Gooi eens 2-3 Steradent tabletten in het toilet. Laat dit minimaal een uur intrekken. Gebruik de wc-borstel of een spons om de viezigheid weg te krijgen (doe huishoudhandschoenen aan). Hierna doorspoelen en je toilet is weer fris.

Tip: een speciale urinesteen verwijderbaar is een effectief en krachtig middel. Wanneer Steradent niet werkt moet je dit zeker proberen.

Naar urinesteen verwijderaar

9. Zweetvlekken in kleding

Vooral in de oksels blijven zweetvlekken in kleding goed zichtbaar. Wat je ook doet, je krijgt de vlekken er niet uit. Leg het kledingstuk in een emmer of teil warm water en voeg hier twee kunstgebit bruistabletten aan toe. 30-60 minuten en laten weken en vervolgens met het normale wasprogramma laten meedraaien.

Let op want je mag Steradent nooit voor de bonte was gebruiken. Dit komt omdat er bleekmiddel in Steradent tabletten zit, hierdoor wordt de bonte was vaal.

10. Kammen en borstels

Haal haren regelmatig uit kammen en borstels, hiermee verwijder je ook stof en andere viezigheid. Gebruik eventueel een aparte kam om borstels schoon te krijgen. Leg vervolgens de kammen en borstels in een kom water met hierin een Steradent tablet. Een uurtje in laten trekken en hierna goed afspoelen.

Overige toepassingen

Er is natuurlijk nog veel meer waar je Steradent voor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld de waterkoker of douchekop ontkalken. Maar ook voor het verwijderen van wijnvlekken, colavlekken of biervlekken. Je kunt Steradent zelfs gebruiken voor het ontstoppen van de gootsteen. Dit laatste werkt alleen wanneer de verstopping nog niet heel ernstig is, anders moet je toch grover geschut inzetten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Waar Steradent voor gebruiken? 10 verrassende tips

Eén gedachte over “Waar Steradent voor gebruiken? 10 verrassende tips

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven